Nando’s ada sijil halal Jakim

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, restauran Nando’s memang antara restauran yang kami suka. Hidangannya menu sihat dengan kaedah masakan tidak menggunakan banyak minyak yang menjadikan sebab utama.

Sejak isu halal haram sibuk diperkatakan, kami lebih berhati-hati memilih tempat makan. Pasti logo halal Jakim dan Sijil Halal Jakim akan menjadi fokus utama sebelum duduk di sesebuah restauran.

20110626-155139.jpg
Menu Nando's

Sah terdapat Sijil Halal Jakim digantung di dinding restauran Nando’s berserta logo Halal Jakim terlekat di dinding dan tertera di menu makanan. Barulah rasa lega untuk menjamu selera di Nando’s.

Aku bukanlah mystery shopper tapi khidmat yang diberi memuaskan almaklumlah yang melayan kami awek cun lagi peramah murah dengan senyuman. Makanan yang dihidangkan pun sedap seperti yang diharapkan. Ada rezeki kami akan bertandang menjamu selera lagi di Nando’s.

Semak status HALAL secara Online dan SMS.

[ad#Adsense234x60]

55 Comments

  1. Nando’s memang sedap. Dalam setahun, 3-4 kali makan Nando’s. Alhamdulillah, hahal.

  2. Wahh..sebelum ni I mmg ada plan nak mkn kat tmpt tu dgn kwn2. Disebabkan xsure halal ke tidak (coz xprnah prg) then kteorg xjd la.
    Lepas ni klu nak pergi Nando’s xpyh ragu2..hehe

  3. terima kasih untuk info ni.
    sejak kebelakangan ni isu halal haram selalu diperbualkan.
    bagus jugak ramai org semakin concern pasal hal ini.
    tapi bahaya juga kalau ada juga sesetengah blog yg mula buat desas-desus itu dan ini haram, cepat je tersebar nanti
    Curahan rasa Affan @ ..Kuiz: Adakah anda blogger tegar?My Profile

  4. I haven’t tried to eat at nando but I think the food on their menu looked good. Their price seem fair and affordable. When I eat at the restaurant, I just ordered chicken or beef on their menu if I doubt that it is halal certified. It is a good thing that there are fast food chains, which concentrate on chicken dishes or pizza on their menu. Thanks for recommending nando.

  5. kena tau siapa pemiliknya.kalau air liur dah kembang,ada yang tak kena,sekalipun dimohor HALAL itu, bukan boleh konfom. wallahualam.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!