Suami Curang ketika Isteri Mengandung

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tertarik sungguh aku dengan entri dalam blog Hidup Biar Sedap yang bertajuk “Kenapa Dia Curang?“. Entri ini mengesahkan seorang pelawat setia Kak Jie memohon khidmat nasihat kerana ditipu oleh seorang lelaki yang merupa kekasihnya yang mengaku bujang walaupun sebenarnya isterinya sedang mengandung. Ramai sungguh yang memberi pandangan dan yang paling unik Kak Jie lansung tidak balas komen yang terdapat dalam entri ini.

Orang tua ada berkata dalam perkahwinan akan ada 3 peringkat ujian. Ujian pertama pada bulan ke 4 perkahwinan, ujian ke dua pada tahun ke 2 perkahwinan dan ujian ke tiga pada usia suami 40 tahun. Ujian datang dalam berbagai bentuk samada masalah kewangan, gangguan mertua dan paling ngetop sekali adalah masalah CURANG samada isteri atau suami. Tak kurang banyak rumahtangga hancur di tengah jalan hanya dengan satu ujian sahaja dan ada juga rumahtangga yang bertahan walaupun diuji dengan berbagai ujian.

Allah swt berfirman : “Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.” – Surah Al-Ankabut ayat 2-3

Kita ini manusia biasa yang tidak sempurna pasti akan diuji dengan melakukan kesilapan demi kesilapan. Yang paling penting apabila kita sedar bahawa kita telah melakukan kesilapan maka cepat-cepatlah bertaubat kepada Allah swt dan memohon maaf kepada mereka yang kita sakiti. Percayalah mengakui kesilapan dan memperbaiki diri itu adalah perbuatan sungguh mulia di sisi Allah swt. Begitu juga memaafkan mereka yang telah insaf juga adalah sifat yang mulia kerana Allah swt itu setiap saat sentiasa memaafkan manusia yang sentiasa sahaja membuat dosa.

Baca juga : Seks Suami Isteri kerpa ok ke

Manusia sentiasa sahaja diuji Allah swt untuk mengukur tahap iman mereka. Namun kita sentiasa sahaja marah kepada Isteri, Suami, Anak, Keluarga, Sahabat, Pekerja, Majikan, Kerajaan, Pembangkang, Blogger dan dunia apabila ada masalah. Bukankah apabila kita marah pada mereka itu bermakna sebenarnya kita marah kepada yang memberi ujian itu kepada kita iatu Allah swt?

Banyak lagi entri rumahtangga dan suami-isteri yang boleh dibaca untuk dijadikan tauladan dan sempadan just klik je di related post dibawah.

——————————————————————-

Masalah seksual pada suami menyebabkan isteri mencari makan diluar dan tidak kurang ada main dengan suami orang. Masalah begini tidak akan berlaku sekiranya suami bertindak dengan mencari penawar kepada masalah yang dihadapi.

Rahsia terbaik buat para suami yang ingin memuaskan isteri dengan cara yang sensasi

Antara penawar yang paling mujarab yang sudah membantu ramai para suami adalah dengan mengambil makanan sampingan VITALPLUS yang dapat membantu meningkatkan tenaga lelaki untuk bersama isteri tersayang. Cuba sekarang hanya RM290 sahaja yang boleh mengubah kehidupan anda dan isteri. Bukan viagra dan bukan bahan kimia yang akan memberi kesan sampingan kepada para suami. 100% herba yang selamat dan sudah mendapat paten daripada pihak berkuasa.

Pakej Percubaan : Sekotak Codi Cafe + 10 kapsul Vitalplus + Sebotol Codi Juice =RM290

Apakah VITAPLUS?

VITAPLUS adalah gabungan unik herba Cordyceps militaris dan Diserticola Cistancheyang dirumuskan untuk meningkatkan daya ingatan, mental dan stamina. Cordiceps militaris dipatenkan (WIPO: 2005/058022A1) yang mengandungi bahan aktif seperti Cordycepin,-asid cordycepic, asid glutamik, polisakarida, asid amino dan vitamin B12.

Vitalplus meransang seks lelaki

Cistanche deserticola dinamakan “Rou Congrong” di China, adalah pembual semula jadi penting. Dalam tradisi, pengamal perubatan Cina mencatatkan sebagai perangsang organ seksual untuk mengatasi masalah mati pucuk, ejakulasi pra – matang dalam lelaki dan kemandulan, Lukoria, metrorhagia banyak di kalangan wanita. Malah, cistanche telah saintifik dikaji dan dilaporkan bahawa ia kaya di phenylethanoid, jenis komponen aktif yang merangsang badan manusia untuk sistem pembiakan.

Kepada yang ingin mencuba sila buat pesanan

beli sekarang

Bertindak sekarang sebelum terlambat kerana ada ramai lelaki dan suami orang yang mempunyai daya seks yang kuat sehingga boleh menambat hati isteri anda yang sedang gersang.

Comments

  1. says

    bagus entry ni.. sbnrnya saya baru tahu psl 3 peringkat ujian dlm perkahwinan.. alhamdulillah yg 1st lepas. yg 2nd tu hrp2 takde ape since org baru akn muncul.. dan yg last tu pun minta dijauhkan la…

    yg penting hati kita sentiasa ingat Allah. insyaAllah segala ujian dan rintangan dpt ditempuhi..
    .-= liza´s last blog ..Petua Mudah Bersalin =-.

    • says

      @liza, Hopefully cik Liza akan dapat go through your marriage life perfectly.

      InsyaAllah kalau the method yang cik Liza sebut, cik Liza applykan – you’ll survive.

  2. says

    KAte pakar motivasi kita, beliau kata, jika ingin menegur pasangan mesti: timing yang betul, puji terlebih dahulu sebelum buat teguran, kalau boleh biarlah antara kamu berdua tiada orang ketiga..

  3. Sakira says

    Bila nafsu kuat & iman low – syaitan mula play its role.

    But then again, like what Kulanz said – kita haruslah dekatkan diri & hati kita dengan orang yang tersayang supaya dapat prevent from this kind of things happening.

    And tak lupa juga, dekatkan diri dengan Allah swt.
    .-= Sakira´s last blog ..Acer Aspire One Untuk Anda Miliki Percuma. =-.

  4. says

    cakap pasal curang, pasti melibatkan kepercayaan. bila kurang percaya pasti akan ada masalah, pasti ada perselisihan. percaya pun susah, kurang percaya pun susah.
    .-= mohdisa´s last blog ..Mari Bermain Facebook Games Kesatria Poyos =-.

  5. PakarHowTo says

    Saya juga banyak menerima email mengada macam-macam. Yang paling teruk, seorang isteri kantoi kan suami nya yang bercinta dengan seorang lelaki!!! Yaa, suami nya GAY!

    Aduh, macam2 hal la dunia akhir zaman ni…
    .-= PakarHowTo´s last blog ..Pekerja kedai mamak yang hebat =-.

  6. says

    perasaan nak curang tu adalah ujian dari Allah SWT, kalau tak tahan ujian, tu yg menjerumuskan kita ke arah tu… kena sentiasa dekatkan diri dan hati pada orang yg kita sayang, mungkin cara tu dapat elakkan diri daripada curang
    .-= kulanz´s last blog ..Google Page Rank Updated! =-.

  7. Nadri says

    suami isteri sepatutnya kena selalu berbincang..jika tak puas hati dgn pasangan, berterus terang & jangan pendam..kalau tidak, mungkin akan muncul org ke-3….
    .-= Nadri´s last blog ..Perginya Seorang Pelawak & Penghibur =-.

  8. Wan Perlis says

    nice entri denaihati
    hadapilah ujian dengan keimanan dan ketabahan
    ujian kesusahan tanda syg Allah kpd kita

  9. says

    Kalau ikut nasihat pakar motivasi – jgn percaya 100% dgn pasangan kita , simpan sikit utk diri sendiri.

    Kalau ikut nasihat ustazah Kak Jie – percaya 100% kerana pasangan kita adalah jodoh yang ditetapkan Allah…memang itu ketentuan Allah. Kalau kita ragu-ragu – ada 20% ragu-ragu..iblis dan syaitan akan ambil tempat tak tak mustahil 20% tu akan bertambah jadi 40% atau 70%. Bila kita Percaya Qada & Qadar secara automatik kita akan rasa kebergantungan diri pada Allah bukan pada manusia.
    .-= Kujie´s last blog ..Terimakasih Cikgu =-.

  10. says

    @Amy, Betul.. Kaunselor sebagai orang ketiga pulak.. Tapi kadang2 setakat jumpa kaunselor tak beri makna langsung.. Sedar sekejap jer.. lepas tu terus lupa macam tu. Bila dah lupa, mula lagi buat benda macam tu.
    .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

  11. says

    @Dave, Mungkinkah ini merupakan akibat daripada terdedah dengan budaya luar yang menjadi ikut-ikutan?
    .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

  12. mieran says

    @Steward John, blh jd gak..masyarakat skrg suka ikut gaya2 luar la skrg..x dinafikan la

  13. says

    @mieran, Haha.. Tu pasal. Orang lain buat macam tu. kita pun nak ikut. Tapi harap kita2 dekat sini tidak terikut2 yer..
    .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

Trackbacks

  1. […] main cinta dengan abang ipar, suami tidak adil berpoligami, suami mati pucuk, […]Related posts:Suami Curang ketika Isteri Mengandung Tertarik sungguh aku dengan entri dalam blog Hidup Biar Sedap…Sayangkan Isteri Tinggal-Tinggalkan […]