Plan 100 hari blogging

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, berapa lama Anda sudah berblog mungkin baru beberapa hari, beberapa bulan dan beberapa tahun? Berbagai kisah telah diceritakan oleh teman-teman blogger di entri kisah blog anda (sudahkah anda baca?). Jika infonewbie.com dan wansiti.blogspot.com menjadikan blog sebagai wadah untuk melepaskan apa yang terbuku di hati dan stress manakala cilihati.com menjadikan blog wadah berkongsi pengalaman dan nasihat manakala na5wa.com pula berkongsi kisah suka duka di bumi berkah Mekah Mukaramah. Aku pun mempunyai sebab sendiri kenapa aku berblog antaranya menjadikan wadah untuk berkongsi banyak idea yang diilhamkan oleh Allah S.W.T.

blog untuk perniagaan

Pernahkah anda menetapkan target untuk berblog? Aku nak kongsikan target blogger azmanishak.com seperti yang beliau kongsikan diruang komen untuk entri “Benarkah Blogger dah tak kisah Pagerank?“. Antara 4 target awal  beliau adalah :

1. Sejauh mana PR boleh pergi sebelum jatuh semula – PR4 untuk banyak bulan sebelum turun ke PR3.
2. Seberapa banyak RM boleh dikumpul secara halal. – (rahsia)
3. Sepopular mana anda boleh jadi dengan berblog – terpilih masuk kalender P1 2010.
4. Gadget yang boleh dapat percuma dengan blog – Dapat handpnone HTC HD7 dari Maxis10

Aku pun ada target. Antara plan 100 hari blog ini adalah adalah :

1. Bounce rate bawah 50%
2. PR5 (tak kisah kalau orang kata PR dah tak penting)
3. Menyediakan contest dengan hadiah lebih menarik mungkin Samsung Galaxy Tab.
4. Banyak lagi tapi biarlah rahsia.

Jom kongsikan sebab  dan  target anda berblog mungkin ianya dapat memberi suntikan idea kepada blogger lain.

112 Comments

  1. Wah plan nya ternyata begitu yach…selanjutnya kira kira apalagi yg akan dibuat mbah google nich

  2. 100 hari .. wow! banyak tu. Saya nak tulis untuk besok pun dah tak ada idea .. inikan pula 100 hari yg akan datang. =0
    pasal PR tu .. saya masih kisah dan masih memburu PR yang lebih tinggi. So far PR saya dah 2. Insyaallah .. satu hari nanti nak juga dapat PR 4 atau 5. =)
    Curahan rasa anastasyea @ ..Gosip Artis Lagi Panas!My Profile

  3. Saya cuma mau tulis dam upload gambar saja…tak mau fikir apa-apa
    benefit. Stress maaa…

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!