Jawatan Kosong di Malaysia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, ada sudah berkerjaya atau masih mencari-cari lagi peluang pekerjaan? Ramai di kalangan graduan universiti tempatan dan luar negara yang masih mencari-cari jawatan kosong untuk dijadikan kerjaya untuk meneruskan kehidupan yang penuh mencabar. Ada juga dikalangan graduan yang tidak mahu bekerja makan gaji tetapi lebih berminat berniaga sendiri.

Ramai juga dikalangan graduan yang mencari rezeki dengan menjadikan blog sebagi sumber rezeki dengan menjual produk secara online atau pun menyediakan khidmat membina blog dan menguruskan blog sebagai kerjaya. Apa cara pun boleh yang penting mesti rajin dan terus berusaha dengan kreatif pasti kejayaan akan datang suatu hari nanti. Tiada jalan singkat untuk berjaya. Kejayaan mesti dari kesungguhan dan kreativiti diri sendiri kerana apa juga peluang pekerjaan itu hanya platform untuk kita berjaya.

Bagaimana dengan anda suka bekerja makan gaji atau bekerja sendiri?

Kepada yang sedang mencari jawatan kosong atau peluang pekerjaan sila rujuk peluang di kotak Jobs in Malaysia mungkin ada yang sesuai di hati.

Atau boleh cari mengikut keperluan dan jenis jawatan kosong :

Jobs by Careerjet

71 Comments

  1. walau apa pun pilihan seseorang sama ada mahu kerja makan gaji atau berniaga itu pilihan masing-masing tapi jangan pula berlaku penghinaan, ejekan atau sindiran dari pekerja makan gaji pada orang berniaga dan begitula sebaliknya. pilihan masing2 dan rezeki untuk masing2 Allah bagi.
    Curahan rasa ROJAK @ ..Boy who can only drinkMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!