FIFA #worldcup 2010 : Jabulani, Vuvuzela memihak Netherlands untuk ke Final

Salam 1Malaysia, bola JABULANI dan tiupan VUVUZELA terus mewarnai kerancakan demam FIFA worldcup 2010 yang semakin sampai kepenghujungnya. Sehingga hari ini JABULANI dan VUVUZELA masih memihak kepada NERTHERLANDS yang telah menang semua perlawanan sehingga berjaya menempah tiket kepertandinga akhir worlcup 2010. Jaringan cantik Giovanni van Bronckhorst, Wesley Sneijder dan Arjen Robben telah menewaskan Uruguay yang bersemangat tetapi kurang pengalaman. Berdebar juga setelah Diego Forlan menjaringkan gol cantik, Uruguay bertali arus terus menyerang sehingga kelihatan kegugupan Netherlands.

Tahniah kepada blogger yang memilih Netherlands sebagai bakal Juara Piala Dunia 2010 dan masih mempunyai peluang untuk menang RM250 : Bertobangi.blogspot.com, Denaihati.com, ukmboyz.blogspot.com, contestsukasuki.blogspot.com, fiezaradzi.com, khairilafzal.com dan fazrol.com. Pasti semua sedang menunggu team mana yang akan menjadi lawan Netherlands samada Germany atau Sepanyol. Team mana agaknya??? Aku pilih Germany.

Kepada teman-teman yang tak sempat menonton LIVE separuh akhir FIFA Worldcup 2010 di Astro atau RTM1, anda boleh menonton LIVE melalui online atau mobile dengan Astro B.player. Bukan sekadar menonton sahaja tetapi juga berpeluang menang hadiah hebat TV LCD 42″. Daripada pengamatan aku tidak berapa ramai sangat yang ikut contest yang dianjurkan oleh Astro ini jadi peluang memang besar kepada yang rajin. Kepada yang belum join jooom ke watchand tweet to win.

[ad#advertlets336]

203 Comments

  1. Vuvuzela ni dikatakan mainan tradisi. Tapi keluar bila world cup jer sedangkan Afrika Selatan pernah jadi host Piala Dunia Rugby, tak pula ader. Kata mainan tradisi mesti adakan. Tak heran ker

    1. @haritz, Menyakitkan telinga jer nak dengar benda. Kalau pun nak guna benda tu, guna la 30 minit sebelum perlawanan bermula.. Ini sepanjang masa nak bunyi macam tu.

      1. @Steward John, hoho. sgt betul. sepanjang perlawanan dengar bunyi tu je. kesian player. nak kene jerit lebih sikit baru kengawan leh dengar.
        Curahan rasa mj @ ..Ibu Ratu HatikuMy Profile

        1. @mj, Yer la… Rasanya kena provide setiap pemain tu dengan bluetooth, senang dorang mau berkomunikasi.. Ini dengan bunyi “lebah” tu, telinga pun boleh pekak.

          1. @mj, Ha.. tu la… WC nanti kena cari juga jalan ni berjumpa dengar rakan2 bloggers yang lain, minum kopi sambil tengok wc. bagus juga macam ni kan.

        1. @Steward John, Silap2.. abang sokong germany. Belanda tu kawan rapat. Dier pun macam Bro DH la. Ramai yang gelak2 dier sokong Belande 😛
          Curahan rasa mj @ ..Ibu Ratu HatikuMy Profile

        1. @Bang Iwan, Itu yang penting.. Walaupun Germany Kalah ditangan Spain, tapi saya juga masih menyokong Spain kerna kedua2 memang team favret.. hehe. Selepas ni siapa pula bakal menyandang piala WC?
          Curahan rasa Steward John @ ..Write and get paidMy Profile

        1. @Norasikin, Hehehe.. betul2.. Germany pemain nye besar. Habis Spain kene tolak2 je. :p German tak kurang hebat. Kalau diorang dapat bola tu kelam kabut player Spain. Kelebihan Spain sebab sgt tepat passing bola.
          Curahan rasa mj @ ..Ibu Ratu HatikuMy Profile

        1. @Steward John, Hehe.. saje2.. Sy siap ajak kawan2 yang sokong team yang dah kalah tu tukar pendapat juga. ^_^ Berjaya tau. Ramai2 sokong team yang ada sekarang, seronok..
          Curahan rasa mj @ ..Ibu Ratu HatikuMy Profile

          1. @Bang Iwan, Spain nampak lebih hebat dalam pengawalan bola secara berpasukan. Itu yang kite mahu, teamwork 🙂 Tak pernah tgk Neth bermain. Jadi tak tahu nak predict siapa yang menang. Yang pasti tempat pertama dan kedua milik antara Spain dan neth..
            Curahan rasa mj @ ..Spain will definitely kiss the trophyMy Profile

          1. @Bang Iwan, Hahaha.. Ya la Bang Iwan, Germany yang kira pasukan gergasi pun boleh dipatahkan oleh Spain? bukan setakat kali ini saja, perlawan llepas juga dikalahkan.. ini luck ataupun spain dah bertambah lagi bagus?
            Curahan rasa Steward John @ ..Write and get paidMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!