Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping

Salam 1Malaysia (jangan marah Mohd Isa) aku baru terbaca entri menarik di Blog Mohd Isa bertajuk Selamatkan Entri Anda dengan Google Reader. Setelah membaca entri ini ada sesuatu yang bermain difikiran aku. Ni aku nak tanya betul-betul lah kepada pengujung yang singgah di Denaihati, teman-teman semua dah subscribe ke blog Denaihati ni. Kalau sudah alhamdulillah terima kasih tapi kalau belum jom subscribe http://feeds.feedburner.com/denaihati/NMIW jangan malu-malu klik je link ni. Kalau nak subscribe guna email pun boleh masukkan je email di kotak di sidebar kanan blog ni yang ada “Masuk EMAIL utk dapatkan upadate setiap hari” tapi jangan lupa log in email dan aktifkan. Sebagai tanda terima kasih tinggalkan link feed blog di ruang komen, insyallah aku juga akan subscribe blog-blog yang tersenarai kelak. Kepada yang belum daftar http://feeds.feedburner.com bagus lah daftar ini pun satu lagi cara nak dapat trafik dan tingkatkan kehadiran blog kita dalam search engine google.

Jangan Takut dengan logo ini

Satu lagi entri yang simple tapi memang mantap dari Blog Hidup Biar Sedap bertajuk Berfikir Di Luar Kotak Dengan Deria Ke 6 yang memberi tips untuk meningkatkan trafik dari sumber luar biasa. Kak jie maaf saya copy paste senarai blog-ping aggregator untuk rujukkan peribadi semuga Allah swt bagi pahala kepada Kak Jie yang kongsi ILMU.

* myebuzz.net
* jombuzz.com
* petalingstreet.org
* imcurtain.com
* pingoat.net
* pingomatic.com
* pingmyblog.com
* pingler.com
* ipings.com
* autopinger.com

Entri ini adalah koleksi untuk diri aku sendiri yang sedang belajar dan terus belajar ILMU blogging.

@Kepada yang belum menyumbang untuk Tabung Musim Kemboja sila klik Tabung Muslim Kemboja.

@Kepada yang nak dapat Acer Aspire One percuma sila klik Hidup Untuk Memberi.
[ad#advertlets336]

235 Comments

  1. Dah siap template baru, rupanya ada masalah dekat bab coding menyebabkan RSS tak dpt diinstall. Nampaknya kena tunggu sampai benda ni settle baru la dapat guna perkhidmatan RSS ni.

    1. @Steward John, phewiitt~ template baru… hehehe… 😎
      .-= Pisyek´s last blog ..Gadis itu suka aku? =-.

        1. @Steward John, mcm la template pisyek canggih sgt… hahaha… 😉
          .-= Pisyek´s last blog ..Buku rujukan berkaitan gambar bogel? =-.

  2. slepas beberapa hari ini, trafik pisyek naik dgn bagusnye… trimas atas perkongsian ini… 😎
    .-= Pisyek´s last blog ..Gadis itu suka aku? =-.

      1. @Steward John, naik turun naik turun susah hati jugak.. kalo naik tak turun2 tu baru la gembira… hehe…
        .-= Pisyek´s last blog ..Gadis itu suka aku? =-.

  3. ping ni mmg bagus.. boleh tambah trafik walaupun x rajin blogwalking… tapi ari tu masa betul-betul sibuk tak dapat menghadap blog.. ping pun tak sempat buat..

    1. @kulanz, Tapi kalau keyword kaw-kaw, tak payah nak ping pun rasanya traffic pun tinggi dah tu.. hehe. Ni tengah cari sifu yang boleh ajar pasal benda tu.

  4. thanx for the link! ada gak link yg boleh diping 😉
    .-= chybee´s last blog ..To Where It All Started =-.

  5. akhirnya ada jugak entri sal feed ni, dya mmg xphm langsung phm feed2 ni huhu .. yg dya buat utk blog dya tu pn xtaw betul ke x..rase cam nk delete & buat balik. boleh x agaknya mcm tu encik DH?

    1. @Dya, button tu ok cuma kena tambah subscribe dengan emal maybe kat sidebar kanan tu. Sebolehnya kita kena usaha supaya kawan subscribe blog kita. aku nsk subscribe blog dya tapi resultnya : Feed Address:

      http://feeds.feedburner.com/WaitingT0B3F0und

      HTTP Error (Code) and Message: (404) Feed not found error: FeedBurner cannot locate this feed URI.

      1. @denaihati, cane nk buat balik eh?boleh x buat balik….dya dh agak dh cara dya buat tu salah huhu..

  6. Cara begini memang bagus untuk dapat kan trafik. Terutama sekali perkhidmatan ping.
    .-= Syafrizal´s last blog ..Backup blog Wordpress anda dengan WP-DB-Backup =-.

    1. @Syafrizal, Kalau entri yang tak mantap macam entri saya tu, terpaksa la BW untuk dapatkan traffic. Kalau tak rajin, sikit jer traffic..

  7. wow~ byk nye tempat nak ping… slalu ping kat pingler je…

    ekeke… 😎
    .-= Pisyek´s last blog ..BackTrack 4 untuk hacker sejati =-.

    1. @Pisyek, Ha.. yer la.. Selalu guna pigler jer.. Yang lain tu memang tak tahu langsung.. Nasib baik didedahkan disini, Terima Kasih..
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, lepas ni bley stat ping blog kat lain2 tempat la… hahaha…
        .-= Pisyek´s last blog ..13 Perisian Wajib Pasang =-.

        1. @Pisyek, tu pasal.. Lepas ni terpaksa ping dekat satu-satu tempat.. baru traffic berlambak.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @zuriey, Setahu saya, benda ni orang buat lepas dah siap entri dekat blog. Cara nak bagitahu dekat orang yang kita dah ada update. Itu yang saya tahu pasal RSS.

  8. Alahai, baru nak berjinak2 dengan PR dan Alexa, timbul lagi satu benda baru.. Nampaknya kena study banyak la ni.. Walau apa pun, terima Kasih kepada Bro DH dengan otai-otai dekat sini yang sanggup berkongsi-kongsi pandangan.. memang memerlukan info macam tu.

      1. @marki, Ah… dah jadi logik la pulak.. Baru faham sikit.. Ni kena kaji betul-betul ni.
        .-= Steward John´s last blog ..Google Pagerank Exposed =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!