Tip Blogging Terbaik

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ramai rakan blogger baru tanya apa Tip Blogging Terbaik. Aku pun tak pasti samada aku blogger paling layak nak jawab soalan tu. Blogger Surirumah Kak Jie dan Kak Yanmie lebih layak menjawab soalan rakan blogger baru ni atau mungkin blogger sensasiย Ariffshah dan 2DayBlogger lebih layak menjawab. Blogging bukan hanya ikut-ikut sahaja kawan ada blog kita pun nak buat blog.

Blogging memang nampak mudah

Bagi aku Tip Blogging Terbaik sebelum nak mula berblog seorang blogger baru mesti tanya pada diri sendiri apa tujuan nak berblog. Tak kurang ramai blogger yang hilang arah tujuan sehingga bosan berblog dan meninggalkan blog begitu sahaja walaupun blog mereka sudah ada pengikut setia. Mungkin Tip Blogging Terbaik di 2Dayblogger.com boleh menjadi panduan rakan blogger baru.

Kalaulah ada rakan-rakan kita nak mula berblog apa agaknya Tip Blogging Terbaik yang akan dikongsikan dengan mereka?

107 Comments

  1. blogger yangbaik adalah yang tidak menyentuh peribadi individu secara langsung dalam setiap penulisannya…
    ๐Ÿ™‚

  2. impression pon penting gak.impression adalah daripada keyword yg di cari di google lepas tu google akan ratekan dengan blog kita. Kalau lagi tinggi impression kita, lagi tinggi peluang blog kita untuk masuk ke dalam senarai “search” list google.

  3. He he… mula2 memang ada agenda dan tujuan, bila dah ikut2 mula agenda awal dah goyang… sekarang nie dah tak tau ape tujuan berblog.. tapi yg pasti kerja nie memang ketagih. Klau pc jauh disisi bagai hilang separuh diri, dah dapat baru legaaa hu hu. Ape sebabnye?….. tak tahu
    Curahan rasa abglan @ ..9 Julai 2011, Adakah Jadi Sejarah?My Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!