Akademi Fantasia Musim ke 8 : Senarai Peserta, Pengajar dan Program AF8

Senarai Peserta Akademi Fantasia 8 :

1. Nadiawati Ainul Basir atau Ain, 23 tahun, Sabah

2. Dayang Nor Anum Arjuna Aharun atau Anum, 19 tahun, Sabah

3. Erma Suhaimi atau Erma, 21 tahun, Sabah (kakak kepada Adira)

4. Siti Adira Suhaimi atau Adira, 19 tahun, Sabah (adik kepada Erma)

5. Zafarina Jamhari atau Farina, 28 tahun, Sarawak

6. Muhd Shahril Firdaus El atau Daus, 22 tahun, Sarawak

7. Nadia Emilia Roselan atau Nad, 21 tahun, Selangor

8. Muhammed Shahril Mohd Saleh Hussein atau Shah, 26 tahun, Selangor

9. Muhammad Alif Kadim atau Alif, 18 tahun, Kuala Lumpur

10. Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21 tahun, Perak

11. Emirza Awan Zulazrin Chew atau Iwan, 20 tahun, Negeri Sembilan

12. Muhd Firdaus Maulana Mohamed atau Mulana, 22 tahun, Johor

Siapalah agaknya yang akan menjadi johan AF8 untuk tahun ini? Drama apa pulak yang akan disediakan oleh ASTRO untuk melariskan SMS AF8? Kita sama-sama tunggu dan lihat.
Tenaga Pengajar AF 8 :

Pengetua Akademi Fantasia Musim Ke-8(AF8)
Norman Abdul Halim

Hos (Pengacara) Konsert Mingguan Akademi Fantasia Musim ke-8 (AF8)
Sarimah Ibrahim dan Jimmy Shanley

Tenaga Pengajar:
Siti Hajar (Guru Vokal Teknikal)
Linda Jasmine (Guru Tari)
Adnan Abu Hassan (Guru Vokal Persembahan)
Fatimah Abu Bakar (Kaunselor dan Guru Bahasa Inggeris)
Que Haidar (Jurulatih Drama)

Program AF8/Jadual Waktu :

Tirai AF8 – 13 Mac 2010 pukul 9.00 malam di Astro Ria selama 90 minit
Hos: Sarimah/Shanley

Sebuah konsert pengenalan (prelude) yang memperkenalkan pelajar AF8

Diari AF8 (Isnin – Jumaat pukul 7.30 malam selama 30 minit bermula 15 Mac 2010), Hos: Jimmy Shanley. Diari AF memaparkan perkembangan pembelajaran pelajar-pelajar AF8 di bawah bimbingan tenaga—tenaga pengajar mereka dan juga rutin kehidupan seharian mereka sepanajang hari di akademi

Konsert AF8 – Setiap hari Sabtu pukul 9.00 malam selama 90 minit bermula 20 Mac 2010. Hos: Sarimah Ibrahim/Jimmy Shanley. Siaran Langsung Konsert AF menampikan persembahan pelajar-pelajar AF8 dalam usaha untuk kekal ke minggu seterusnya.

Debaran AF8 – Setiap hari Ahad pukul 9.00 malam selama 30 minit bermula – 21 Mac 2010. Hos: Sarimah Ibrahim. Debaran AF mengumumkan keputusan konsert mingguan. Inilah waktu kemuncak untuk aktifkan undian buat pelajar pilihan sebelum undian ditutup.

Apa Kata M? – Setiap hari Rabu pukul 4.00 petang selama 30 minit bermula – 8 Februari 2010. Hos: Ajieb.

Program web TV pertama berkaitan AF yang mengupas gosip AF8 serta memberi peluang penoton make-over serta menerima hadiah sumbangan Maybelline.

Pelajar Yang Tersingkir

1. Minggu 1 : Muhammed Shahril Mohd. Saleh Hussein

2. Minggu 2 : Erma Suhaimi

3. Minggu 3 : Dayang Nur Anum

4. Minggu 4 : Muhammad Alif Kadim

5. Minggu 5 : Tiada Penyingkiran

6. Minggu 6 : Nadia Emilia Roselan

7. Minggu 7 : Ahmad Shahir ZawawiAFMASUK mendapat undi masuk semula

8. Minggu 8 : Zafarina Jamhari

9. Minggu 9 : Nadiawati Ainul Basir

[ad#HTML]

1,348 Comments

  1. @steward john, *@Dya, Mungkin Dya salah Install ni. Kena check la lamanweb alexa.com. Sebab kalau tengok ranking, Dya dalam linkungan 3juta.

    td dya dh check balik blog dya, ranking alexa tu dh muncul balik hehe ..

      1. @Steward John, haha iye la tu steward, bertambah hebat. blog mereka2 yg PR tinggi pn xde prob ni hehe..agaknya server alexa down kut, mcm nuff keke

  2. @steward john, *@Dya, Ade ker artis fofular bernama Kiah? Kalau ada, mesti dah prasan habes tu.. hehe

    haha rasenye xde la, xtaw la kalau2 artis zaman p ramlee dulu ada nama kiah hehe .. tp lagu zakiah ade la keke

      1. @Steward John, haha betul ke nama kiah tu sgt unik keke ..? nama nenek dya lagi unik kot haha..

  3. @steward john, *@Dya, Ha, kan sebagai koleksi juga tu. Kalau nak guna, kena pegi setiap negara tu.. hehe

    hehe dya xminat sgt buat koleksi ni, stamp yg dya kumpul dulu pn dh lame hilang huhu

  4. @steward john, *@Dya, Jarang dah guna Skype. Sekarang dah guna Yahoo Messenger.

    samela, dya pn dh lame stop pakai skype, maybe sbb dh biasa ngan yahoo messenger kot

  5. @steward john, *@Dya, Nak ketawa dengar istilah tu. Dahkan cakap kat Dya yang saya ni kurang sangat nak tengok channel2 tu. Paling tidak Discovery, History, National Geographic, Channel masakan pun layan juga.

    haha iye lah dya lupe pulak steward sori..dya pn mula2 nk gelak gak dgr perkataan tu keke

  6. @steward john, *@Dya, Nak kejar target la. Tengok berapa banyak backlinks boleh dapat dari Blog ni.. hehe

    oo….iye lah steward .. makin byk komen makin byk la dpt backlink hehe

          1. @Steward John, betul lah tu salah satu tujuan contest adalah untuk dapat backlinks cuma paling bagus kena tetapkan syarat peserta mesti berstatus PR1 dan lebih.

  7. @steward john, *@Dya, Betul juga.. tiada pasangan yang sempurna. Tapi seeloknya kurangkan benda ni.

    yap .. benda yg remeh temeh xperlu nk digaduhkan .. kalau x mmg ssh la nk stay balance huhu

  8. @seward john, *@Dya, Hm… kurang pasti la pulak Dya. saya pun tengah berfikir.. hehe

    yap….jd cam pelik..encik DH ni mmg penuh ngan kejutan hehe…nanti kena tnye encik DH ni

  9. @steward john, *@Dya, Memang betul la.. lahir pun tahun 1980-an la.. Bukannya tahun berapa pon.. hehe

    hehe yap … best jd anak2 tahun 80-an, dpt kenal byk permainan padang yg dh pupus skrg ni huhu

  10. @steward john, *@Dya, Ler, sekarang ni Dya dah tua la ni? hahah

    haha x la steward, dya ni baru belia. muda, belia, then tua hehe

    1. @Dya, Kiranya zaman pertengahan la ni yer? huaha. tak pe, perjalanan masih jauh tu. saya pun masih juga tergolong dalam zon Belia.

  11. @steward john, *@Dya, Oh, maksud Dya tu berehat dari mengomen ek? hehe. Kadang-kadang kalau dah mengomen tu, memang tak terfikir sangat nak berehat.

    iye la steward, berehat dari mengomen.dya ni pn kdg2 bosan jugak asyik mengomen je hehe

  12. @steward john, bukan takat kt website tv3 je steward, kt website2 lain pn dh ade adamaya utk didownload huhu ..

    1. @Dya, Memang la. dah ramai sangat orang buat review pasal tu. Sekarang bagi orang pula download benda tu dekat blog dorang. Masalahnya, nak buat benda tu, legal ker? tanpa kebenaran dan mendapat kebenaran dari original source?

      1. @Steward John, sal legal illegal tu dya mmg no komen la..maybe diorg dh dpt kebenaran kot, sbb website yg boleh tahan femes upload citer tu..

  13. @steward john, *@Dya, Nam censorkan nama Mieran pulak? apa hal ni? Takut disaman? hehe

    hehe xde la steward, salah paham je semua tu…nk censor nama mieran wat pe keke

      1. @Steward John, haha..cam yg dya kata dlm komen sebelum ni, kalau censorkn nama mieran pn xde kesan jugak haha..ke cane?

  14. @steward john, *@Dya, Kena guna Javascript. Nanti kalau ada masa, saya akan cuba post benda tu.

    ooo boleh gk yea disable mereka2 yg cuba plagiat .. by any chance, how about disabling people to right click in our blog ?

    1. @Dya, Nak disable orang plagiat tak la dapat sure 100%. Banyak jer cara dorang boleh guna but at least you can decrease the chances of your blog to be plagiarised. Nak disable right-click la nak share nanti. tunggu.. hehe
      .-= Steward John´s last blog ..Backlink Revealed =-.

      1. @Steward John, oo gitu, ok. hehe dya share idea kt cni, steward post entry kt blog. bgus2…ni baru dikatakan team haha

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!