30+ Premium Themes to be Won from ThemeGrade

What are your favorite sites to look for Wordpress themes? Are the top 10 sites listed in Google for “Wordpress themes” good enough? I’ve searched through them all and none of them come close to a site I just encountered one week ago.

ThemeGrade.com is the site I am talking about. This site is so innovative that there are quite a number of things that you won’t find in other sites. First of all, ThemeGrade provides the most comprehensive review of both free and premium Wordpress theme. All the themes (600+ in total) listed there are tested for the general and SEO coding. No sites have gone to the level like ThemeGrade does.

Prothemedesign : Accumulo WordPress theme

Now there is another reason to visit the site. If you need a new premium theme for your site, you can take part in ThemeGrade’s contest and easily win a premium theme. All you need is a PR 2+ blog and follow their instruction and you’ll guarantee to be the winner. I am in the contest and have just won a theme from Prothemedesign. Thanks ThemeGrade for holding such a wonderful contest!
[ad#advertlets336]

155 Comments

  1. wah mcm best je .. tp yg xguna wp boleh ke menang ni..? huhu, pape pn singgah dulu kt url tersebut hehe
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

    1. @Dya, dalam syarat tu hanya kata ada blog PR2 tak sebut wordpress jadi pasti ada harapan sebab bila menang dapat theme wordpress jadi sudah pasti kena buat satu blog wordpress…tak gitu.

      1. @denaihati, erm kalau blog pr2 ke atas je boleh msuk mknanya mieran xleh join la..

        1. @Dya, Haha.. Saya pun ingin nak buat macam tu.. Blogspot tetap kekal. Tapi nak maintain kedua-dua blog tu bukan mudah.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, oooo ok, ingtkn diorg akan move content2 dlm blogspot ke wp…tp maybe dya xtukar kot…nk naikkn PR bukn sng….xsggup pulak nk bg PR kembali ke N/A huhu
            .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

            1. @Dya, Content memang boleh import masuk dekat wordpress. Tapi PR dengan Alexa Ranking memang tak pindah. hehe
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    2. @Dya, erm join jelah dya..boleh je kot..x faham sgt bc sbb x pndai BI.ahaha

        1. @Dya, Ye lah.. tak “terlambat” untuk belajar benda baru.. Malah istilah “Terlambat” tu tak pernah wujud.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, hehe betul tu, yg ptg kita xberenti berusaha utk mempelajari teknologi baru ni kalau xnk dicop sbg katak bwh tempurung huhu

            1. @Dya, Tak la sampai dikategori sebagai katak dibawah tempurug.. itu dah tahap rendah sangat tu…
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @denaihati, nk bt blog baru plak ke bro?mieran nantikan apa yg dimaksudkan Denaihatinews..

      2. @denaihati, Saya dapat rasakan Saudara DH nak buat blog pasal berita2 terkini.. Ni nak tunggu ni..
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @aizuddin, kalau menang simpan jelah dlm pc 2 dulu..kalau nk guna bru la guna..ahhaha

  2. menarik jugak contest nie..kebetulan blog aku pun layak utk join..mana tahu ada rezeki dapat premium theme percuma..
    .-= Nadri´s last blog ..Piala Thomas Edisi 2010 Kuala Lumpur =-.

      1. @mieran, siang td dah usha dkt web tu..free theme dia pun menarik jugak..insyaallah klu ada masa nak join jugaks..

        1. @Nadri, Bro, kalau menang theme tu, kiranya theme tu jadi hak milik kita atau macam mana?
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @Nadri, Kalau dah layak, jangan lepaskan peluang tu.. memang sayang kalau tak grab.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @ajuera, Ha, ni kena baca balik entry lama2 ni. Dah banyak otai-otai dekat sini terangkan benda tu.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @ajuera, Hehe.. Niat memang nak join. Salah satu syarat mesti Page Rank tu 2 keatas.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, ko dah join ker? aku nak je join tp x reti nak mule… kah kah kah… tp x pe.. akan ku cube.. :mrgreen:

  3. Nampaknya tak jadi join ler.. Terlepas pandang syarat tu.. tak pe la.. buat template sendiri jer la.
    .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @mieran, Hehe.. jangan risau.. tengah dalam proses membuat sendiri ni.. tapi tu la, samaada mesti SEO ker tak pasti pula.. lantak jer la.
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Steward John, mmg kreatif la kalau bt sdri..ikt mood n ctrasa kta sdri..gempak r

          1. @mieran, Ye la.. sesedap hati jer nak buat.. cuma masalah dia tu kadang2 nak buat coding tu susah sikit, banyak jer benda lari sini sana.
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @Steward John, bab2 coding ni aku give up awal2 lagi la..x pndai la..nk edit html 2 pn terkial kial

      1. @mieran, Hahaha.. ye la, nak juga menyibuk dalam web tu.. manatahu bermanfaatkan.. hehe
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Steward John, erm kena la slalu tayang muka kt blog2 yg power pr dia kn..dpt gak manfaat kot

          1. @mieran, Ni la tengah dok fikir ni.. ada berani ker nak terjah blog2 macam ni.. Dah la muka ni tak tebal.
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @Steward John, masuk je..diorg x nmpak kta pn.hhaha..lain la kalau letak gmbr

            2. @Mieran, Memang dorang tak nampak kita pun.. still kita tinggalkan juga jejak URLkan.. dalam Blog pun ada juga gambar kita.. hehe

    1. @Sakira, yup untuk pengguna wprdpress jelah kn..guna blogspot duk senyap2 mcm mieran..hahaha

      1. @mieran, Ler.. kan boleh buka cawangan baru juga tu.. cawagan kedua guna wordpress pulak.. tapi contest ni memerlukan PR2.. tak dpt la join kalau macam ni.
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Steward John, malas r nk buka cawangan baru..x sempat tangan nk handle..hahaha

        2. @Steward John, Sedangkan nak urus satu belog pun dah separuh mati, kalau ada dua blog lagi jadi teruk ek.. Kecuali kerja sebagai bloggers sepenuh masa.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @Anazkia, sama la..sbb x guna wprdprss..haha..xpela..tumpang komen jelah..huhu

      1. @mieran, Psssttt.. jom pindah rumah beramai2.. Dengar kata wordpress lagi best.. tapi kata orang ek..
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Steward John, mmg wordpress mmg best..masalahnya malas nk berpindah..haahha

          1. @mieran, Terpaksa juga berpindah ni. Nak cuba dengar cakap otai2, tengok2 kalau berkesan.. hehe
            .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    2. @Anazkia, Mesti pengguna blogspot ni kan.. hehe.. Tak pe.. kan boleh buka satu lagu “rumah” guna wordpress.. tapi nak maintain lebih daripada 2 blog pada satu masa memang agak sukar sikit.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @mieran, Yer. Tengah dalam proses nak buat template baru ni. Proses coding tengah dilakukan.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, walaupun cikmin yang newbie ni..wp memang superb! tang nak menten tu la..adesss..tak terdaya…sebab ada 2 blog.. 🙁

        1. @cikmin, Ha… ni la ni.. memikat betul dengar WP ni.. Tak sabar nak pindah. Memang susah nak handle banyak2 web, tapi lebih banyak site kita tu, lebih senang nak dapat income yang banyak.
          .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

    1. @DaHLia, baca betul2 kat detail contest tu. Dahlia boleh email pada admin untuk mereka tuliskan entri itu untuk yg tak berapa confident nak tulis.

    2. @DaHLia, saja dtg mencelah dgar perbualan org2 berpengalaman dlm dunia blogging..hehhe

  4. wooo…ade kontest theme??nak join la,mane tau dapat theme premium ke…ahaahah…tq for the inform.. 😉
    .-= apiih´s last blog ..Tulang Manusia Dijadikan Seni =-.

      1. @denaihati, kena reka theme ke bro?ke macam mana..kalau reka theme mmg x kreatif la..huhuhu

      2. @denaihati, Cepatnya bro dah menang.. Kiranya theme ni memang dah jadi hakmilik kita sendiri atau macam mana?
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @mieran, kita join contest ni dah pilih mana theme yg kita suka kalau layak maka kita dapatlah percuma walaupun sepatutnya kita kena bayar. Kalau tak pandai nak nulis just email je kat admin tapi syarat blog mesti PR2 dan ke atas.(bagus idea ni next contest mesti kena ikut kelayakan ini)

        1. @denaihati, kalau ikt kelayakan 2 la x lepas blog mieran..hahaha..bro DH next contest janganlah bt kelayakan mcm 2 ek..hehehe

  5. Pingback: IMCurtain.com

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!