P1 MiFi Tukar tak Tukar

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, beberapa bulan lepas pihak P1 telah memberi peluang kepada Denaihati untuk mencuba produk terbaru P1 MiFi. Terima kasih kepada P1 yang sekali lagi memberi kepercayaan kepada Denaihati selepas projek Batman The Dark Knight Rises. Terima kasih juga kepada P1 kerana sudi memberi peluang kepada aku menggunakan P1 lebih lama dari masa yang ditetapkan. Sempat jugalah aku menguji keupayaan line 4G P1 MiFi dengan iPhone 5 versi luar negara.

P1 MiFi - Sumber Google

MiFi adalah sebuah produk terbaru daripada P1 Wimax. Dengan kuasa 4G memang memudahkan kita meluncur melayari website, menulis blog dan download apa sahaja video kegemaran.

P1 MiFi - Sumber Google

Teknologi ini amat hebat dan mampu membantu pengguna internet yang sering ‘on the go‘ dan sibuk ke sana ke mari. Malah ia turut membantu Rakan Blogger untuk mendapatkan sambungan internet di mana sahaja asalkan MiFi dipasang pada salah satu laptop. MiFi MF230 berbeza dengan wireless router biasa kerana ianya bersaiz kecil, menggunakan kuasa bateri, mudah dibawa ke mana saja dan boleh menerima signal 4G serta boleh dikongsi dengan ENAM peranti lain (5 melalui WiFi dan 1 melalui USB).

P1 juga meminta bantuan mencari beberapa orang blogger yang selalu berkerjasama dengan Denaihati Network untuk menjadi peserta dalam program seeding MiFi. Secara keseluruhannya, 15 orang blogger telah dipilih oleh pihak P1 untuk menyertai program ini. Di bawah adalah senarai nama blogger tersebut:

BIL.
BLOGGERURL BLOG
PR
1.
DENAIHATIhttps://denaihati.com
4
2.
BUDAK FELDAhttp://www.budakfelda.com
2
3.
HANEPhttp://www.hanif.my
0
4.
HAFIZhttp://hazrilhafiz.blogspot.com
2
5.
NURUL SIEZUKAhttp://www.siezuka.com
2
6.
NADOThttp://www.nadot.my
1
7.
CLEFFAIRYhttp://www.cleffairy.com
2
8.
LABUhttp://www.aslamber.com
2
9.
YANMIEhttp://www.yanmieonline.com
3
10.
GARFIELDhttp://www.garfield.in
3
11.
ADRIENEhttp://thegossipgirlie.tumblr.com
1
12.
SHAhttp://sharidawati.blogspot.com
3
13.
RUBYhttp://www.rabiatuladawiyah.com
2
14.
AMARhttp://www.awanpagi.com
1
15.
HAMZAHhttp://www.terbangtinggitinggi.com
3

Kesemua blogger diberi masa 3 minggu untuk mencuba kehebatan produk MiFi. Dalam tempoh tersebut, blogger boleh menulis entri pengalaman menggunakan MiFi. Semoga semua pihak mendapat manfaat bersama dalam program ini kalau ada pengalaman baik dan tak baik kongsilah kat sini manalah tahu ramai pembaca nak tahu sebelum buat keputusan nak tukar.

Pelan Internet P1 MiFi

Dengar cerita P1 akan mengeluarkan produk yang lebih canggih dengan gadget yang lebih kecil lagi … harap P1 tak lupa pada Denaihati Network manalah tahu kalau kita boleh berkerjasama sekali lagi. Pasti selepas ini lebih ramai pengguna internet akan TUKAR kepada P1 MiFi dengan promosi Tukar tak Tukar yang sedang agresif dilakukan oleh P1.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang modem P1 MiFi dan pelan yang ditawarkan, sila layari laman web www.p1.com.my/togo dan Facebook P1.

Untungkan pengguna internet sekarang yang ada berbagai pilihan untuk melayari internet tak seperti akhir tahun 90 an yang menggunakan dial up sampai berjanggut menunggu … teknologi berubah tapi kita berubah ke??

58 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!