Laos vs Malaysia AFF Suzuki Cup 2012

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, nak kata tak kecewa Harimau Malaya tewas kepada Singapore 0 – 3 memanglah kecewa tapi terubat sikit bila tengok Indonesia seri dengan Laos 2 – 2. Rentak pemainan Harimau Malaya 2012 tidak seperti ketika beraksi di AFF Suzuki Cup 2010 yang terasa sungguh pasukan Malaysia ketika itu sebaris dengan pasukan besar dunia.

Laos vs Malaysia AFF Suzuki Cup 2012

Kecewa diperlawanan pertama belum bererti kegagalan lagi masih ada beberapa perlawanan yang mesti diharungi. Seluruh penyokong setia Harimau Malaya mesti memberi kayakinan dengan memberi aura positif kepada pasukan Malaysia. Tidak mustahil jika Harimau Malaya dapat meningkatkan prestasi dan berada pada tahap maksima pada perlawanan-lawanan yang akan datang. Banyak juga pasuakan yang bagus seperti Belanda gagal pada kejohanan besar kerana pemainan telah mencapai tahap maksima sebelum kejohanan.

Laos vs Malaysia AFF Suzuki Cup 2012

Tugas Jurulatih Pasukan sekarang adalah menyatukan hati semua pemain supaya bagun dari kekecewaan dan membina kejayaan baru. Sudah terbukti banyak kali pasukan yang berjaya menjuari sesuatu kejuaran besar bermula dengan langkah kiri. Perlawan menentang Laos perlu diberi perhatian dengan tektikal yang betul kerana Laos bukan pasuakan belasahan.

Untuk kumpulan A, Thailand yang menewaskan Myanmar 0 – 4 telah layak ke separuh akhir setelah menang kedua-dua perlawanan. Tempat kedua masih terbuka kepada pasukan lain tetapi lebih memihak kepada pasukan Philippine.

Keputusan Laos vs Malaysia : 4 – 1 (Safiq Rahim, Safee Sali, Wan Zack, Khyril Muhaimin)

Live Laos vs Malaysia @ Astro Arena 813 tarikh 28/11/12 jam 8.45 pm waktu Malaysia.

Live Streaming Laos vs Malaysia @ Goal.com.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Laos vs Malaysia

PENYOKONG HARIMAU MALAYA TERUS MENYOKONG PASUKAN KITA HINGGAA TITISAN DARAH TERAKHIR DI STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL.

KEPUTUSAN AFF SUZUKI CUP 2012

Vietnam vs Philippines : 0 – 1

Myanmar vs Thailand : 0 – 4

Indonesia vs Singapore : 1 – 0

Jadual Penuh Perlawanan @ AFF Suzuki Cup 2012.


Spread the love

99 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!