Mesut Ozil superstar baru Arsenal

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, jendela perpindahan musim 2013/14 memang hangat dengan kisah Gareth Bale, Radamel Falcoa, Edinson Cavani sehingga kisah sedih Luis Suarez dan Wayne Rooney. Peminat Arsenal seluruh dunia mengikut setiap saat berita perpindahan menunggu superstar baru melengkapkan pasukan yang sudah sedia hebat. Berbagai gosip disaat akhir masuk melalui twitter dan facebook yang menjadi harapan besar kepada peminat.

Mesut-Ozil-pemain-bolasepak-islam

Berita kemasukan Yaya Sonogo, Mathieu Flamini dan Emilliano Viviano masih tidak dapat meredakan hati peminat fanatik Arsenal apabila melihat Manchester City, Chelsea, Liverpool dan Tottenham membawa ramai pemain baru. Di saat akhir gosip penghijraham Mesut Ozil dari Real Madrid ke Arsenal telah disahkan di website Arsenal membawa ceria kepada semua penyokong Arsenal. Ada penganalisa bola sepak kata perpindahan superstar baru Arsenal, Ozil ke Arsenal adalah perpindahan terhebat musim ini. Memang berbaloi walaupun Arsenal terpaksa memecah tabung sebanyak 42 juta pound demi kelansungan perjuangan Arsenal.


 

Pasti satu dunia termasuk pasukan lawan ternanti-nanti apakah Ozil akan menjadi faktor kemenangan Arsenal dan menjuarai banyak piala.

Pasukan Arsenal Musim 2013/14

Pasukan-Arsenal-musim-2013/14

Sunderland vs Arsenal

Minggu ke empat BPL musim 2013/14 akan melihat Arsenal menentang Sunderland di Stadium of Light. Sunderland yang diperkuatkan dengan 14 pemain baru musim ini pasti akan memberi tentangan hebat kepada Arsenal. Kombinasi Cazorla, Ozil, Giroud dan Walcott pasti bakal menjadi sengatan tajam yang akan merobek pintu gol pasukan lawan. Adakah Sunderland akan menjadi pasukan pertama menjadi mangsa.

Keputusan Sunderland vs Arsenal : 1 – 3

Video jaringan Arsenal menewaskan Suderland

 

Update berita Arsenal terkini :


 

Keputusan BPL 2013/14 Week #4

[box type=”shadow”]Manchester United vs Crystale Palace : 2 – 0

Fulham vs West Brom : 1 – 1

Hull City vs Cardiff City : 1 – 1

Stoke City vs Manchester City : 0 – 0

Aston Villa vs Newcastle : 1 – 2

Tottenham vs Norwich City : 2 – 0

Everton vs Chelsea : 1 – 0

Southampton vs West Ham : 0 – 0

Swansea vs Liverpool : 2 – 2[/box]

Selain perlawanan Arsenal pasti perlawanan Everton vs Chelsea akan menjadi perhatian peminat Chelsea. Cardiff City juga pasti mencuri minat peminat bola sepak Malaysia setelah menunujkkan prestasi yang baik di awal musim.


Spread the love

35 Comments

    1. yup. ozil ni muslim. salah satu sebab dia tinggalkan spain.
      sbb org spain xrespek islam. dia xpernah disanjung oleh fan madrid sbb dia bukan spanish dan muslim.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!