Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA.

Page Rank atau PR kini menjadi salah satu faktor paling penting dalam memiliki blog anda ditemukan dalam hasil pencarian organik dari mesin pencari terkemuka. Page Rank ditentukan oleh kuantiti dan kualiti blog lain yang terhubung dengan blog Anda. Setiap link dari blog lain bertindak sebagai semacam undian untuk blog anda, ketika link blog lain melalui blog anda ia akan berkongsi Page Rank mereka. Semakin tinggi page rank, dan lebih relevan dengan isi blog akan lebih mempengaruhi nilai Page Rank blog anda.

Semakin tinggi Page Rank Anda, semakin tinggi blog Anda terdaftar di berbagai search engine, dan itu bererti lebih banyak lalu lintas ke blog Anda. Ini bererti lebih banyak orang mencari di blog Anda, produk Anda, layanan Anda, dan juga akan menghasilkan pendapatan online yang lebih lumayan.

Berikut adalah status Page Rank blog teman-teman yang pernah dan selalu singgah di Denaihati.

100Malaysia Senarai Blog Page Rank 2 – 7

Apa Page Rank blog ANDA? Anda boleh check Page Rank  @ Page Rank. Seandainya Page Rank ANDA PR2 atau lebih dan ingin disenaraikan dalam blog Denaihati sila tinggalkan nama  blog dan Page Rank anda diruang komen di senarai d atas. Untuk info lebih tentang Pagerank sila klik link di bawah.

[ad#nuffnang336]

---

  1. Saya rasa demikian, pagerank tinggi masih dinilai blogger bisa memberi popularitas bagi blognya..
    Entri terbaru Rina As – Optimasi Seo Menggunakan Anchor TextMy Profile

  2. Pr tak menentu..huhu…ribut petir kot…kaka..
    Entri terbaru ScaniaZ – 10 Burger Termahal Dunia!My Profile

  3. Pagerank bisa membangun branding blog kita dimata blogger lain, itu yang saya tahu
    Jadi saya seruju dengan judul posting Denaihati…
    Entri terbaru Rina As – Cara Mendapatkan Backlink GoogleMy Profile

  4. pr penting untuk mereka yang ada blog..
    Entri terbaru zairie – video youtube gol perlawanan akhir piala fa kelantan lawan terengganu 11 jun 2011My Profile

  5. KA berusaha & belajar lg macam mana nak naik kan PR blog, rsanya kena menuntut ilmu lagi dari blogger2 senior…

    terima kasih DH bg penerangn dekat KA.. :)
    Entri terbaru Kamarul Azri™ – Fakta menarik tentang lelakiMy Profile

  6. saya sedang berusaha menaikkan PR blog saya..
    good luck denaihati :)
    Entri terbaru install ubuntu – Play Angry Birds in UbuntuMy Profile

  7. harap2 utk penentuan PR yg seterusnya, ER akan naik ke PR1. huhu
    Entri terbaru ekspresiruang – Rekaan Rumah Yang Selamat Daripada PencuriMy Profile

  8. hemmm…nk wat naikkan PR jgk ni..adoi…
    Entri terbaru syam – twitter VS facebookyang mana lagi bestMy Profile

  9. Hi I discovered this web page by mistake i was searching Google for Registry software that I had already purchased when I came upon your web site, I must say your site is definitely honest I just definitely enjoy the theme, its amazing!.
    I don’t have the time at the moment to fully understand your website but I have bookmarked it and also signed up to your RSS feeds. I will be back in a morning or two. thanks for a truthful website.

  10. susah gak nk naik kn pr nih..

  11. bila la PR ni nak update lgi…
    nak tgk PR meningkat..
    Entri terbaru Haz – Teknik Terbaru Pencuri Dengan Memecahkan Tingkap KeretaWith VideoMy Profile

Trackbacks

  1. […] blog yang sudah ada PR dan ikut serta senarai blog Malaysia berPR sila tinggalkan komen di Senarai Blog Malaysia ada PR dan untuk belajar tips mudah meningkatkan PR sila lawat Tips Meningkatkan […]

  2. […] adalah beberapa komen daripada entri “Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA” […]

  3. pligg.com says:

    Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA. | Denaihati…

    Page Rank atau PR kini menjadi salah satu faktor paling penting dalam memiliki blog anda ditemukan dalam hasil pencarian organik dari mesin pencari terkemuka. Page Rank ditentukan oleh kuantiti dan kualiti blog lain yang terhubung dengan blog Anda. Set…

  4. […] 2. Senarai blog yang mempuyai Page Rank. […]

  5. […] satu tips yang dikongsi oleh teman-teman untuk meningkatkan Page Rank ialah dengan menukar status blog daripada NoFollow ke DoFollow. Berdasar  DoFollow Blog […]

  6. […] entri terbaru Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA mendapat respond yang baik. Ramai yang memberi pandangan, cadangan dan tips. Bagi aku Page Rank ini […]

  7. uberVU - social comments says:

    Social comments and analytics for this post…

    This post was mentioned on Twitter by denaihati: Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA. http://gengblogger.com/read/40694

  8. IMCurtain.com says:

    Kuasa Page Rank menentukan populariti blog ANDA. | Denaihati…

    Semakin tinggi Page Rank Anda, semakin tinggi blog Anda terdaftar di berbagai search engine, dan itu bererti lebih banyak lalu lintas ke blog Anda. Ini bererti lebih banyak orang mencari di blog Anda, produk Anda, layanan Anda, dan juga akan menghasilk…

Artikel pilihan...close