Blog Blackrosehunter sumber Sains Kesihatan

Assalamualaikum semua. Terima kasih kepada empunya blog Denaihati ni yang memberi peluang kepada aku untuk membuat sedikit review tentang blog aku. Aku boleh dikategorikan sebagai blogger newbie yang masih menimba ilmu daripada mereka yang telah lama dalam dunia blogging ini. Kalau diikutkan dah lama aku kenal blog tetapi tidak tahu cara mengendalikannya dan tiada motif untuk menulis. Jadi ditinggalkan hasrat untuk blogging.

Sedikit pengenalan kepada blog aku yang diberi nama Blackrose (nama ni diberi berdasarkan idea yang datang secara tiba-tiba), sekiranya diikutkan dengan niche blog memang tidak selaras. Jadi, oleh kerana sudah guna nama ini maka diteruskan. Secara umumnya, blog ini adalah perkongsian mengenai sains kesihatan. Info-info kesihatan ini merupakan salah satu minat aku dan menjadi pengerak untuk aku menulis. Hasrat aku untuk mendedahkan lagi rakyat kita kepada ilmu kesihatan. Sebab itu juga sebolehnya aku mendapatkan artikel yang mempunyai sumber yang lebih menyakinkan walaupun daripada internet. Mungkin artikel-artikel yang aku tulis dalam bahasa melayu itu juga dapat membantu pelajar-pelajar kita yang membuat kajian internet mengenai kesihatan. Sedikit sebanyak diharap dapat membantu dengan menambahkan jumlah artikel kesihatan dalam bahasa melayu.

Mungkin input mengenai kesihatan sahaja mungkin membosankan di mata blogger , jadi adalah entri-entri yang lain dimasukkan selain GA dan bloglist yang aku join. Jikalau hendak diikutkan memang dah lari daripada niche blog . Mungkin tidak banyak mampu aku ulaskan di sini, hanya ingin memperkenalkan diri kepada rakan-rakan yang lain. Mungkin kita boleh menjadi kawan dalam dunia maya ini. Terima Kasih sekali lagi kepada bro Denaihati yang memberikan peluang sebegini kepada aku. Jasamu dikenang.. =)

Mengenai penulis..aku menggunakan id blackrosehunter@blackrose @ zul. Nama kawan-kawan panggil dalam dunia nyata ini ialah zul. Pelajar tahun akhir jurusan Geologi di IPTA . Dua dunia berbeza antara kesihatan dan geologi(kajibumi). Tetapi minat boleh mengubah segala-galanya. Pernah menapak dalam dunia blog tahun 2009 tetapi gagal kerana tiada hala tuju dan kembali pada akhir tahun 2010. Sesiapa yang hendak berkenalan boleh la singgah ke blackrosehunter

[ad#nuffnang336]

[ad#Adsense234x60]

72 Comments

 1. Pertama sekali … denaihati engkau ni baik hatilah … bagi 1 page review blog blackrosehunter … untuk Zul diharapkan N3 mu itu boleh dijadikan rujukan berguna kelak … mungkin kini isi sedemikian jarang2 orang nengok tetapi bila ‘on the right time, on the rignt place and on the right track’ satu hari nanti Zul terpaksa mengupah bodyguard jaga depan pintu masuk blog untuk mengawal trafik yang beribu-ribu lemon … selamat berkenalan dan salam hormat.
  Curahan rasa benjy @ ..5 BLOG PALING KERAP DILAWATIMy Profile

    1. Ya..ya .. b3njy setuju betul dangan Bang Iwan, kalau bang iwan dekat boleh ‘Give me 5’ malangnya tak sampai tangan kita.

 2. blackrose..bleed rose,ok tu kau ada arah nak tulis apa..tapi kadang2 arah tu boleh sekat otak jadi kreatif..err betol ke..hehe xkesah template cun ke x..it does’t matter how it look..it about the matter how u make it look hehe

  aku pakai iklan buat duit pun suka suka..manggaad yang kekal..ntah nape aku xdelete pun xtau

  promosi belog percuma..wahh baik kau denaihati..hehe terima kasih..tapi aku xde twitter lah

  fuhh 1komen untuk 3 entri..hehe

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!