Everton vs Arsenal EPL 2012/13 Week #14

Spread the love

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, EPL 2012/13 memang menarik tidak ada pasukan yang kelihatan betul-betul gagah dengan prestasi yang konsisten. Manchester United boleh tewas kepada Norwich dan telah beberapa perlawanan tertinggal gol sebelum menang. Chelsea bergelut dengan prestasi dan penyokong tidak gemar dengan pengurus bari Rafa Benitez. Manchester City juga tidak menentu walaupun dibarisi dengan superstar.

Everton vs Arsenal - Sumber Google

Prestasi Arsenal juga tidak menentu setelah seri kepada Aston Villa di tempat lawan 0 – 0. Nasib menyebelahi Arsenal apabila perlawanan Chelsea vs Manchester City berakhir dengan seri jadi beza mata masih tidak terlalu jauh walaupun Manchester United menang 3 – 1 kepada QPR. Arsenal mempunyai banyak peluang satu sama satu di depan gawang gol Aston Villa tapi tidak dapat disempurnakan oleh pemain. Tendangan yang tersasar menyebabkan peluang untuk menang menjadi seri.

Everton vs Arsenal - Sumber Google

Boxing day akan menentukan arah tuju semua pasukan dimana pasukan utama akan bemain berbagai kejuaraan dalam selang masa yang singkat. Kepakaran Pengurus pasukan mengatur pemain sangat penting supaya pemain dapat bermain pada prestasi yang baik dan pasukan yang seimbang untuk semua kejuaraan. Arsenal akan bermain untuk EPL, Capital One Cup dan Champions League.

Everton vs Arsenal - Sumber Google

EPL Week #14 Arsenal akan bertandang ke Goodison Park menentang Everton. Kedua-dua pasukan memerlukan kemenangan untuk melonjakan raking top 5 EPL dengan harapan perlawanan Tottenham vs Liverpool berakhir dengan seri.

Keputusan Everton vs Arsenal : 1 – 1

Live Everton vs Arsenal @ Astro Supersport 833 tarikh 29/11/12 jam 3.45 am waktu Malaysia.

Live Streaming Everton vs Arsenal @ Goal.com.

Live di Stadium Twitter dengan hashtag #Arsenal

KEPUTUSAN EPL 2012/13 WEEK #14

Sunderland vs QPR : 0 – 0

Aston Villa vs Reading : 1 – 0

Swansea vs West Brown : 3 – 1

Stoke vs Newcastle : 2 – 1

Tottenham vs Liverpool : 2 – 1

Chelsea vs Fulham : 0 – 0

Southampton vs Norwich : 1 – 1

Wigan vs Manchester City : 0 – 2

Manchester United vs West Ham : 1 – 0


Spread the love

32 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!