Goodbye 2010, Welcome 2011

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, pejam celik 2010 kian melabuh tirai dan ini bermakna usia kita kian pendek dan semakin hampir dengan kematian. Hari terakhir 2010 sebaiknya kita gunakan untuk muhasabah pencapaian sepanjang 2010. Adakah 2010 lebih baik daripada tahun-tahun sebelumnya atau sebaliknya? Apakah pencapaian yang paling terbaik sepanjang 2010? Mungkinkah 2010 adalah tahun yang penuh cabaran dalam hidup?

Walauapapun yang berlaku sepanjang 2010 ianya tidak boleh diubah lagi kerana masa yang berlalu akan terus berlalu begitu sahaja. Jadikan semua peristiwa yang telah berlaku sepanjaang 2010 sebagai motivasi untuk jadi lebih baik untuk 2011.

Menjadi amalan apabila menyambut tahun hijrah dengan doa menutup tahun dan doa awal tahun. Untuk tahun masihi biasanya akan disambut dengan lebih meriah yang diisi dengan hiburan di sana-sini. Hiburan biasa disambut dengan secara bebas bercampur lelaki dan wanita dan akibatnya akan dapat dilihat 9 bulan ke depan di mana ketika itu banyak sekali kes buang bayi akan berlaku di seluruh negara. Semuga kita bukan sebahagian daripada mereka.

Kepada yang gagal pada tahun 2010 jangan terus kecewa insyallah 2011 adalah tahun kejayaan. Yang paling utama perlu dilakukan bagi yang gagal adalah untuk mencatatkan perkara-perkara yang menyebabkan kegagalan yang mesti diperbaiki pada tahun 2011. Untuk yang telah mencapai kejayaan sepanjang 2010 pastikan kekalkan atau menambahbaik kejayaan itu ketahap yang lebih baik.

GOODBYE 2010, WELCOME 2011 kepada semua pengunjung Denaihati semuga sambutan tahun baru diisi dengan program yang bermanafaat.

[ad#nuffnang336]

237 Comments

 1. salam kenal ya kk.
  semoga tahun depan kita menjadi lebih baik lagi
  kalo tidak keberatan yuk kita tukeran link. πŸ™‚
  ditunggu kabar baiknya ya πŸ™‚

 2. Manusia memiliki nilai tergantung bagaimana dia hidup, agar setelah kematiannya banyak orang mengenang apa yang telah diperbuat untuk orang lain.
  Manusia memiliki nilai di mata Tuhan saat ia memperkaya hati dan iman sesuai ajaranNya, agar menjadi kekayaan akhiratnya kelak.
  Manusia memiliki nilai ketika ia menghargai orang lain sebagaimana ia menghargai dirinya sendiri.

  MARI SAHABAT SEMUA KITA BERBUAT YANG LEBIH BAIK DARI HARI KEMARIN.
  Curahan rasa Bang Iwan @ ..SEBUAH REFLEKSI DAN RESOLUSI Selamat Tahun Baru 2011My Profile

 3. Tahun Baru bermakna menemukan JATI DIRI yang sesungguhnya tentang makna KEHIDUPAN dan ARTI HIDUP sehingga HIDUP ini dapat MEMBERI MANFAAT BAGI SEMUA.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!