Manchester United vs Arsenal EPL 2012/13 Week #10

Assalamualaikum dan Salam 1Dunia, debaran Capital One Cup Reading vs Arsenal masih terasa lagi. Bila Arsenal dah ketinggalan 0 – 4 memang ramai yang tak bagi harapan kepada Arsenal terutama di saat akhir. Tapi EPL telah membuktikan berbagai keajaiban. Semangat never give up memang dipuji sehingga Arsenal berjaya menewaskan Reading 7 – 5.

Walcott

Kehebatan Walcott, Chamakh, Ashavin dan Giroud sangat hebat dan semuga prestasi mereka akan terus berkekalan sehingga berakhir musim EPL 2012/13. Tiga jaringan Walcott dan dua jaringan Chamakh sangat menguja rakan-rakan yang lain. Semangat ini yang Arsenal Fan ingin lihat ketika menentang Manchester United.

Chamakh

Kekalahan Arsenal vs Manchester United musim lepas 1 – 8 di Old Trafford pasti masih jadi ingatan kepada semua Arsenal Fan. Ketika itu hampir semua peminat bola sepak tidak memberi harapan kepada Arsenal yang kehilangan ramai superstar ketika itu. Kekalahan paling teruk dalam sejarah Arsenal telah membangkitkan Arsenal untuk bangun dan akhirnya berjaya mengakhiri musim lepas di tempat ke tiga.

Manchester United vs Arsenal untuk musim 2012/13 akan menemukan kembali v. Persi dengan pasukan lamanya. Adakah kali ini MU akan membelasah Arsenal sekali lagi seperti tahun lepas. Jawabannya pasti tidak. Jangan pelik pulak kalau Arsenal dapat menewaskan Mu di Old Trafford.

Keputusan Manchester United vs Arsenal : 2 – 1

Live Manchester United vs Arsenal @ Astro Supersport 831 tarikh 3/11/12 jam 8.45 pm waktu Malaysia.

Live Streaming Manchester United vs Arsenal @ Goal.com.

Keputusan EPL 2012/13 Week #10

Fulham vs Everton : 2 – 2

Swansea vs Chelsea : 1 – 1

Norwich vs Stoke : 1 – 0

Tottenham vs Wigan : 0 – 1

Sunderland vs Aston Villa : 0 – 1

West Ham vs Manchester City : 0 – 0

QPR vs Reading : 1 – 1

Liverpool vs Newcastle : 1 – 1

West Brown vs Southampton : 2 – 0

99 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!