Guru dan murid Tadika Serikids jadi tebusan (terkini)

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, sekali baca tajuk aku sangkakan kejadian berlaku di Amerika atau Europe rupanya di Muar, Johor. Seorang lelaki bersenjata parang menahan 4 orang guru dan 30 orang murid Tadika SeriKids di Taman Sungai Abong Cemerlang, Muar. Lelaki yang berumur sekitar 30 tahun telah menahan guru dan murid sejak pagi lagi. Ketiga aku menulis ini difahamkan lelaki tersebut gagal dipujuk oleh Polis dan Ibubapa dan menuntut supaya diberikan sepucuk pistol.

Lelaki amuk mati ditembak

Dah macam cerita Hollywood pulak ni. Apa pun kita doakan semuga guru dan murid Taska SeriKids berjaya diselamatkan. Harap-harap lelaki tersebut pun selamat juga. Kalau terdesak demi menyelamatkan nyawa 34 jiwa tak mustahil jadi macam kes Penganalisa Jenayah, Kamal Affendi dimana lelaki yang mengamuk terbunuh ditembak.

Teringat pesanan guru masalah masyarakat sekarang berlaku apabila orang agama yang berilmu tidak menjalankan tanggungjawab sebenar sehingga Allah SWT tidak lagi menurunkan hidayah maka yang tidak berilmu akan terus sesat dalam terang. Para Ulama dahulu kala sering menyalahkan diri sendiri apabila berlaku kekalutan dunia kerana bagi mereka Allah SWT tidak menerima doa dan amalan mereka. Berbeza sekarang jika berlaku masalah kita sering menyalahkan orang lain.

Terkini kes tembusan tadika serikids Muar berakhir apabila lelaki tersebut cedera parah setelah ditembah Polis bagi menyelamatkan mangsa tebusan.

[ad#Yieldads]

Spread the love

57 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!