Google Page Rank Update : Denaihati.com PR4

Terima kasih kepada Kulanzsalleh.com dan Ariffshah.com yang telah membuat special entri tentang Google Page Rank Update. Google Page Rank seperti telah dijangka telah update Page Rank pada 31/3/2010. Tahniah juga kepada Kulansalleh.com yang sudah PR4 dan Ariffshah.com sudah PR3.

Berikut adalah beberapa komen daripada entri “Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA” :

1. Komen daripada Rizal : “Page Rank” atau “Alexa Ranking” memang tiada apa2 seperti kata Luth, tapi kebanyakkan empunya blog memang lihat kedua itu sebagai satu pencapaian untuk diri mereka sendiri. Dulu, masa awal2 dulu, orang sibuk guna PR dan juga Technorati. Pegi mana2 ajer ada orang letak technorati.  Tapi Kalau buat Sponsored Reviews memang perlukan PR3 ke atas dan perlukan traffik luar negara.

optimasi enjin carian google

2. Komen daripada Melayu : Salam semua. sekadar berkongsi pendapat peribadi.. PR masih lg penting, ada PR tinggi, google dah pandang lain. tp usia domain lg penting dari PR kalu nak rank kat serps, makin tua domain, makin google suka.. tp kalau ada dua2 aspek ni, lagilah google suka dan mmg lg mudah nak rank kat serps.. andai kata blog kita dpt PR5 cthnya, site kita mmg mudah mendapat lawatan dr google, google mudah nak bagi kelebihan pada site kita utk dia rank kat serps, sebab dia anggap site kita itu berkualiti dan berauthoriti bila ada PR tinggi2 ni, jadi knp dia nak letak site2 yg berkualiti kat belakang2??.. kalu tak knp ada istilah PR? lebih baik google buang jer fungsi PR ni.. ada org kata, tak ada PR pun boleh mendapat first page, itu mmg betul, tp tgk pada persaingan kata kunci serta permintaan kata kunci. Kalu kata kunci yg tak membawa makna apa2, yg tak ada permintaan, yang langsung tak ada carian, yg tak ada persaingan, sy jamin dalam satu hari jer leh mausk first page. tp cthnya jika kata kunci seperti Education(umum) ni, try la tgk leh masuk tak first page kalu tak ada PR tinggi-tinggi?

Alhamdulillah di atas sokongan semua teman-teman yang sentiasa sudi singgah dan meninggalkan jejak komen dalam tempoh 3 bulan Denaihati.com telah dihadiahkan dengan PR4. Anda juga boleh periksa PR blog anda di PRChecker.info dan MyGooglepagerank. Jika blog anda mempunyai Page Rank dan ingin disenaraikan bersama dengan lebih daripada 40 blog Malaysia yang mempunyai Page Rank sila tinggalkan komen di Senarai Blog berPR Malaysia. Untuk mendapat tips meningkatkan Page Rank sila baca tips daripada kawan-kawan di Tips untuk meningkatkan PR.

492 Comments

  1. Pingback: Contest Menang 2 Acer Aspire One by Denaihati.com | KronologiHidupku
  2. Pingback: Ikuti Kontesnya dan Dapatkan Acer Aspire One Gratis
  3. @steward john, hehe gitu pulak steward….same je rupanya ingtkn analogy ngan perumpamaan lain maksud keke
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!