Plagiat Komen Bahasa Melayu semakin menjadi-jadi.

Terima kasih kepada semua teman-teman yang singgah dan berkongsi idea di setiap entri yang ada di dalam blog ini. Berikut ada 10 entri yang paling popular sehingga 27/4/2010 :

Walaubagaimanapun terdapat juga komen spam yang diterima setiap hari di setiap entri yang ada. Terima kasih kepada teman-teman yang menegur. Lihat apa bezanya antara kedua komen di bawah.

Komen pertama
Komen kedua

Bukan satu tapi ada berpuluh komen yang serupa atau istilah yang Kak Jie guna Plagiat komen. Dah seminggu masalah Plagiat komen Bahasa Melayu ini berlaku tetapi sejak dua tiga hari ini semakin menjadi-jadi pulak.

@Untuk hadiah komen terbanyak teman-teman boleh berkongsi idea dan komen serta berbincang di mana-mana sahaja entri yang ada di dalam blog ini. Setiap akhir bulan akan ada penilaian untuk Monthly Top komentar dan sudah pasti akan hadiah-hadiah suprise yang disediakan.

@Terima kasih kepada 54 blogger Malaysia dan Indonesia yang Berani Untuk Gagal uang sudah menyahut cabaran ikut serta contest Hidup Untuk Memberi. Ada yang berani lagi ke??

[ad#advertlets336]

666 Comments

  1. Dalam banyak2 entri, sebenarnya entri ni yang saya sangat suka… Nampaknya kejadian Plagiat masih berlangsung dekat blog saya tapi nasib baik ada akismet untuk menghalang benda tu.. kalau pun terlepas komen yang plagiat, harap tidak akan mengganggu PR dekat blog saya.. terima kasih atas perkongsian ini.
    Curahan rasa Steward John @ ..Generate income with TwitterMy Profile

  2. Usah buat plagiarisma semata-mata nak masukkan komen dekat blog orang lain. Malangnya ramai jer yang buat benda ni tanpa ambil kisah benda ni boleh mempengaruhi blog juga. Biar la komen tu datang dari akal fikiran kita sendiri dah bukannya ambil dari post orang lain. Best juga entry ni kalau difikirkan kembali.

  3. @steward john, mmg…kalau nk dibandingkn ibarat langit ngan bumi…but at least kita boleh berbangga ngan hikayat merong mahawangsa karya yusri KRU huhu

    1. Kalau orang dah nak plagiat Dya, rasanya ignore2 tu memang tiada dalam kepala otak dorang tu.. suka hati jernak plagiat postingan orang lain jadikan komentar dorang…

  4. mieran, oo..gitu pulak..dya kalau xptg dya delete je sng..drpd menyemak byk2 dlm email dya huhu

  5. @mieran, kalau dya la, dya nk tukar keseluruhan program AF tu, xyah nk siar footage mengarut2 sebelum diorg start nyanyi, cam footage diorg bergurau senda ke..seolah2 nk bg nmpk diorg bercinta ape pasal..then xyah nk sedia kemewahan dlm rumah tmpt diorg tinggal tu. ru baru sikit, ape lg ek..?mieran pulak mcm mane?

      1. @mieran, dya nk pilih pn xboleh sbb mmg betul dua2 kn…yg menangis betul2 audience la…yg menangis palsu tu peserta kot haha ntah la dya pn xtahu, jgn tnye lg hehe :mrgreen:

  6. @steward john, hehe of course la..tu yg di katakan publisiti utk menarik viewers…tp skrg cam dh x berkesan dh taktik tu
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

      1. @mieran, audience yg pegi tgk AF tu mostly ahli keluarga peserta sdr la, ngan kwn diorg semua, bukan betul2 nk ambil kira pencarian bakat utk wakili malaysia, just sekadar program hiburan semata2

        1. @Dya, yelah kot..tapi orang yang tak ada kena mengena dengan peserta pun ramai gak..kalau mieran masuk af dya datang tengok mieran tak?/ahaha

          1. @mieran, haha terpulang ar…kalau mieran nk tahu try la audition & diterima masuk…kita tgk la mcm mane nanti haha

          1. @Steward John, of course, kalau ada family member dya yg participate pn dya akan pergi utk vote huhu

    1. @Dya, Tengok la peserta kali ni banyak sangat budak Sabah dan Sarawak. Kawasan geografi pun luas, nampaknya bertambah2 viewers kali ni.. Sms pun banyak jer masuk.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, yap..diorg lebih berminat ngan AF drpd kita sebelah sni huhu..tu yg AF still mantap, sbb diorg ni la kot

  7. @steward john, hesh, nk dibandingkn antara discovery channel ngan AF mesti la DC lebih elok utk ditonton….lebih byk moral yg sesuai & ilmu yg bernilai drpd AF tu huhu
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

    1. @Dya, Yer, betul kata Dya tu. Ilmu tu penting walaupun kita masih memerlukan hiburan dalam diri kita kan.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Dya, Betul ker? tak la pernah tengok AF dah ni.. Kalau melibatkan air mata? mesti nak publisiti tu.. hehe.. gurau jer tu.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @Dya, Hmmm.. Bukan sejak dulu lagi air mata tu memang dah jadi trademark benda ni ker? setiap ada peserta terkeluar, mesti ada tangisan.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            2. @Mieran, Air mata betul la.. tapi entah la keluar secara ikhlas ker tak.. kita pun tidak tahu kan.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @mieran, Dah tak minat dah.. Kalau boring, tune jer channel MTV hits tu.. Sambil buat kerja, sambil dengar lagu
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @mieran, bukan takat kena tukar nama tp kena tukar keseluruhan konsep. buat betul2 serius kalau nk bg AF dpt balik zaman kegemilangan dulu2 huhu

            1. @Dya, aah setuju 2..kalau dya la kan, apa yg dya nk tukar af 2 biar kembali bernafas?huhuhu

            2. @Dya, Format dier kena “overhaul” betul-betul. Selalu kena kata dekat iklan dier macam ni” PENUH DENGAN KEJUTAN. Tapi satu kejutan pun tiada.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          2. @mieran, Rasanya rating tak naik walaupun nama tu ditukar2. Ye la, asyik benda yang sama, mana la orang nak tengok lagi.
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @Steward John, erm astro kena pk cara baru dan rombak semula kot..ntah la x pandai bab2 gini..huhuuh

            2. @Steward John, Yer.. semua kena rombak. Kalau boleh buat lagi satu program baru. Tapi benda2 realiti ni dah tak menarik perhatian macam dulu lagi.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, hiburan skali skala je boleh..kalau berkali kli dpt bala la..hehehe

        1. @mieran, Ye la.. Tapi hiburan tu banyak juga jenis dier kan.. tak terhad kepada satu jer.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, erm btol2..main futsal pn hiburan gak..tp x penah la main futsal..ahahha

            1. @mieran, Saya pun tak main bola sepak ni, walaupun minat.. Kalau martial art, boleh la sikit-sikit.. hehe
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Dya, erm da jadi akademi fantasia?…ahaha..jahat btol mulut ni..tapi mieran layan gak af..x la smpai taksub sgt

          1. @mieran, mmg fantasia pn AF tu, semua sekadar hiburan semata2 xde pn yg betul2 layak utk mewakili malaysia huhu

      1. @mieran, Tu la pasal.. Banyak jer maklumat boelh dapat dari Discovery Channel tu.
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Steward John, erm tp masyarakat sekarang suka hiburan realiti berbanding DC..nape agaknya?

          1. @mieran, Haha.. Masyrakat lebih tertarik dengan hiburan daripada dokumentari. Saya pun tak la layan sangat dokumentari ni, tapi lama-lama menjadi satu kemestian pula. Bila dah start tengok tu,. gerenti lupa kerja semua.. hehe
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @Dya, Kena pandai2 membahagikan masa juga. Tapi saya tidak nafikan kadang2 tu sampai terlupa pula buat kerja… hehe
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, hehe dya ni, terlupa buat keja tu xde la sgt…tp kdg2 slalu terlupa nk komen, kalau xcheck email mmg xingt dh la hehe
        .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

            1. @Dya, Yer la, dulu kalau blogging tu bukan sesuatu yang penting bagi saya, memang layan jer email beratus2 tu.. hehe. Tapi sekarang ni memang tak kuasa nak layan satu persatu.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Dya, mieran da lama x buka email..da ribu2 email da kot masuk..hahaha….lantak la

          1. @mieran, hehe…dya xboleh taw…dya plg anti bila dlm email or mana2 webpage yg dya join ade pending requests; be it msg ke, friend request ke, comment ke…selagi dya xbukak semua or xapprove or xbace mmg xsng duduk huhu

            1. @Dya, erm mieran jenguk gak email..bukan x jenguk langsusng..ada yg penting je mieran buka..ahahah

          2. @mieran, Yer la.. Email dah berlambak2 dengan email dari Facebook tu.. susah la nak padam satu persatu.
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      2. @Steward John, tabik la kt ko bro..rajin btl ko komen..sekali komen beribu-ribu

      1. @mieran, hehe mieran, steward guna peribahasa baru skrg; USAHA LIF/ESKALATOR KEJAYAAN haha..barula mantap & cepat je komen…

            1. @Dya, Tu pasal. tapi apa boleh buat, teknologi sini masih tak setanding dengan teknolgo luar negara.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @mieran, hehe of course la mieran, ni pn sbb steward yg ajar guna lif, tu yg cepat je komen hehe

            1. @Dya, Aik, dah mula guna lif? Hari tu kata nak guna tangga sebab nak exercise.. hehe
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      2. @mieran, Tak la duduk depan PC 24jam. Boring2, jenguk dekat sini la.. mana tahu ada entri baru kan.. hehe
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @mieran, Tak la.. Masih study juga macam Mieran. Sedang berhempas pulas buat kertas projek.. hehe
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!