PDRM (Polis Diraja Malaysia) semakin Panas! Panas!

Setelah membaca entri di Megat.net yang bertajuk Carian Keyword Panas, Trafik Mantap! dan entri di Ariffshah.com bertajuk Belajar SEO dengan Google’s SEO report card otak aku mula menganalisa suasana semasa untuk mengambil faedah semaksimum yang boleh. Sifu yang paling sesuai nak belajar keyword dan SEO ni tak lain tak bukan Kak Jie lah yang sentiasa mencuba Keyword yang berjiwa, tak percaya baca entri terbaru Kak Jie Nota Untuk PDRM yang kena Sapu. Kenapa aku cakap berjiwa kerana setiap entri mempunyai cerita bukan sekadar nak guna keyword sahaja.

Sekarang ini tengah panas dengan isu PDRM (Polis Diraja Malaysia). Mungkinkah keyword PDRM atau Polis Diraja Malaysia yang Kak Jie gunakan ini antara yang dikelas oleh Megat.net sebagai keyword Panas. PDRM sedang panas dengan isu Koperal Jenain Subi yang didakwa menembak  Aminulrasyid Amzah dan beberapa lagi kes tembak menembak yang lain serta kes pencuri kereta yang memohon maaf  kerana tersalah sapu kereta KP Selangor. Aku ingatlah sekarang tengah musim PDRM almaklumlah Malaysia ni ada banyak musim kekadang musim kemalangan, kekadang musim buang bayi, kekadang musim dera anak dan macam musim lagilah. Musim isu PDRM ni lebih panas sehingga melebihi ranking musim Akademi Fantasia ke 8. Jadi sekarang kalau nak jadi terkenal kenalah buat kes dengan PDRM pasti masuk blog, facebook dan surat khabar. Tak lama lagi satu dunia pulak akan demam dengan musim FIFA World Cup 2010.

Memang seronok kalau dapat manafaatkan keyword yang tepat kerana kita akan mendapat pengujung daripada berbagai sumber yang dijemput dan tidak dijemput seperti yang berlaku pada blog Kak Jie yang dapat purata 3343.60 pengunjung setiap hari. Setakat ini baru ada satu sahaja entri di Denaihati iaitu Dua kopitiam yang ada sijil halal daripada jakim yang mendapat pengujung melebih 200 setiap hari semenjak di post pada 27/2/10.

Jumlah pengujung 3 hari untuk entri Sijil Halal Jakim

Bayangkan kalau aku ada 20 entri yang mempunyai pengujung melebihi 200 setiap hari untuk setiap entri. Bayangkan…. Insyallah suatu hari nanti akan tercapai hasrat ini yang penting jangan berhenti belajar dan mengajar.  Semuga ada ILMU yang boleh dipelajari daripada entri ini.
[ad#advertlets336]

304 Comments

    1. @MC, Itu yang cuba diterangkan dekat komen-komen atas tu.. Bukan semua polis tu jahat.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  1. benda2 isu semasa ni memang ramai nak cari kat internet..sebab tu boleh sampai beratus2 takpun beribu2 yang datang nanti.. 😯
    .-= aizuddin´s last blog ..Aku Pemenang Contest Internet Anjuran Atok Poyos! =-.

    1. @aizuddin, aah betul 2..kalau cepat update pasal isu terkini memang ramai la yang akan ke blog kita

    2. @aizuddin, Siapa cepat dia la yang dapat kan maksud dier. Ni kena cari keyword lain pula ni
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  2. keyword yg hebat bergantung kepada kita gak yg kreatif dan bijak mereka ayat utk jaidkan ia keyword yg menarik..

    1. @Dya, Haha.. Tapi benda mcam ni boleh dijadikan sebagai contoh untuk membuat keyword yang hebat.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, hehe nmpknya dya pn kena belajar ar buat keyword yg hebat2 utk tarik viewers ke blog dya huhu

        1. @Dya, erm belajar2 la wahai cik dya..sesungguhnya ia penting utk kita meningkatkan trafik blog kita..huhuhu..

          1. @mieran, hehe tgk…mieran pulak ber cik ngan dya…nk dya panggil mieran guna encik jugak ke hehe

        2. @Dya, Ye la.. ni sedang menjenguk2 blog macam ni, kena tengok gaya penulisan dorang tu.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @Dya, Itu dah pasti.. Kena terjah selalu, meninggalkan segala jejak dalam blog tu.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    2. @Dya, panas mcm goreng pisaang panas..mmg la laku..hehehe..polis pn pemes gak taw

      1. @mieran, iyelah, tp femes sbb benda yg xelok x best jugak…ksian kt polis2 lain terbabit sama disbbkn insiden ni huhu

      1. @Steward John, tu la pasal, diorg ni telah mendahlui senarai gosip terkini kt internet hehe..

        1. @Dya, Dah semestinya.. Dunia artiskan glamer, semua orang nak berita terkini dan sensasi..
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, iyelah, kisah artis malaysia ni pulak lebih byk kontroversi dari prestasi huhu…chewah cam ayat dlm melodi pulak hehe

            1. @Dya, Huahaha.. Ye la. tu la pasal ramai jer nak menerjah.. Dya sila terjah artis-artis kita ni
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  3. Salam Bro..

    3 dalam 1. Incik RestNrileks Suka : Kata kunci PDRM, AF dan Fifa. Ho Ho Ho. Panas-panas. Memang seronok bila intai-intai blogger yang lain main kata kunci.

    Incik RestNrileks suka intai dari nun jauh di hujung bendang sana.

    :mrgreen:

    Bro : ada terfikir nak bukukan blog ni mengikut tahun. Banyak ajer perkhidmatan luar sana yang jadikan blog to book : )
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Freshout is all i Need on May =-.

      1. @denaihati, Kalau macam tu, saya menunggu kemunculan buku saudara ni.. Kalau memaparkan banyak tips, memang nak satu.
        .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @Incik RestNrilekS, wow idea yg menarik untuk membukukan blog plak..boleh ek mcm 2..huuhu

    1. @marki, Ok.. dah catat tips bro ni. Ye la.. kena bersaingan dengan bloggers lain untuk mendapatkan tempat pertama dekat google. Tapi risau juga kalau nak guna keyword macam ni.. Ye la, takut kena ambil tindakan atau saman. Mana la tahu kan.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @marki, Hm.. kalau kita negara ni betul2 free country seperti dekat Amerika Syarikat, Mungkin tiada masalah langsung nak buat benda macam tu.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, Lebih suka gunakan keyword yang kekal sepanjang zaman. Sekali tulis, sepanjang tahun org baca. Walaupun trafik tak meletup tapi maintain. kalau guna topik panas, bulan depan dah sejuk dah. Lepas tu tak de la org bukak lg
            .-= Cody´s last blog ..Resepi PERCUMA lagi. Kek Coklat Moist =-.

            1. @Cody, Memang mempunyai fikiran macam tu juga.. Benda2 panas macam gosip artis atau sebagainya akan top sekejap jer.. Tapi kalau kita tulis tutorial ker, share resepi ker, gerenti ada jer orang masuk (walaupun traffic tak tinggi) dan kalau dilihat dalam jangka masa yang panjang, memang benda macam tutorial ni sentiasa dicari.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @marki, Ha, kalau politik pulak, cuba bandingkan amalan demokrasi diantara kedua-dua negara. Lain jer.. Amerika lagi demokrasi jika dibandingkan dengan Malaysia. Tah la, sekurangnya-kurangnya, itu yang saya rasa. Politik ni tak berapa arif dan tak berapa minat sangat.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        2. @marki, kena ada identiti kta sdri la bila menulis..org akan dtg bc if kta slalu kekalkan identiti penulisan kta

    2. @marki, setuju tak semestinya kita perlu terjebak dengan kontroversi walaupun menggunakan keyword panas. Mungkin boleh guna keyword yg sama tapi gaya cerita yang bersahaja malah mungkin yg joke.

      1. @denaihati, entry yg bro tulis mmg ada gaya bro sdri..bersahaja tp ada asas yg kukuh

    3. @marki, thanks yg berguna bro..akan ku aplikasikan selepas ni utk tingkatkan trafik blog 🙂

  4. aku pon tak penah dapat trafik cmtuh..xpandai bermain dengan keyworf..mmg cayalah bro.. :mrgreen:

    1. @apiih, Mesti otai-otai dah tu sebab pandai guna keywords yang hebat-hebatkan.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  5. keyword panas.. kalau kene dengan gayanya ok lah. salah tulis boleh panas buntut macam aduka plak. hadoi ai.. kene berhmah dalam memanaskan keadaan 😛

    1. @zuls, Ni kena belajar dari dorang2 ni semua.. Kena juga memaksimumkan penggunan keyword tu agar banyak jer traffic masuk dalam blog
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  6. banyak keywords panas dkt atas tuu..harap2 lepas nie traffic mencurah2..btw, kena berhati2 juga dlm menggunakan keywords panas nie..takut nanti kena cekup..
    .-= Nadri´s last blog ..Video Surveillance =-.

    1. @Nadri, Setuju tu memang kena berhati-hati kalau bermain dengan keyword PDRM cuma PDRM tu hanya salah satu keyword panas ada banyak lagi keyword lain. Keyword PANAS juga bukan bermakna keyword kontroversi sahaja tetapi ada banyak lagi keyword panas lain yg boleh membawa trafik ke blog kita. Kena buat analisa sikit lah.

  7. kes PDRM mmg sudah boleh dijangka..tp rasenye xsggup kot dya nk cari trouble ngan PDRM semata2 utk naikkan traffic kt blog dya huhu
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

    1. @Dya, Ha, tu pasal dya.. Nanti tak pasal2 kita yang kena dakwa.. Risau juga…
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @Dya, Yer, setuju sangat dengan Dya. Biar dorang dengan hal dorang, kita dengan hal kita sendiri.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, yap…dont ever butt in..unless benda tu membabitkn org yg kita syg & kita mmg 100% yakin yg diorg xbersalah

            1. @Dya, Yer. Ada betul juga kata Dya pasal benda tu. Sama la dekat komen atas… Biar dorang buat kerja dorang, kita dengan kerja kita sendiri.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  8. Pingback: JomBuzz.com
  9. Pingback: IMCurtain.com

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!