Plagiat Komen Bahasa Melayu semakin menjadi-jadi.

Terima kasih kepada semua teman-teman yang singgah dan berkongsi idea di setiap entri yang ada di dalam blog ini. Berikut ada 10 entri yang paling popular sehingga 27/4/2010 :

Walaubagaimanapun terdapat juga komen spam yang diterima setiap hari di setiap entri yang ada. Terima kasih kepada teman-teman yang menegur. Lihat apa bezanya antara kedua komen di bawah.

Komen pertama

Komen kedua

Bukan satu tapi ada berpuluh komen yang serupa atau istilah yang Kak Jie guna Plagiat komen. Dah seminggu masalah Plagiat komen Bahasa Melayu ini berlaku tetapi sejak dua tiga hari ini semakin menjadi-jadi pulak.

@Untuk hadiah komen terbanyak teman-teman boleh berkongsi idea dan komen serta berbincang di mana-mana sahaja entri yang ada di dalam blog ini. Setiap akhir bulan akan ada penilaian untuk Monthly Top komentar dan sudah pasti akan hadiah-hadiah suprise yang disediakan.

@Terima kasih kepada 54 blogger Malaysia dan Indonesia yang Berani Untuk Gagal uang sudah menyahut cabaran ikut serta contest Hidup Untuk Memberi. Ada yang berani lagi ke??

[ad#advertlets336]

Comments

  1. says

    @steward john, hesh, nk dibandingkn antara discovery channel ngan AF mesti la DC lebih elok utk ditonton….lebih byk moral yg sesuai & ilmu yg bernilai drpd AF tu huhu
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

  2. says

    mieran, hehe tp kdg2 ada pasang surut jugak kot…kejap2 blog terkedepan, kkejap2 FB pulak terkedepan huhu..kadang2 jela dya jarang layan FB kot
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

  3. says

    @mieran, huhu yg tu mmg la…mmg dh normal kalau org nk amik kesemptn ngan kekayaan seseorg tu, yg ptg kene pandai2 handle ar kalau xnk kene tipu..
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

    • says

      @meezwan, Mungkin juga.. tapi takkan la sampai nak buat macam tu kan
      .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        • says

          @meezwan, Nak keja mudah?.. tak besh la… Tak dpt merasa susah payah menaikkan blog tu..
          .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        • mieran says

          @meezwan, erm keje mudah tp x bermoral bt apa..org mcm 2 layak buang kt laut..hehehe..gurau je

      • mieran says

        @Steward John, org kalau da terdesak apa jua cara sekalipn dia akan buat bro..

        • says

          @mieran, SETUJU SANGAT BRO! Sakit hati pun ada. Orang bersusah payah, dorang senang jer nak buat kerja. Tak terfikir ker dorang ni ada potensi nak jejaskan blog orang lain?

      • meezwan says

        @mieran, ala spammer biasalah..ada ke spammer tak main kotor..hehe
        .-= meezwan´s last blog ..RM50 Ingin Diberikan Kepada Yang Berminat.. =-.

    • says

      @meezwan, Bro, kalau orang plagiat entri orang lain pastu masukkan dekat komen orang lain, tak menjejaskan blog orang tu ker? Yer la, dah wujud benda yang sama, manatahu dikira sebagai plagiat.

  4. says

    haha.. ade jugak kes mcm ni… ni musti kes x reti ckp bm.. hehehe… :mrgreen:
    .-= Pisyek´s last blog ..Cara terpantas selesaikan Rubik =-.

    • says

      @Pisyek, Haha. Ada kemungkinan juga orang ni tak reti cakap BM. Tapi kalau program komputer yang buat, mesti semua bahasa dah expert tu..

      • mieran says

        @Steward John, erm ala bnda senang je 2..kalau bnda2 yg experts org blh bt ni kn plagiat komen..kta pn boleh.tp xmo la kan

        • says

          @mieran, Yer la.. caya la bro. Bukannya apa, benda tu benda alah jer, malas kita nak buat kan bro.. (Dugaan kecik jer tu, jentik macam tu jer)

    • mieran says

      @Pisyek, boleh jd..org nk mencelah dia pn nk gak..tp x thu nk mencelah kt mana..hahaa

      • says

        @mieran, Tu la pasal. Siap ambil komen orang lain ni nak jadikan komen dia sendiri. agaknya komen yang ada cop (COPYRIGHT) pun dier nak ambil juga jadikan (COPYRIGHT) untuk dier?

    • mieran says

      @aduka, erm slalu la bw ke blog org..mana thu kta akan terjumpa artikel sebijik mcm kta pnya..huhuh

      • says

        @mieran, Kita taip jer entri kita tu dekat google search, nanti tengok la kalau ada web yang mempunyai entri hampir sama dengan entri kita.. Selalu juga buat benda ni.

    • says

      @aduka, Kalau dengan keizinan, bukanlah namanya plagiat.Nak tahu kalau entri kita kena plagiat, copy paste separuh ayat kita dekat google search, pastu tu tengok kalau ada yang sama dengan entri kita.

  5. says

    Dalam sehari saya dapat 8-10 komen plagiat macam ni,cuma harapkan akismet je la
    .-= wazy´s last blog ..Selamat Hari Pekerja 1 Mei 2010 =-.

    • says

      @wazy, Sehari 8-10 komen? kalau macam tu. nak minta juga spam dekat blog saya tu.. nak menarik traffic. hehehe
      .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

      • mieran says

        @Steward John, aduh nk ke spam masuk blog ko bro..huhuh..x best trafik naik sbb spam..hahaa

  6. aisblogger says

    betul. ramai yang dah start komen bukan-bukan. siap plagiat lagi tuh..
    .-= aisblogger´s last blog ..Thank you friend =-.

    • mieran says

      @aisblogger, kalau komen bukan2 tp idea sdri xpe..kalau bab plagiat menyampah..huhuhu

    • mieran says

      @Fitrihadi.com, 2 la pasal..mieran pn ingat plagiat ni just plagiat tesis je..komen pn nk plagiat gak..huhu nk jd apa ntah

  7. chanz says

    Oh ada jugak spamming begitu macam tu. wtf.
    .-= chanz´s last blog ..Berjaya Menghabiskan Buku "Benarkah Iskandar Bukan Zulqarnain" =-.

Trackbacks