3 Blog Bahasa Melayu berstatus PR5

Alhamdulillah syukur dalam tempoh 3 bulan Denaihati.com telah mencapai status PR4. Cabaran yang sangat berat adalah untuk mengekalkan status PR4. Bukan mudah sebenarnya untuk mengekalkan status PR4 dan bukan juga mudah untuk meningkatkan status PR. Ada banyak blog yang tersangkut pada PR3 untuk sekian lama tak naik dan tak turun.

Dalam waktu yang tak begitu mengizinkan untuk berblogging ni aku nak kongsikan dengan teman-teman 3 blog yang yang mempunyai PR5 yang pernah singgah di blog ini.

1. Shamhardy.com

ShamHardy.com
ShamHardy.com

2. Amanz.my

aMaNz.my

3. Azuan Razi dot com

Azuan Razi Dot Com

Bukan mudah sebenarnya nak mencapai status PR5. Banyak yang perlu kita pelajari daripada mereka bertiga ni. PR5 tidak datang dengan secara tak sengaja ia memerlukan strategi dan kaedah yang betul. Semuga dimasa depan lebih banyak blog berbahasa Melayu yang berstatus PR5.

Kepada blog yang sudah ada PR dan ikut serta senarai blog Malaysia berPR sila tinggalkan komen di Senarai Blog Malaysia ada PR dan untuk belajar tips mudah meningkatkan PR sila lawat Tips Meningkatkan PR.

@Terima kasih JomBuzz : Congratulations! To reward your support to JomBuzz, you have been(randomly) selected to win RM 10 mobile top up for your participation in

@Kepada teman-teman yang teringin NoteBook Acer Aspire One percuma sila terus ke Acer Aspire One.
[ad#advertlets336]

494 Comments

  1. so far setelah setahun berblogging baru PR 2 tapi tetap puas hati sebab jarang sangat update….thanks kepada google

    1. @KNizam, blog shamhardy memang lain dari yang lain dan dinamik sentiasa ada perubahan. Bila dah lama berblog memang perlu lain daripada yg lain kalau tidak susah juga nak bersaing dengan ber ratus ribu blog di dunia siber. Baca entri terbaru shamhardy @ http://bit.ly/bz7fR9

    1. @RozaniGhani, wa… ni mmg live legend gile la nih… hahaha… :mrgreen:
      .-= Pisyek´s last blog ..Tips menjadi pelajar cemerlang =-.

  2. wah, nak sampai PR5 agak payah tu. content kenalah menarik. usia domain juga memainkan peranan. tak sangka blog shamhardy PR5 juga. terima kasih atas info ini.
    .-= mohdisa´s last blog ..Dua Sudah Tinggal Satu Sahaja Lagi =-.

    1. @mohdisa, Baru tahu mengapa PR saya tu masih N/A. Berhempas pulas menaikkan Alexa tapi PR masih N/A. Rupanya domain turun main peranan. Domain saya tu baru tak sampai sebulan. Thanks for the info bro.
      .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

      1. @Steward John, benar tu. domain juga mainkan peranan penting untuk menaikkan PR kita. usia domaian yang lebih matang akan menaikkan PR kita. kalau tak percaya, tanya pemilik blog yang disenaraikan di atas. ๐Ÿ™‚
        .-= mohdisa´s last blog ..Dua Sudah Tinggal Satu Sahaja Lagi =-.

        1. @mohdisa, Tak pe.. Lepas ni nak jenguk2 PR checker.. Manatahu kot2 naik sikit2 PR tu.. thanks bro.
          .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

          1. @Steward John, tak perlu jenguk PRChecker selalu. nanti aku ajar macam mana nak lihat PR tanpa perlu cek di PRChecker.

            1. @mohdisa, Bro, nanti saya nak terjah blog bro ni.. Nak minta ajar sikit.. boleh yer.
              .-= Steward John´s last blog ..Slug that fires love darts at its chosen mate | An Important Discovery =-.

        2. @mohdisa, mcm mana domain blh mainkan peranan penting dlm menaikkan PR ek?n thu x mcm mana nk pilih domain yg baik?

            1. @mohdisa, oo mcm 2 ke..tp x brapa pndai la nk compare domain yg ada.so mknanya domain kena kreatif la ek

    2. @mohdisa, aduh mieran xleh lagi berangan utk naik PR 5..skrg baru PR1..guna domain free plak 2..huhuhuhu

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!