Budaya Re Tweet kurang mendapat sambutan

Antara perkara yang mengembirakan adalah apabila melihat entri kita di Re Tweet oleh teman-teman twitter. Aku akan cuba sedaya upaya untuk klik button Re Tweet apabila terjumpa di mana-mana blog yang aku lawati. Aku selalu menerima ucapan terima kasih daripada Azmanishak.com apabila aku Re Tweet entri terbarunya.

Terima kasi MrRollies dan yg lain kerana Re Tweet
Kerja baik dibalas baik

Re Tweet ini adalah salah satu kaedah untuk menghargai penulisan teman-teman blogger dan juga secara tidak lansung mempromosi secara mikro yang sangat efektif. Mungkin kita merasai tidak perlu Re Tweet kerana hanya mempunyai beberapa follower. Sangkaan itu tersangatlah salah. Katakan Aku mempunyai 20 follower, jangan lupa setiap 20 orang itu mempunyai follower mereka sendiri. Mungkin A ada 200 follower, B ada 1000 follower, C ada 500 follower, D ada 5000 follower dan setiap follower A, B, C dan D juga ada follower mereka tersendiri. Jadi apabila aku yang yang hanya mempunyai 20 follower menghidupkan budaya Re Tweet begitu juga A, B, C dan D dan diikuti oleh teman-teman A,B,C dan D maka entri yang kita Re Tweet itu boleh menjangkau ratusan ribu blogger dan katakanlah 10% sahaja yang singgah melawat entri tersebut maka terhasillah trafik yang hebat.

Re Tweet tertinggi

Ini semua hanya imaginasi aku yang mungkin boleh terjadi!!!

Cara letak Button Re Tweet @ Azman Ishak.com. Joom Re tweet @

Senarai lengkap blog yang mempunyai Re Tweet button @ Blog with Re Tweet Button


[ad#advertlets336]

280 Comments

    1. @Sakira, Tak pe.. lama2 guna tu mesti jadi expert. Dulu saya pun langsung tak guna sangat benda ni sebab tengok benda ni macam bukan satu keperluan bagi saya.. Nak naikkan traffic punya pasal, terpaksa la belajar guna benda ni.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

        1. @aduka, Memang boleh naikkan traffic. tapi kena la blog tu berbahasa orang putih..
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

            1. @aduka, Masalahnya dekat twitter saya tu tak ramai sangat pembaca melayu (kecuali pembaca dari indonesia), yang lebih ramai pembaca dari luar negara. Ingat nak cuba tarik traffic dari luar negara.
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @JundullahOsman, Hehe.. betul kata saudara tu. Selalu retweet benda yang bagi manfaat kepada pembaca yang lain.. kalau setakat gosip2 atris, tidak payah la nak retweet balik.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  1. Retweet ek..Tak pernah buat sebelum nie sebab tak aktif twitter huhu..
    da ada twitter ni saya buat lah hehehe
    tengah giat retweet..
    .-= nizam6281´s last blog ..BARCAMPKL: SANGAT MENARIK & BEST! =-.

  2. blog aku ade je RT button.. tp x kelihatan.. 🙁 aku tngh nak ejas smula.. hehe..

    1. @Mr.Bintang, Tahniah, sekurang2nya blog saudara mempunyai butang RT tu.. saya baru nak berfikir samada nak letak ker tak.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @Dya, Tahniah kepada dya sebab dah mula guna ni benda ni.. Lepas ni, saya pula nak cuba letak dekat blog.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

      1. @Steward John, oo steward belum letak lg yea button retweet tu, pakat2 letak semua hehe..mmg best & senang keke
        .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

        1. @Dya, Malangnya belum lagi diletak.. belum tentu lagi lepas kita letak, orang akan retweet.
          .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

          1. @Steward John, ha…benda2 mcm tu mmg kita xtahu until kita cuba steward..sbb tu la wujud pepatah ‘belum cuba belum tahu’. org cuma akn RT bila entri kita ni ckp kuat utk di RT.
            .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

            1. @Dya, Betul juga.. tak apa, sekarang ni guna kaedah manual, tweet entry tu sendiri dekat twitter..
              .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  3. blog aku ada RT button. Tapi aku set yg kecik je sebab ada masalah dengan template kalau letak yg besar. tak ada masa nak edit template sekarang. kerja banyak gila.

    btw, myebuzz.net pon ada button RT dan share FB 😉

  4. Blog ohmalaysia.com n amirspace.com pun ada butang retweet.
    .-= Amir´s last blog ..1Malaysia Race di Adelaide =-.

  5. susah nak terapkan budaya baru
    cuma itulah, kena ada inisiatif berpanjangan baru orang nak ikut
    .-= ariff´s last blog ..Jenis – Jenis Identiti Yang Wujud Dalam Dunia Blogging Melayu =-.

    1. @ariff, Betul kata Ariff tu. Macam berblogging juga, dulu tak ramai sangat yang ada blog, bila benda ni dah lama, makin ramai pula yang mempunyai blog.
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

    1. @kulanz, Ha… betul tu bro.. pasal ni juga jarang nak retweet artikel melayu ni.. Sikit sangat pembaca melayu..
      .-= Steward John´s last blog ..Shopping in UK =-.

  6. Salam Bro..

    selamat Hari Jumaat.

    Incik RestNrilekS selalunya tweet guna 3 konsep ni. Satu maklumat yang menarik, kedua kalau terserempak dengan rakan-rakan blogger yang baru buat post, kalau boleh retweet aje. Tiga – Quote atau ayat2 yang menarik bukan disebabkan oleh entri tapi sebab ayat2 menarik yang tiba-tiba terjadi semasa bersosial di twitter.

    Malaysia kurang retweet, mungkin sebab bayangkan nanti orang tu popular kot (atau kes takut bayang sendiri :mrgreen: )

    Kita tweet orang, tak payah nak suruh orang tweet kita nanti lama-lama retweet tuu akan jadi budaya.

    What goes around comes aroung. :mrgreen:
    .-= Incik RestNrilekS´s last blog ..Easy Cookie Recipes Make My Day =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!