iPad 2 pengalaman

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, iPad 2 Malaysia telah dilancarkan akhir april 2011 oleh Maxis. iPad 2 juga boleh didapati di Apple Stor seluruh negara. Baru-baru ni aku tanya Apple stor di the mines katanya kena tunggu 4-6 minggu.

Harga iPad 2 pun tiada beza dengan harga iPad untuk 16gb, 32gb dan 64gb. Ada yang kata harga iPad 2 Malaysia antara yang termurah di dunia. Di Phnom Penh harga iPad 2 lebih mahal RM300-400 berbanding Malaysia.

Aku dah lebih 2 minggu bermain-main dengan iPad 2. Dari pengalaman aku lebih suka lagi iPhone 4 berbanding iPad 2. iPhone 4 terasa sungguh dunia di hujung jari.

iPad 2 gadget terbaru di pasaran

Pejam celik dah sampai penghujung contest iPad 2 Malaysia yang akan tamat pada jam 11.59pm 31/5/2011. Terima kasih kepada semua dari Malaysia dan Indonesia yang ikut serta. Analisa pemenang akan dibuat berdasarkan statistik Google Analytics.

Siapakah yang paling bertuah bakal menang iPad 2 Malaysia 16gb?

[ad#Adsense300]

62 Comments

  1. Salam Bro.

    Whoaho! Main godek godek Ipad2. Apapun, nak ucapkan tahniah lebih awal kepada bakal pemenang. Kalau diberi pilihan, Ipad2 atau Iphone, tolak Ipad2 sebab dah ada N8. Kalau diberi pilihan Ipad2 dan Notebook, pilih notebook tapi naiktaraf ke McBook Pro 15″? Boleh?

    Tanya saya? Kalau tak dak phone, saya takkan ambil Ipad sebab nak privasi.

    Tanya saya? Kalau tak perlukan netbook, yer saya akan ambil Ipad untuk gajet perantara sebab berkongsi iOS mobile, jadi kalau pakai data, agak kurang sikit la makannya banding kalau pakai notebook atau McBook Pro.

    Tanya saya? Kalau tak dak lappy tapi perlukan lappy? Ipad tolak ke tepi dulu.

    Tanya saya? Yang dah ada lappy dan smart phone? Nak Ipad? Yer, sebab setelah main godek godek Ipad, baru saya faham kenapa orang suka. Sebab saya dah guna 3 apps utama, penultimate, IdeaSKetch dan SKetchBox (syiok ni sebab boleh guna jari buat design sketch) yang agak cun untuk kerja design dan juga untuk Pembelajaran dan Pengajaran Kelas Design. Hehe.

    Tanya saya? Nak Ipad2 Percuma? Yer Saya Jawab NAKKK!! paling UTAMA sebab mobiliti dan portabiliti untuk kelas design. Yang lain redundan.

    Apa2pun kepada yang bakal jadi pemenang? saya ucapkan TAHNIAH dan syabas sebab anda memang layak.

    p/s : Bro buat anugerah terima ipad2 kat Hotel Marriot pastikan nanti halal cake cake kat sana okay. hehheeeeee

    Assalammualaikum

  2. Nak cuba usha2 lah kalau2 kt sabah sini dah ada kt pasaran ipad 2 tu..apa2 pun sapa2 je yg menang contest tu nanti,aku ucapkan tahniah dulu,mana ler tau x sempat kan..

  3. Skrg tgh guna iphone 4..teringin jugak nk guna ipad 2…kalau ikut dari pengalaman yg DH tulis tu,betul ke lg selesa guna iphone 4? hhmmmm…nampaknya pospon dulu la nk ambik ipad 2 ni…

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!