Hand of GOD Luis Suarez bawa Uruguay Juara #Worldcup 2010?

Salam 1Malaysia, demam FIFA worldcup 2010 sudah masuk ke pusingan separuh akhir. 4 pasukan yang berjaya ke separuh akhir adalah Germany, Netherlands, Sepanyol dan Uruguay. Tiada siapa yang menyangka Uruguay sampai sehingga ke peringkat ini. Uruguay berjaya mengalahkan Ghana hasil daripada hand of GOD Luis Suarez. Jika Maradona pada tahun 1986 telah menjaringkan gol dengan tangan ketika menentang England dan akhirnya menjadi juara Piala Dunia manakala Luis Suarez telah menampan bola daripada memasuki gawang gol yang menyebabkan Uruguay menang ke atas Ghana. Adakah tampanan Luis Saurez akan membawa Uruguay menjadi Juara Piala Dunia 2010??

3 daripada 10 pasukan pilihan blogger untuk juara Piala Dunia 2010 masih kekal iaitu Germany, Netherlands dan Sepanyol. Mulai 7/7 dua pasukan akan terkeluar untuk menuju final pada 12/7/2010. Pasti mendebarkan adakah salah satu daripada 3 ini akan menjadi juara Piala Dunia atau Uruguay yang akan menjadi juara hasil daripada hand of GOD Luis Suarez.

Tak kira apa yang berlaku, aku tetap yakin dua permain terbaik dunia Wesley Sneijder dan Arjen Robben akan membantu Netherlands menjuari Piala Dunia 2010. Semuga bola JABULANI menyebelahi Netherlands kali ini. Kenapa tak percaya ke??

Kepada teman-teman yang tak sempat menonton LIVE separuh akhir FIFA Worldcup 2010 di Astro atau RTM1, anda boleh menonton LIVE melalui online atau mobile dengan Astro B.player. Bukan sekadar menonton sahaja tetapi juga berpeluang menang hadiah hebat TV LCD 42″. Daripada pengamatan aku tidak berapa ramai sangat yang ikut contest yang dianjurkan oleh Astro ini jadi peluang memang besar kepada yang rajin. Kepada yang belum join jooom ke watchand tweet to win.

[ad#advertlets336]

107 Comments

          1. @Bang Iwan, Wah Bang Iwan. Kalau mahu bahas soal Agama di FWC, dah tak jadi FWC lah namenye. Takkan ada isu judi lagi. Hehe.. tapi betul lah. Yang adil itu cuman Allah SWT.
            Curahan rasa mj @ ..Happy Birthday Big BroMy Profile

    1. @eleh, Ade yang sokong. Cume tak nampak je. Penyokong2 neth ni banyak yang sokong secara diam2. Dah masuk final ni, baru tau oh.. ramai yang sokong Neth. :p
      Curahan rasa mj @ ..Happy Birthday Big BroMy Profile

    1. @julianusginting, kita tunggu pagi besok siapa yg layak. nampak2 macam jerman tapi bola jabulani kan bulat macam2 boleh jadi.

  1. Pingback: IMCurtain.com
  2. Nampaknya team Bro DH dah maju setapak ni.. Ada harapan. Tapi teka teki siapa yang bakal bersemuka dengan Netherlands di Akhir nanti bakal akan terjawab sekejap lagi .. kita tunggu.. hehe
    Curahan rasa Steward John @ ..Write and get paidMy Profile

    1. @Steward John, 2 key players Wesley Sneijder dan Arjen Robben dah bawa kelab mereka ke final piala eropa dan yg paling penting mereka tengah top form ni lah kunci kejayaan #NED. NED ni pun ramai star cuma tak diberi perhatian oleh media tapi tu lah yg bagus. Kalau over expose tu yg naik minyak.

    1. @aizuddin, Ha.. yer la… Uruguay bagi saingan sengit juga tu.. Ramai jer yang meramalkan Uruguay tidak akan dapat goal, dan perlawanan semalam merupakan laluan yang mudah untuk Netherlands.
      Curahan rasa Steward John @ ..Write and get paidMy Profile

  3. haram haram…hahaha takkan jadi juara..percaya la…penipu tak akan menjadi juara..emo plak aku..hahhaa

    1. @Roslan, bro emosi betul tu …aku pun tak puashati betul lah tengok game ghana vs uruguay tu..sepatutnya ghana menang tapi bola jabulani di bulat jadi nasib penyebelahi uruguay.

      1. @denaihati, yer betoi2..ptt gol tu..gyan pun satu speka tak gol sbb abdul jabulani tuh..haha..tensen wooo…ptt suarez tu kene ban terus dari main world cup..mlm ni dia tak men..mmg kalah la uruguay..go robben n persi…hehe

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!