Misteri FIFA #worldcup 2010 siapa yang terkena

Salam 1Malaysia, pertama-tamanya aku nak ucap jutaan terima kasih kepada Kak Jie yang sudi buat review Blog Denaihati bertajuk Hidup Indah Denaihati.com. Semalam ketika aku buat survey tanah di Sg Mati, Muar aku asyik tersedak-sedak je rupanya ada beberapa teman sedang bercerita tentang perihal aku lanjutan daripada review Kak Jie ni. Ada yang mulanya sangka aku ni perempuan dan memang sampai sekarang pun aku masih dapat email-email dan twitter yang gelar aku kakak … kakak pun kakak lah tapi yang paling gelihati ada yang ingat aku ni suami Kak Jie … emmmm marah nanti abangnya yang kat Algeria tu. Dan ramai yang kata aku ni misteriiiiii…… (kena sebut ala Zainal dalam Misteri Nusantara, TV3)

[ad#advertlets468]

Semenjak FIFA worldcup 2010 berhenti rehat pasti ramai yang senasib dengan aku tidak dapat melelapkan mata kerana sudah sekian lama berjaga malam menonton perlawanan worldcup. Pertandingan sudah pun masuk pusingan suku akhir dan pasukan yang tinggal untuk berjuang adalah Germany, Brazil, Netherlands, Ghana, Uruguay, Argentina, Paraguay dan Sepanyol. Aku mungkin tak berkesempatan nak menonton pusingan suku akhir yang akan bermula pada 2/7 kerana sedang dalam Kembara Sumatera (ikut secara LIVE di http://facebook.com/denaihati) yang telah dirancang lebih awal. Harap-harap bolehlah aku menonton dengan menggunakan iPhone 3GS melalui kemudahan Astro B.player.

Gambar dari Fifa.com

5 pasukan daripada 10 pasukan pilihan teman-teman blogger untuk juara Piala Dunia masih bersaing hebat iaitu Germany, Brazil, Netherlands, Argentina danΒ Sepanyol. Maaf ya aku tak sempat nak senaraikan blog yang masih bernafas berjuang untuk hadiah RM1000(Ada yang nak sponsor hadiah tambahan lagi ke?), semua yang dah kirimkan link dalam tempoh ditetapkan diterima sebagai peserta contest. Semalam PA partner aku gelakkan aku bila aku kataΒ Netherlands bakal jadi juara Piala Dunia 2010. Jadi kita tunggu sama-sama dengan penuh debaran siapakah bakal terkena …ha ha ha ..jangan aku dah lah.

Oklah aku nak bersiap-siap ke LCCT nak terbang ke Sumatera. Kepada yang terlepas contest pilih Juara Piala Dunia masih ada peluang untuk menang Laptop dan TV LCD 42″ joom join contest Watch and Tweet to win anjuran Astro.com.my.

[ad#advertlets336]

279 Comments

  1. Sekejap lagi akan terjawab kalau Netherlands akan Mara ke final ataupun tak.. kita tunguuu… yang pasti kena cuba astro byond ni.

  2. jgan… kan netherlands dapat masuk semi tu.. hhahaa.. simpan harapan gak utk skuad belanda ni menang piala dunia kali ni..

    Oh ye, dulu mula2 saya pun igt denaihati ni statusnya ‘kakak’.. hehe, tapi dah lama gak tau sebenarnya bro… saya pulak org igat bro.. terbalik pulak..
    Curahan rasa fiezaradzi @ ..Setelah 2 Tahun BerlaluMy Profile

          1. @mj, Hahah yer la.. Lepas ni akan bising selalu ni.. kalau Spain kalah, kita bising kat germany pulak, kalau germany kalah kita bising kat Spain pula.. dah kedua2 tu team favret.. heh
            Curahan rasa Steward John @ ..Write and get paidMy Profile

            1. @Steward John, hehe. mungkin jugak. Tapi skuad Germany pemainnye mostly diorang turunkan yang muda2 kan? Stamina penting jugak disamping skill + luck.
              Curahan rasa mj @ ..Bomoh guritaMy Profile

            2. @fiezaradzi, Kita pun manatahu sangat kan.. manatahu ini merupakan salah satu faktor penyebab Argentina tu kalah. Cuba Argentina tu jumpa dengan team yang sama pendek dengan dorang tu.. ada peluang agaknya.
              Curahan rasa Steward John @ ..Write and get paidMy Profile

            3. @Steward John, Lawak la cerite tentang kekecilan pemain pulak. Team Malaysia mungkin tak layak sebab kecil2.. Orang inggeris yang dianggap kecil tu pun, agak2 dianggap besar di Malaysia πŸ˜‰
              Curahan rasa mj @ ..Paul picks Spain over GermanyMy Profile

            1. @Steward John, Erk.. Itu.. masuk pun belum lagi. Kalau dah berjaya masuk, berjaya mengalahkan lawan satu persatu, konfem, kita pun dah tak sokong Spain atau German πŸ™‚
              Curahan rasa mj @ ..Bomoh guritaMy Profile

          1. @Steward John, Betul2.. Sekarang orang sampai kecoh dengan Paul si bomoh gurita. Tersebar luas gambar Bomoh ni pilih Spain. Saje nak bagi penyokong Spain kurang berdoa ni nampaknye.
            Curahan rasa mj @ ..Bomoh guritaMy Profile

    1. @jalanjatuh, Haha.. Memang sakit hati kalau pasukan yang kita sokong tak dapat pegi ke pusingan seterusnya. Tapi macam mana kalau dah nasib dorang macam tu kan.

        1. @Steward John, Hurm. Mungkin terlalu yakin. Mereka memandang rendah kehebatan German. Mereka yakin yang mereka pasti takkan dikalahkan sebab dah lame bergelar jaguh Bola Sepak kan? Tu lah dier. Yang kuat tak selamanye kuat. Yang lemah jangan pandang sipi2 je :p
          Curahan rasa mj @ ..Bomoh guritaMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!