RedMummy.com analisa teknikal

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, aku tertarik dengan entri terbaru ariffshah.com bertajuk RedMummy.com Review. Aku bukanlah orang paling layak nak review blog tersohor 1Malaysia RedMummy.com yang meraih pendapatan hebat setiap bulan. Kalau tak silap aku ternampak di tweet @redmummydotcom katanya pendapatan blognya untuk bulan September 2010 mencecah RM8,000.00. Walaubagaimanapun aku teringin juga berkongsi analisa teknikal blog RedMummy.com mengikut online tools.

1. Alexa : About Pencinta Merah…The Red Lover…The Red Diva… (redmummy.com): Redmummy.com’s three-month global Alexa traffic rank is 77,866. Its visitors view an average of 6.0 unique pages per day. The fraction of visits to the site referred by search engines is about 4%. Relative to the overall population of internet users, Redmummy.com’s audience tends to be low-income; they are also disproportionately highly educated women browsing from home and school. We estimate that 89% of the site’s visitors are in Malaysia, where it has attained a traffic rank of 364. Average Load Time for Redmummy.com. Very Slow (4.413 Seconds), 92% of sites are faster.

2. Meta Tag Analyzer oleh SeoCentro.com.

3. Web Page Analyzer : The size of this web page (3021885 bytes) has exceeded the maximum size of 3000000 bytes. Please try again.

4. Total loading time mengikut Pingdom : 15.7 second.

5. Total broken links mengikut iWebTool :  Few hundreds.

Ini sebahagian analisa teknikal yang aku test untuk RedMummy.com melalui beberapa tools yang ada secara online. Mungkin keputusan ini mempunyai kaitan dengan review yang telah dibuat oleh ariffshah.com. Mungkin RedMummy.com tidak ada masa untuk memerhati isu teknikal sebagaiman aku juga yang kurang faham hal teknikal berblog ini. Cadangan aku yang paling mudah adalah meminta bantuan daripada blogger yang expert SEO dan hal-hal teknikal berblog. Aku yakin RedMummy.com akan pergi lebih jauh dengan sedikit pengubahsuaian seperti yang dicadangkan oleh ariffshah.com.

Yang terbaik apabila RedMummy.com dapat berkongsi pengubahsuaian yang dibuat dengan semua die-hard fans blog RM jadi secara tidak lansung ianya akan mendidik ribuan blogger untuk mengenali blog sendiri dari sudut teknikal berblog.

[ad#nuffnang336]

148 Comments

  1. apa yang ada di postingan ini benar adanya, saya setuju dengan anda.

  2. aku jugak menganalisa blog RM ni.. kalau nak kata keyword.. hampas la, kalau nak kata seo dia boleh smpai tahap tu? mmg bukan pasal SEO apa pun.. yang aku nampak.. media sudah kecoh.. nuffnang telah tarik jambul si redmummy ni dgn mengglamer kan dia.. jadi, blog dia cuma pasal makan, g shooping, makan balik, g cuti dan pusing2 kt situ.. personal.. Apa yang aku tgk gak trend ‘manusia”.. tapi tak semua, suka jaga tepi kain orang.. so what say you..
    Curahan rasa AdaAkuKesah @ ..Tarik Trafik Guna Tag la WeiMy Profile

  3. C kagumlah blogger2 yang mampu tarik visitor yang banyak ke blog mereka..memang hebatkan…yang C perasaan blogger malaysia lebih suka pada gambar, gosip2 dan ilmu nak cari duit lebih..so, nasihat C kalau nak hebat jugak kaji puas2 blog2 otai…dari situ create blog yang lain tapi pengisian yang hampir sama…C boleh bg nasihat tp tak mampu buat sbb C xkreatif dan xde masa..
    Curahan rasa tehC @ ..Sweet Leaf Stevia as Sugar SubstituteMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!