Sayangkan Bini Tinggal-tinggalkan

Pasti kita sudah biasa mendengar peri bahasa ini kan!!!

Tapi sejauh mana benarnya? Bagi aku banyak benarnya…terutama di zaman kenaikan harga barang dan keperluan segalanya. Para suami mesti bekerja lebih kreatif untuk mendapat extra income. Untuk itu pastinya tak boleh lah mengadap Astro je kan…kan. Kita perlu berusaha untuk menambah setidak-tidaknya 20% pendapatan bulanan…tapi kalau nasib kita baik boleh terus mengubah corak pendapatan kita.

Tapi masalahnya …ramai para isteri tak percaya kalau suami kerja lebih, keluar malam, outstation dan sebagainya lah…KENAPA YA!!! Isteri-isteri ni tak mahu ke berubah…tak mahu ke dapat extra income…tak mahu ka hidup senang sikit.

Heeee … ni cite kawan aku lah. Dulu bini nya bagi lesen besar .. nak kemana pun ok …bila masa pun ok …tapi masalahnya para suami ni bila isteri ok …10 x keluar, 8 x melencung…2 x je buat kerja …jadi bila hujung bulan bukan dapat extra income tapi income yang ada abis kena sedut. Sebulan ok …dua bulan dah was was …3 bulan dah jadi parah…akhirnya lesen kena tarik bila dah terkantul pada SMS nya.

So bagi aku, kita kaum lelaki kena jujur bila nak cari extra income … 10 x keluar, 2 x nak relax2 ok lah …yang penting hujung bulan mesti ada hasil baru semua orang happy!!!

Duduk rumah je tapi duit tak cukup nak bayar tu dan ni pun boleh jadi tekan pada semua…akhirnya macam-macam krisis boleh jadi.

————————————————————————-

Masalah seksual pada suami menyebabkan isteri mencari makan diluar dan tidak kurang ada main dengan suami orang. Masalah begini tidak akan berlaku sekiranya suami bertindak dengan mencari penawar kepada masalah yang dihadapi.

Rahsia terbaik buat para suami yang ingin memuaskan isteri dengan cara yang sensasi

145 Comments

        1. JiKA hARi iNi DirikU teRlalU gEMbirA dGn dUNiaWi…sEDarkANlaH aKU dGn aMAraN ALLaH.
          JiKA aKu beRSediH …. puJUkLaH aKu dGn TarBiAH PeNcipTA.
          JiKA aNTaRa KitA aDa teMboK peMisAH …. LeRAikaN ia dGn ukHWah. Dan ……
          JiKA peRNaH haTimU teRluKa LaNTarAN siKApku LuaHKanLaH aGar aKU bERuBaH.
          NaMuN sATu PinTAku, bERjanjiLaH ….. uKHwaH kiTa UnTuk SeLAmANya …….
          Curahan rasa Bang Iwan @ ..Ahmad Albar Seorang Gay DLove MovieMy Profile

  1. Kalau kita tukar tajuk sikit? Sayangkan Keluarga tinggal-tinggalkan? sebab cari nafkah untuk keluarga, isteri dan anak. Zaman sekarang pun banyak jer Isteri turut keluar cari nafkah untuk keluarga.. kadang2 kedua2 parents keluar kerja, anak ditinggalkan dirumah.. Tidak mustahil juga kedua2nya akan minta persetujuan kalau ada urusan seperti overtime ker, outstation ker, padahal dekat belakang, lain pulak dibuatnya. Yang penting kedua2nya harus jujur diantara satu dengan lain, sesuai dengan entry DH yang lepas.
    Curahan rasa Steward John @ ..DoFollow and NoFollowMy Profile

  2. nice issue DH..
    sgt setuju dgn ulasan..para suami spttnya jujur bila diberi green lite utk outstation..ni tidak, siap pasang gf lagi…kononnya nk mengisi masa semasa berada d luar radar..blagak seakan hero yg boleh handle anything.. Huh! Tp lama kelamaan akan ketahuan juga oleh isteri..akhirnya gf juga la jd mangsa. Apa tidaknya ayat bkn main power bila bsama, tp bila da ketahuan, kalau blh xnak d ganggu mcm sblmnya… Yg lebih hampeh lg, ada sesetengah LELAKI yg bgelar suami ni,setiap lokasi outstesen ada gf nya….hipokrit… tjerat pd hbgn mcm ni mmg menyakitkan…

    1. Betul kata Tpinky pasal hipokrit ni. Tapi jangan salahkan satu pihak saja, sebab kedua-duanya pun sama saja. Yang penting diri kita sendiri tu sedar, dan cuba elak daripada benda ni terjadi kepada kita dan pasangan kita.
      Curahan rasa Steward John @ ..DoFollow and NoFollowMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!