Rachel Corrie bersama 6 Rakyat Malaysia sedang menuju Israel

Salam 1Malaysia, ketika aku menulis ini Kapal Rachel Corrie sedang menuju ke perairan Israel bagi menyambung tugas Kapal Mavi Marmara yang tersekat setelah diserang hendap oleh askar Israel di laut antarabangsa. Kapal Rachel Corrie membawa konvoi Freeom Flotilla bersama dengan 6 orang Rakyat Malaysia yang sudah siap sedia dengan apa juga halangan yang bakal menimpa.

Di seluruh dunia manusia tidak kira Islam atau bukan Islam berarak di jalan-jalan raya meluahkan perasaan kecewa terhadap tindakan askar Israel yang mengempur aktivitis tanpa senjata. Pihak berkuasa Israel memberi alasan bahawa tindakan berdarah telah mereka ambil bagi mempertahankan diri daripada serangan aktivis konvoi Freedom Flotilla. Seluruh dunia sedang menunggu tindakan PBB yang selalu akhirnya akan memihak kepada Israel. Semuga yang terkorban itu mendapat syahid di sisi Allah swt.

gambar Rachel Corrie

Marilah sama-sama kita berdoa agar diselamatkan sukarelawan NGO yang berada diatas kapal dan Allah swt sentiasa memberikan keselamatan dan kebaikannya kepada mereka.  Walau apapun yang berlaku diharapkan mereka sentiasa ikhlas dan mendapat  keredhaan dari Allah swt.

Untuk  1Dunia sila terus bersama Life Line 4 Gaza, HALUANPalestin dan News Denaihati untuk berita terkini. Kita sibuk bertengkar soal remeh temeh sedangkan umat Islam di GAZA sedang menderita. Musabah diri apalah sangat perjuangan kita setakat ini? Semuga ada hati yang tersentuh dan sila copy paste dan hebahkan sebanyak yang boleh…silakan…

Siapakah Rachel Corrie : On 16 March 16 2003, 23-year-old American student Rachel Corrie was crushed to death by an Israeli military bulldozer as she was trying peacefully to stop it demolishing the home of a Palestinian doctor.

59 Comments

   1. @denaihati, jika diberi peluang… teringin untuk turut serta dalam konvoi tersebut…

   2. @denaihati, hati kita sentiasa terbuka untuk berkorban seperti mereka.. moga Allah SWT beri kita peluang terbaik..

 1. lega rasanya dengar berita rakyat m’sia selamat, menyerang & membunuh org lain yg tak bersenjata…bacul namanya

 2. mudah2an mereka yang ditahan oleh tentera israel laknatullah akan dilindungi oleh Allah SWT. pihak JAKIM pun akan mengeluarkan arahan supaya diadakan sembahyang hajat diseluruh negara..
  .-= Nadri´s last blog ..Sudah Tersepit Diperkosa Pulak =-.

 3. semoga saudara kita dari malaysia dan sukarelawan NGO semuanya selamat
  .-= apiih´s last blog ..~Apiih~ Chat Blog =-.

 4. berdoa agar mereka selamat dan didalam perlindunganNya
  .-= TMUkmkd´s last blog ..Laporan Bulanan Mei 2010 =-.

 5. thanx bro for the update. mudah mudahan mereka semua akan selamat. dr kekejama rejim zionis.
  .-= AyongQiela´s last blog ..Life is amazing… =-.

 6. Allahu Akbar, Mudahan aktivis sukarelawan yg ada disana selamat dan dipermudahkan segalanya…hati rasa terkesan sgt bila rakyat kita sendiri berdepan dgn rejim zionis, mudahan mereka selamat.

  1. @yanmie, memang kejam sangat pihak zionis ni..tak berperikemanusiaan langsung

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!