Review Contest Gadget Impian

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, terasa sungguh fenomena contest Gadget Impian mengalahkan contest-contest yang pernah dianjurkan sebelum ini. Semangat dan kesungguhan peserta untuk merebut Gadget Impian memang sangat jelas lagi nyata. Mungkin kerana inilah satu-satunya contest yang sepertinya yang pernah dianjurkan dalam dunia Blog Nusantara. Tahniah kepad 103 Blogger yang telah layak untuk menyertai contest Gadget Impian.

Contest Gadget Impian dianjurkan bukan hanya sekadar satu lagi contest dari blog Denaihati tetapi contest Gadget Impian telah dirancang sebegini kerana sebab-sebab tertentu yang diharapkan akan memberi impak positif kepada dunia Blog.

1. Misi contest Gadget Impian adalah untuk mengalakkan Blogger memasang button sosial iaitu button ReTweet, FB like dan Google + 1 yang sangat banyak faedah kepada perkembangan sesebuah Blog terutama blog baru. Tidak ramai Blogger yang ambil kisah dengan ketiga-tiga button walaupun jelas sekali kebanyakan blog profesional di Malaysia dan di luar negara menggunakan secara agresif.

2. Membudayakan penggunaan button ReTweet, FB like dan Google + 1. Sebelum ini ramai Rakan Blogger yang mengeloh kerana tidak ramai pelawat yang berminat nak klik button yang disediakan walaupun jelas sekali ketiga-tiga button ini boleh membantu untuk meningkatkan trafik dan penjenamaan sesebuah blog.

3. Contest Gadget Impian dapat menambah network di kalangan peserta dimana kita saling mengenali blogger baru dan lama yang dahulunya kita belum kenal. Bukan sekadar berkenalan tetapi juga dapat berkongsi backlinks antara blog.

4. Menambah ilmu baru selok belok mengurus dan mempromosi blog kepada dunia blog yang tidak ada batasnya. Kekadang kita juga belajar ilmu baru teknik kecurangan blogger hanya kerana untuk mengejar sebuah hadiah.

Hadiah bukanlah segala-galanya apabila kita menyertai mana-mana contest yang dianjurkan oleh sesebuah blog. Ada banyak lagi rahsia terselindung disebalik penganjuran sebuah contest yang mesti kita gali sebelum kita menyerah kalah hanya kerana blog kita ketinggalan dalam perlumbaan mengumpul markah. Blog Denaihati telah menjadi saksi kepada banyak blog yang dahulu hanya sebuah blog yang tidak dikenali tetapi setelah menyertai banyak contest blog-blog tersebut sudah menjadi terkenal sehingga ada Blogger yang lebih terkenal dari blognya …. macam hebat tak.

Mungkin rakan Blogger mempunyai pengalaman baik setelah menyertai banyak contest yang boleh dikongsikan bersama untuk tatapan kita semua.

243 Comments

   1. Maksud saya digunakan sebagai penunjang saja, sebab sudah ada site yang menyediakan jasa Like FB, Tweet dan Google + secara percuma hanya dengan register blog saja.

 1. Yangbaik tidak dapat sertai kerna terlewat buat pembetulan….. namun sokongan kepada peserta lain dan denaihati tetap tidak berbelah bagi… good luck to all

  boleh baca sedikit catatan yang telah sempat yangbaik buat sebelum menyepi seketika…

 2. adakah anda masih bersemangat..???
  hehehheheh…..mula2 dulu rajin buat promosi..
  dah nah dekat akhir rasa slow pula…
  tapi…tarikh 4/12 tetap ditunggu….
  semoga berjaya semua….
  kalau tak menang…at least dapat buku…
  tu yang best tu…
  Curahan rasa ERAH eiey @ ..Giveaway 11 DaysMy Profile

 3. Budaya menulis dan budaya SEO hendaknya selalu kita wujudkan mengapa kerena dengan menulis kita dapat mengutarakan apa yang ingin kita sampaikan dengan lebih baik.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!