Upin Ipin Keris Siamang tunggal di pawagam 21 Mac 2019

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pada tahun 2009, Les’ Copaque Production telah mencipta satu fenomena apabila filem animasi 3D pertama Malaysia mencecah kutipan yang sangat membanggakan di pawagam. Kini setelah sedekad berlalu, syarikat animasi No. 1 negara ini akan memasarkan filem 3D animasi keduanya bertajuk “Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal”.

Ia dijangka bakal menjadi satu fenomena luarbiasa melihat kepada kemahsyuran kembar animasi kesayangan ramai ini.

Kos penerbitan yang menelan belanja hampir RM 20 juta ini menggunakan sepenuhnya kepakaran anak-anak tempatan. Oleh itu, ia diharapkan akan melonjakkan mutu industri animasi tempatan ke satu tahap yang lebih tinggi setanding dengan karya-karya antarabangsa.

Teaser terbaru Upin Ipin Keris Siamang Tunggal 2019.

Memilih tarikh 21 Mac selari dengan musim cuti sekolah, diharapkan filem ini dapat menjadi pilihan tontonan sekeluarga. Ini kerana siri “Upin & Ipin” sendiri diminati oleh kanak-kanak, ibu bapa, sehinggalah atok dan nenek.

Filem “Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal” mengetengahkan pengembaraan Upin dan Ipin bersama kawan-kawan ke sebuah kerajaan dongeng bernama “Inderaloka”. Mereka akan berjumpa dengan pelbagai watak-watak dongeng popular seperti Mat Jenin, Bawang Merah, Bawang Putih, dan Pak Belalang.

Istimewanya lagi, filem ini mempunyai dua OST yang dinyanyikan oleh Ernie Zakri dan Fakrul Razi. Nantikan pelancarannya di saluran YouTube Les’ Copaque Production tidak lama lagi.

Penonton boleh mengimbau kembali nostalgia cerita zaman kanak-kanak dan melihat cerita dongeng nusantara ini dianimasikan dengan perwatakan baharu. Keris diangkat sebagai tema utama cerita setelah mendapat inspirasi daripada sebuah keris Melayu yang benar-benar wujud dan mempunyai misteri tidak mempunyai bilah.

“Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal” adalah filem terbitan Les’ Copaque Production Sdn. Bhd., ditaja oleh Citrex Gummy dari Millenium Pharmacon International (MPI), edaran GSC Movies, Astro sebagai rakan media, dan disokong oleh Perbadanan Kemajuan Multimedia (MDEC) dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (FINAS).

“Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal” akan ditayangkan di pawagam seluruh negara bermula pada 21 Mac 2019.

5 Comments

  1. Akan tonton nanti.

    Tunggu masa yang sesuai dengan anak². 😁

    Upin-ipin tak pernah mengecewakan.

    Dengan perbelanjaan yang begitu besar, pasti sepadan dengan kualitinya.

  2. Wahhh memang berita baik ni. Antara kartun kegemaran pilihan anak-anak.

    Produksi upinipin ni memang kreatif. Pendedahan yang bagus untuk anak kecil.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!