Alexa ranking dan blog review

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tertarik dengan entri Alexa blog review exchange di blog Sabahan Bloggers Club. Review pertama blog ini terima dari Kak Jie (Kujie2.com)Blogging as a business, not a job teruskan menulis sesuatu yang dapat menyuntik semangat untuk mendapatkan ilmu ini demi kemajuan kita di arena internet” terus menjadi motivasi membakar semangat.

Alexa ranking pada 30/5/2011

Berikut ringkasan statistik dari Alexa untuk blog Denaihati :

Denaihati has a three-month global Alexa traffic rank of 51,820. Visitors to the site spend approximately four minutes per visit to the site and 61 seconds per pageview. Relative to the overall population of internet users, the site’s users are disproportionately low-income, and they are disproportionately college graduates and women browsing from school and home. This site is relatively popular among users in the city of Kulim (where it is ranked #33). Visitors to Denaihati view an average of 2.6 unique pages per day.

Blog ni memang tak letak button Alexa Ranking tetapi menjadi visi blog denaihati untuk jadi top 100 ranking di Malaysia dalam tempoh 1 tahun dari sekarang. Ketika entri ni dikeluarkan ranking di Malaysia #322. Terkejut pulak tengok blog ni popular kat KULIM tu.

Terima kasih juga kepada Abang Iwan, Encik Titan, Khery Freenzy Rise Sobbadebo, Penadigital dan terbaru Shafaza Zara Syed Yusof yang telah review blog denaihati di Alexa. Kepada yang belum jom lah ramai-ramai tulis review yang jujur @ Denaihati Alexa Review. Kepada yang ingin alexa anda di review tinggalkan link diruangan komen tu.

Petikan dari Sabahan Bloggers Club : We invite everyone to join our Alexa blog review exchangeIts one of the way to make sure we can rank up faster in Alexa.

[ad#nuffnang336]

119 Comments

  1. mus
    Berderau gak tengok nama Penadigital tertera kat atas tu, tulah mmg betul “Hidup utk memberi”. Kita berbudi orang berbahasa orang memberi kita merasa…

  2. Berderau gak tengok nama Penadigital tertera kat atas tu, tulah mmg betul “Hidup utk memberi”. Kita berbudi orang berbahasa orang memberi kita merasa…

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!