Malaysia vs Bahrain Kelayakan Olimpik London 2012

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Bahrain vs Malaysia adalah perlawanan ke 4 team Malaysia untuk kelayakan Olimpik London 2012 setelah tewas kepada Jepun 0 – 2 dan Syria 0 – 2. Kemenangan Harimau Muda keatas Bahrain sangat penting setelah tewas perlawanan pertama 2 – 3 walaupun telaj mendahulu 2 – 0. Atas kertas kualiti team Harimau Muda memanglah masih jauh berbanding tean Jepun, Syria dan Bahrin tetapi bola itukan bulat tiada yang mustahil.

Perlawanan Malaysia vs Bahrain di Stadium Nasional Bukit Jalil jam 8.45pm, 27/11/2011 boleh disaksikan di Astro Arena 801, Astro StarSports dan RTM TV1.

Perlawanan kedua Bahrain vs Malaysia akan berlansung jam 11.15pm waktu Malaysia pada 5/2/2012 di stadium Manama. Perlawanan ini boleh disaksikan di Astro Arena 801, Astro StarSports 813 dan RTM TV1 atau boleh juga live streaming Malaysia vs Bahrain melalui twitter dengan hashtag #Malaysia vs Bahrain (akan ada beribu-ribu twitter yang akan diupdate setiap minit) atau online live streaming Bahrain vs Malaysia @ RTM live.

Keputusan perlawanan pertama Malaysia vs Bahrain : 2 – 3

Keputusan perlawanan kedua Bahrain vs Malaysia : 2 – 1

Kepada penyokong Harimau Muda janganlah sokong ketika menang sahaja tapi bila kalah pasukan dicemuh. Belajar jadi penyokong seperti penyokong Arsenal yang sentiasa dibelakang menyokong ketika kalah dan menang. Kepada Khairul Fahmi Che Mat dan semua pemain Harimau Muda buktikan kehebatan anda mana tahu suatu hari boleh jadi Jutawan Bola Sepak seperti Safee Sali.

MALAYSIA BOLEH!!

Video perlawanan pertama Malaysia vs Bahrain :

107 Comments

  1. team malaysia perlu berlajar dari segi teknik pass bola… kena tahu jarak kedudukan dan halaju bola untuk sampai kepada ahli pasukan lain… agak mengecewakan apabila melihat team malaysia tidak tepat pas bola, sehingga boleh terberi kepada pasukan lawan.

  2. Walaupun sedih kalah menang tadi, Tetap bangga walau mereka tewas. Nampaknya mereka dah buktikan mereka dah tak jauh dgn pasukan asia yg gah2…cumanya kena train lagi kuat dan kuat mental serta fizikal..

    Teruskan malaysia, tahun depan ada lagi 3 game utk kelayakan ni…kita gasak tempat lawan pulak…yeahhhh!
    Curahan rasa hafizmd @ ..Bola sepak Kelayakan Olimpik:Malaysia vs BahrainMy Profile

  3. Kita melepas peluang yg ada/menang dan dibiarkan Bahrain bermaharajalela di bumi sendiri. Ini sudah tentu menjadi bertambah sukar lagi perit bila berkunjung ke halaman mereka nanti.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!