Malaysia vs Syria Kelayakan Olimpik London 2012

Spread the love

Assalamualaikum dan 1Dunia, perjuangan Harimau Muda yang terakhir untuk perlawanan bola sepak kelayakan Olimpik London 2012, Syria vs Malaysia. Perlawanan terakhir bola sepak kelayakan olimpik Kumpulan C akan berlangsung pada 14.03.2012, 6.55pm waktu Malaysia melibatkan pasukan Syria vs Malaysia di King Abdullah International Stadium.

Perlawanan live Malaysia vs Syria boleh disaksikan di Astro Arena 801, Astro 813 dan RTM TV1 atau boleh juga live streaming Malaysia vs Syria melalui twitter dengan hashtag #Malaysia vs Syria (akan ada beribu-ribu twitter yang akan diupdate setiap minit).

Keputusan perlawanan pertama Malaysia vs Syria : 0 – 2

Keputusan perlawanan kedua Syria vs Malaysia : 3 – 0

MALAYSIA BOLEH!!

Video Perlawanan Pertama Malaysia vs Syria :


Spread the love

115 Comments

  1. salam buat semua muslimin juga muslimat. nampaknya malaysia kalah lagi dengan skor0-2 kepada skuad dari syria. kita juga kalah pada timnas samurai dengan nilai skor yang sama. buat saya, kekalahan kepada pasukan muda dari syiria tidaklah menjadi persoalan besar yang perlu kita pertikaikan habis-habisa.ini kerana mereka baru saja usai dari perlawanan yang sengit sewaktu di sukan sea 2011 menentang pasukan tuan rumah yang telah bermain bermati-matian. malah, masih banyak anak2 didik OKS yang belum pulih sepenuhnya dari kecederaan mereka. apa yang boleh saya perkatakan disini adalah, skuad harimau muda perlu mempertingkat kan prestasi permainan. skill perlu diperbaiki. kawalan bola perlu dipertingkatkan. malah tak salah rasanya jika skuad harimau muda boleh meniru corak mainan pasukan dari matahari terbit iaitu jepun.yang dilihat begitu bagus corak mainan mereka.apa2 pun.sekalung tahniah buat SKUAD HARIMAU MUDA MALAYSIA. ANDA BERJAYA MENGEKALKAN GELARAN JUARA BERTAHAN SEKALIGUS MEMBAWA PINGAT EMAS BOLA SEPAK SUKAN SEA.JUGA TURUT MEMBELA MARTABAT,KEDUALATAN DAN MARUAH NEGARA DIHAPADAN 100 RIBU SUPPORTER INDONESIA YANG TERLIHAT FANATIK ITU.TAHNIAH. ^__^
    Curahan rasa manja sheila @ ..NEW ARRIVAL BAJU KURUNGMy Profile

  2. Skuad Harimau Muda ketandusan penyerang berbisa, Ong Kim swee perlu mencari pemain lain utk diserapkan. Kita tak akan kemana jika terus begini kerana Jepun, Korea, China UAE, Iraq dll begitu jauh meninggalkan kita. kita perlu mengejar mereka seandainya mahu ke peringkat tingg lagi.
    Curahan rasa sensasi2020 @ ..Siapakah Mangsa Seterusnya?My Profile

  3. Inilah semangat Harimau Muda mencuba sedaya upaya untuk mengimbangi kehebatan Syria, cuma faktor keletihan nampak di riak wajah pemain kita. Tengok aje pada 1st time, dpt mengawal tempo permainan dan mengancam ke kubu lawan. Bila di babak 1/2 time ke 2, kita mula longlai. Mencuba lagi pada hari Ahad ini.
    Curahan rasa sensasi2020 @ ..Siapakah Mangsa Seterusnya?My Profile

  4. Wuiihhh……kalian suporter Harimau Malaya nampaknya harus belajar sama Suporter fanatik Indonesia…kami tetap mendukung team kami walaupun kalah yang penting bermain bagus…saya lihat permainan team Harimau melawan Syiria tetap mantap kok cuma faktor kelelahan yg membuat mereka kalah…jadi kalau kalian cinta Team kalian, tetap suport mereka , karena mereka sangat butuh dukungan dari kalian para suporter Harimau Malaya…oke……Peace from Indonesian…

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!