Seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog

Blog Contest Kebaikannya

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, blog Denaihati memang dah terkenal dengan blog Contest. Ada Rakan Blogger yang dah dapat gadget seperi laptop dan iPad 2 serta ada yang dah dapat wang tunai. Nak kongsikan sedikit bagaimana cara perancangan untuk menganjurkan blog contest tak kiralah kecil atau besar.

Bila merancang untuk menganjurkan blog contest tidak boleh hanya memikir faedah blog sendiri. Setiap contest yang dianjurkan mesti memberi faedah kepada penganjur, sponsor dan paling utama peserta.

Untuk penganjur biasanya mengharapkan peningkatan trafik tetapi sebenarnya yang lebih penting adalah penjenamaan. Biasa berlaku semasa contest berjalan trafik naik mendadak tetapi balik menuruh setelah tamat contest. Penganjur perlu pandai menambat hati peserta contest dan pengujung baru untuk terus bersama melekat setelah tamat contest.

Untuk peserta contest buka sahaja hadiah yang disediakan tapi yang lebih penting peluang mendapat backlinks dan promosi jenama blog kepada semua pengunjung yang lain. Contohnya backlinks dofollow blog di Rakan Paling mesra bulan ini.

Kongsikan pengalaman Rakan Blogger apa faedah yang dapat setelah ikut serta contest di blog Denaihati. Mesti adakan.

---

  1. saya suka mengikuti kontes tetapi ga pernah menang..hee
    Entri terbaru arkhananta – 100 Tangga Lagu Barat Terbaru 2012My Profile

  2. Menurut saya kontes yang diadakan oleh DH, banyak sekali kebaikannya..
    Entri terbaru Dadan – Info Lowongan Kerja TKHI Tahun 2012My Profile

  3. bertepatan dengan tagline DH.. hidupkan untuk memberi.. :)
    Entri terbaru incik – 18 petua badan langsing cara NeelofaMy Profile

  4. sy suka masuk kontes tp jarang menang
    Entri terbaru eryati – Sapa cakap cinta SEMESTINYA bersatu?My Profile

  5. Saya suka tengok org masuk kontes tapi saya jarang masuk kontes.
    Mungkin nanti saya pun anjurkan kontes.
    Entri terbaru RIS-FAMILI – EPISODE 2: PERCUTIAN KELUARGA: THE PROGRAMMEMy Profile

  6. wa’alaikumsalam… terimakasih baut infonya!!!saya mau ikutan blog contest kebaikan,keren pokoknya..

  7. salam..

    memang bagus kalau ade blog contest ni…dapat kenal2 dengan ramai kawan..pernah jugak nak buat blog contest tapi perancangan dan modal kena ade..lagipon blog pon x seberapa…
    Entri terbaru zilazaki – percubaan guna krim Garnier LightMy Profile

  8. pastinya,,,,,,,
    peserta mengejar backlink dofollow,,,,

  9. blog contest memberi win-win situation kepada semua
    Entri terbaru incik – 18 petua badan langsing cara NeelofaMy Profile

  10. terlalu banyak manfaatnya untuk bisa disebutkan satu persatu…
    Entri terbaru Dadan – Hadiah Cantik dari SahabatMy Profile

  11. mmg berbaloi2 join contest di blog Dh ni … tahniah ye DH … brilliant skali ideanya ;)
    Entri terbaru Ummi Hanie – Cabaran memelihara alam sekitarMy Profile

  12. Banyak sekali,,
    Bisa belajar tentang SEM, SEO maupun cara menulis post khusus seo dan tentunya dapat menjalin keakraban dengan blog penyelenggara contest dan sahabat blogger lainnya
    Apapun program dehaihati pasti selalu berjaya dan kedepannya makin sukses buat denaihati
    Entri terbaru Rina As – Memahami Perbedaan Google Dance, Google Sandbox, Deindex dan BannedMy Profile

  13. memang banyak kelebihannya… yang penting hubungan siraturrahim sesama blogger terjalin… jangan gaduh2 aaa…
    Entri terbaru mancai – sutera labah-labah daripada susu kambingMy Profile

  14. Dapat juga trafik dari blog ni.Kalau tak join kontest pun,jadi pengomen pun ada juga kebaikannya.
    Entri terbaru azman – Kawan Ku Janda MuMy Profile

  15. dapat banyak ilmu blogging, seo dan juga sahabat baru, dan juga rewardnya tentunya aku telah punya beberapa barang elektronik dengan uang dari hadiah contest denaihati , terimakasih banyak Denaihati
    Entri terbaru munir ardi – Mencegah dan mengobati HipertensiMy Profile

Trackbacks

    Artikel pilihan...close