Arsenal vs West Brom dan Update BPL 2012/13 Week #32

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, pasti semua Arsenal Fan senyum lega apabila Arsenal berjaya menewaskan West Brom 2 – 1 hasil jaringan pemain lama Rosicky. Kemenangan ini melonjakkan sementara Arsenal ke tangga ke empat satu mata di atas Chelsea yang akan menentang Sunderland. Pasti kekalahan Chelsea oleh penyokong Arsenal diharapkan walaupun agak sukar dengan semangat yang tinggi setelah menewaskan MU.

West Brom vs Arsenal

Musuh ketat Arsenal, Tottenham yang berada di tangga ke tiga pula akan menentang Everton yang juga mengintai kelayakan Europa League 2013/14. Arsenal lebih berpeluang untuk merampas tangga ke tiga jika Everton berjaya menewaskan Tottenham yang kehilangan superstarnya Bale. Bale cedera ketika seri 2 – 2 ketika perlawanan Europa League menentang Basel.

Arsenal mempunyai kelebihan berbanding Tottenham dan Chelsea untuk merampas tangga ke tiga BPL 2012/13 kerana tidak perlawanan lain yang perlu dirisaukan. Selain BPL 2012/13, Chelsea masih berjuang untuk FA Cup dan Europa League dan Tottenham masih ada peluang untuk meneruskan perjuangan dalam Europa League 2012/13.

Perlawan seterusnya Arsenal akan menentang Norwich city di Emirates, bukan tugas yang mudah tetapi peluang besar untuk menang dan bersaing untuk top 4 BPL 2012/13.

Video Jaringan Rosicky ketika Arsenal pengalahkan West Bom

Update BPL 2012/13 Week #32

Reading vs Southampton : 0 – 2

Stoke vs Aston Villa : 1 – 3

Norwich vs Swansea : 2 – 2

Liverpool vs West Ham : 0 – 0

Tottenham vs EVerton : 2 – 2

Newcastle vs Fulham : 1 – 0

Chelsea vs Sunderland : 2 – 0

QPR vs Wigan : 1 – 1

Manchester United vs Manchester City : 1 – 2


Spread the love

67 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!