Blog Malaysia berstatus PR6 dan PR7

Termotivasi dengan komen En. Titan dalam entri 3 blob Bahasa Melayu berstatus PR5 : “hoho..ramai yg ada PR5. PR6 pun ada yg dah ada. Tapi diorang takkan share punya” dan komen Mieran : “musykil ni blog siapakah yg PR nya da mencapai PR6..nanti lama2 akan terjumpa gak la” maka aku mencari blog Malaysia yang berstatus PR6 dan PR7. Hasilnya aku terjumpa 2 blog berstatus PR6 dan 1 blog berstatus PR7.

1. Blog Malaysia berstatus PR7

www.1Malaysia.com.my

2. Blog Malaysia berstatus PR6

www.paultan.org

3. Blog Malaysia berstatus PR6

www.jeffooi.com

Semua ni orang-orang hebat jadi jangan haraplah diaorang nak lawat blog kita atau nak berkomentar di blog kita jadi kalau teringin nak berkongsi PR yang tinggi tu maka kitalah yang kena rajin berkunjung dan tinggalkan komen dalam blog hebat DS Najib Razak, Paultan dan Jeff Ooi. Kalau rajin boleh juga kita tambah link ini dalam blogroll untuk berkongsi PR mereka.

Ada juga yang menggunakan teknik menderma kepada blog yang mempunyai PR yang tinggi untuk berkongsi PR mereka kerana biasanya blog tersebut akan menyenaraikan url penderma dalam blog mereka. (Emmm ada ke yang nak derma kat blog ni ..heeee).

Selain dari itu kita juga boleh menyenaraikan blog kita di web directory yang mempunyai PR status yang tinggi seperti berikut :

1. http://www.dmoz.org/  (PR8)
2. http://boingboing.net/suggest.html (PR8)
3. http://infomine.ucr.edu/contact/suggest.shtml (PR7)
4. http://www.ru/eng/index.add.php4 (PR7)
5. http://www.nationmultimedia.com/webdir/ (PR7)

Memang banyak faedah apabila blog kita mempunyai PR yang tinggi tapi ingat sukses tidak datang bergolek dan juga tidak datang dalam masa yang singkat. Kesabaran, usaha, dayatahan yang kuat, strategi yang betul akan membawa kita kepuncak kejayaan.
@Ada lagi ke blogger Malaysia, Indonesia, Singapore, Brunei dan lain-lain yang nak notebook Acer Aspire One percuma?

[ad#advertlets336]

721 Comments

  1. maknanya kita kena rajin komen la yer kat blog yg PR tinggi untuk beri kesan kat PR blog kita, ok ok good, akan praktik

  2. adeh…dah dekat setaraf Facebook dah PR nya..blog aku dapat PR2 pun dah rasa bangga abis..ahahah..kalau PR5-PR7..fuh..mau masuk tv..:P

      1. kalau ada duit banyak..kejap je leh dapat sebenarnya..hehe..pasal takde duit banyak le..:P

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!