iPhone 4S Gadget Impian Yanmie

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, contest Gadget Impian peringkat akhir semakin sengit. Blog pertama Cikgu Naman, blog kedua Zie Fauzi, blog tiga Faizal Fredley sudah tamat dan blog ke empat Hans akan tamat pada 11.59pm, 18/2/12 dan blog ke sepuluh yang terpilih adalah blog Yanmieonline telah mengumpul 5729 mata pada pusingan awal akan meneruskan perjuangan. Samsung Galaxy SII tukar kepada iPhone 4S menjadi impian dan harapan Yanmie semuga menjadi kenyataan. Kepada yang lupa bagaimana pusingan akhir berjalan sila baca kembali entri “Gadget Impian Jadi Kenyataan“. Joom baca rasa hati Yanmie kenapa iPhone 4S menjadi impian beliau kalau suka berilah sokong sebaik mungkin.

Salam, syukur alhamdulillah terpilih untuk menjadi peserta pusingan akhir Contest Gadget Impian anjuran Denaihati.com dan penaja eQurban. Bertuah rasanya terpilih antara 20 blogger yang lain.

contest gadget impian

Sebelum itu saya berharap penyertaan saya ini dinilai sebaiknya, dan tidak diketepikan sebab dah pernah menang sebelum ini. Harap pihak penganjur tidak memandang sedemikian, ini kerana saya telah pun berkerja keras untuk memenangi contest tersebut, saya telah mengeluarkan modal hampir RM400 untuk contest ini di mana saya membuat contest dalam contest iaitu Contest Cabutan Bertuah yang mana saya meraih LIKE, ReTweet, Komen dan G+ melalui contest tersebut. Saya rasa saya layak menang sebab saya ada kesungguhan tersebut.

iphone 4s family

Ok bercerita tentang gadget impian, memandangkan boleh tukar gadget impian selari dengan perkembangan semasa, saya memilih untuk memiliki iPhone 4S. Teringin nak live blog macam Denaihati guna iPhone 4S, teringin nak tweet dari iPhone, teringin nak ambil gambar guna iPhone 4S. So. nanti tak perlulah saya bawa kamera gedabak kalau sekadar ingin berjalan-jalan di shopping complex. Cukup dengan snap gambar menggunakan iPhone 4S tersebut, plus rekod video. Kamera gedabak saya tu tak boleh rekod video, yang boleh rekod pun dari Blackberry tu pun cuma 3MP, tak cantik. Hehehe. Boleh rekod guna iPad2 tapi tak seronok pulak, orang pandang semacam sebab iPad2 besar sangat, kalau untuk main game sesuailah.

blackberry rosak yanmieonline
Handphone sekarang, 2nd hand beli dari blogger roslan nazri, Keypad dah tercabut.

Phone HTC yang saya dapat dari Maxis10 dahulu saya dah hadiahkan dengan suami. Phone tersebut tidak sesuai dengan saya, berat dan bateri cepat habis. Untuk seseorang yang kaki online 24 jam macam saya ni memang tak sesuai menggunakan phone tersebut. So, saya berikan dengan suami, saya pakai Blackberry 2nd hand yang saya beli dari blogger Roslan Nazri, since dia pun perlukan duit time tu (niat nak membantu). Sehingga sekarang saya masih menggunakan Blackberry tersebut. Hari tu rosak, skrin buta, saya repair kena caj RM250. Huhuhu. Takpelah asal boleh guna lagi. Sekarang Blackberry ni pula kamera buat hal, kadang-kadang heng tak boleh nak snap gambar. Tu yang dah kurang nak live twitpic gambar kat twitter. Hehehe. Kalau dapat iPhone 4S ni kan best ^____^

spongebob galaxy s2

Saya berharap sangat saya dapat menang Contest Gadget Impian ini kerana saya sudah berusaha sehabis baik, sehari mahu berapa puluh ratus kali saya kempen kat laman sosial untuk membantu saya mendapatkan markah. Sehari jugak berapa puluh kali saya pantau blog rakan-rakan lain yang turut serta dalam contest ini kerana saya tidak ingin ketinggalan di belakang. Saya tidak suka buat kerja sekerat jalan, alang-alang berperang biar sampai jadi pemenang.

Dan saya yakin juga dengan berkat usaha berterusan insyaAllah ada rezeki untuk saya. Pilihlah saya jadi pemenang (ayat serius). Anda sendiri nampak kesungguhan saya dalam contest ini bukan? Di samping jumlah markah yang telah saya perolehi, boleh kata balance ke empat-empatnya, saya mempunyai RT yang banyak, Like yang banyak, Komen yang banyak dan G+ yang boleh dikatakan banyak jugak.

Saya yakin pihak penganjur dan pihak penaja pasti tidak menyesal untuk memberikan hadiah tersebut kepada saya. Ini kerana saya akan gunakan gadget tersebut sebaiknya, saya akan gunakan sendiri, saya takkan sesekali jual hadiah penghargaan tersebut, sebab ada sesetengah orang bila dah dapat mereka tidak gunakan, malah jual pulak. Lebih baik berikan kepada orang yang betul-betul inginkan gadget ini, seperti saya ^____^ hikhikhik.

Itu jelah kot. Rasanya cukup untuk saya gambarkan betapa saya ingin memenangi iPhone 4S tersebut. Terima kasih kepada penganjur dan penaja kerana menganjurkan Contest Gadget Impian ini, dan secara tak langsung membuka peluang kepada kami untuk memiliki gadget impian tersebut.

Semoga Allah S.W.T melipat gandakan rezeki Penganjur dan Penaja. InsyaAllah. Amin.

Aku yang nak menang ^____^
Yanmie

Nota :

  1. Yanmie diberi masa sehingga 11.59pm, 25/2/2012 untuk mempromosi entri ini dan mengumpul seberapa banyak point yang mampu. Selamat maju jaya.
  2. Ingat komen kurang dari 7 perkataan akan di delete.

Spread the love

4,106 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!