Harimau Malaya ke Hanoi saksikan Final 2 AFF Suzuki Cup 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Bahang perlawanan akhir semakin terasa lagi. Perlawanan akhir kedua Piala AFF Suzuki 2018 yang akan berlansung di Vietnam.

Sebanyak 345 peminat Harimau Malaya terbang ke Hanoi untuk menonton perlawanan kedua Piala AFF Suzuki 2018 antara Malaysia dan Vietnam. Terima kasih kepada dua penerbangan khas yang diatur oleh AirAsia.

Kami baru kehilangan FB page yg mempunyai lebih 2 juta follower. Mohon seminit LIKE page baru kami yang penuh dengan ILMU untuk jadi top 10 Malaysia! Klik Sini

Pengendali penerbangan kos rendah yang berpangkalan di Malaysia telah mengatur penerbangan khas dari Kuala Lumpur ke Hanoi pada 14 dan 15 Disember dengan sejumlah 345 kerusi yang disediakan untuk peminat pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia.

Penerbangan AirAsia Malaysia AK9336 telah berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada pagi Jumaat.

https://www.facebook.com/denaihati786/videos/1948786921865496/

Bersyukur kerana Petronas menaja bahan api untuk kedua-dua penerbangan itu dan kerana itu, wang RM50 dapat dikembalikan untuk semua orang.

Pada 10 Disember, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia Tan Sri Tony Fernandes mengumumkan di Twitternya bahawa dua penerbangan pergi-balik tambahan pada RM449 akan disewa untuk peminat bola sepak.

Menurut Persatuan Bola Sepak Malaysia, kira-kira 1,100 tiket telah dijual untuk perlawanan itu. Malaysia telah memperuntukkan 3,000 tiket. Perlawanan pertama perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 11 Disember berakhir dengan seri 2-2.

Malaysia memerlukan kemenangan atau pencapaian tinggi untuk mengangkat trofi yang diingini.

85 Comments

  1. Phan Van Duc, beliau telah menjadi salah satu pemain terbaik dalam skuad Vietnam setakat ini dalam kejohanan ini. Sumbangan beliau telah meningkatkan prestasi keseluruhan Vietnam.

    1. Betul. Pemain Vietnam punya stamina pun bukan calang-calang. Ramai player muda dalam squad Vietnam.

  2. Kebanyakan pasukan Vietnam saat ini adalah dari pasukan U-23 Vietnam yang menjadi naib juara pada Kejohanan AFC B-23 2018 di China. Mereka telah bekerjasama dengan pengendali Vietnam, Park Heong-seo untuk masa yang lama, dan ia tidak sukar untuk mereka bermain sebagai sebuah pasukan.

      1. Kadang tuh kalau umur dah banyak nih kurang stamina dah, nak kejar kejar bola pun dah tak larat dah.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!