Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ilmu SEO ni memang tak pernah habis. Untuk permulaan dapat menguasai asas ilmu SEO pun dah bagus sangat daripada tak tahu lansung. Untuk blog WordPress sudah ada kemudahan macam-macam plugin SEO tapi kalau tak tahu asas susah juga nak setting. Kepada Blogger baru WordPress boleh baca entri “Tips Untuk Blogger baru WordPress” untuk dijadikan panduan. Ilmu SEO ni kena cari dengan pembacaan kemudian barulah bertanya kepada sifu SEO. Bila setting SEO blog kita dah betul insya Allah pasti organik trafik akan masuk setiap jam ke blog kita.
Tengok je blog Kujie2.com cara penyampaiannya mudah dengan pemilihan keywords yang unik tidak terikut sangat dengan isusemasa serta boleh dikatakan tidak ada lansung promosi yang nyata tapi kalau tengok trafik berdasarkan Alexa Ranking boleh pukul banyak blog yang agresif. Apa agaknya rahsia kehebatan blog Kujie2.com ni? Berdasar SEO tools SEO Workers setting SEO blog Kujie2.com memang hebat yang tidak ada pada banyak blog di Malaysia yang telah aku uji satu demi satu. Tak percaya cuba Rakan Blogger analisa blog dan lihat pada tajuk “Heading & Pharase Elements” kalau ada yang lebih hebat daripada blog Kujie2.com sila maklumkan pada kami semua.
Nak juga aku belajar dari Kak Jie macam mana beliau setting SEO sehingga terhasil seperti di atas ni. Bukan setakat h1-Tag, h2-Tag malah sampaikan ke strong-Tag, b-Tag dan em-Tag. Rupanya banyak lagi yang aku tak tahu. Kena belajar dan terus belajar ilmu SEO ni.
Cuma aku nak cadangkan satu je pada Kak Jie supaya tukar design perkataan Hidup Biar Sedap kepada yang lebih menarik seperti perkataan DENAIHATI tanpa buang backround header kesayangan Kak Jie. Kalau perlukan bantuan insya Allah kami boleh bantu.
207 Comments
Sedap nih infonya…
salam…
tahniah buat kak jie,…
ilmu jangan lupa bagi2 ke kite2 nie yang masih belum paham soalan SEO
OK…???
Curahan rasa elgehady @ ..7 cara untuk mengurangi spam blog
kak jie mmg mantap habis..perghh…semua tag kena tibai.. 🙂
Curahan rasa dzuandiey @ ..masak kucing sebab balas dendam
kak jie ni memang hebat btol lau bab seo kn..nk jugak blaja dri kak jie..
teirngin nak guna wrdpress tp xreti nk tukar2…takut abeh seme
Curahan rasa lin azlina @ ..Cash Out Churp-Churp
Nak import benda tu dari blogspot ke wordpress tak susah sangat.. boleh juga minta tolong penyedia hosting tu pindahkan
senang jer sbnrnya…masih lg mncuba…jom…huhu..
Curahan rasa dzuandiey @ ..masak kucing sebab balas dendam
hahaha..saya pun lagi xpaham!
Curahan rasa lin azlina @ ..Edisi khas blogging
hebatnya k.jie…caner nk jaid cam dia ni..lambtanya nk belajar….nk jugak blog saya jadi cam blog dia…seo…
Curahan rasa lin azlina @ ..Gadget Impianku
perh hebat betul la..saya masih baru dalam ilmu blogging ni harap kawan-kawan semua dapat membantu
Boleh jer bantu kalau bantuan diperlukan.. saya yakin ramai juga blogger yang sudi membantu nanti
luar biasa, saya sangat apresiasi dengan blog ini…
Blog Dofollow
Curahan rasa mahmud @ ..BLOG DOFOLLOW DENGAN COMMENTLUV
Dah overhaul benda tu… syukur semua dah keluar lepas overhaul. Tapi entah betul ker tak saya buat tu. Hentam jer la
Curahan rasa Steward John @ ..Happy Halloween
Memang menarik,kerana enjin carian sangat cintakan h1,nampaknya kak jie memang mantap, kerana byk juga blogger yang kurang arif tentang nie,terima kasih atas entry nie bro
Curahan rasa LoveHijau @ ..Info Kelawar Haiwan Unik
madiah tak tahu penggunaan elemen kat atas, banyak kena belajar ni.
wah, menarik ni. kalau ada nak tau gak. maklumlah study pasal tag tak abis lagi…hehe
Curahan rasa Mohd Isa @ ..Berbaloikah Harga Gajet Yang Kita Miliki?
website ni camne plak? http://www.ohgempak.com
sy x pndai la bab2 analysis nih..
baru hari ni membuat keputusan utk menggunakan wordpress…
Curahan rasa rohaya @ ..Ikut kata hati…suka hati.
Tahniah.. agak senang juga nak guna platform wordpress kan..
Comments are closed.