Maksimakan penggunaan TWITTER.

TWITTER … dah join ke? Twitter adalah salah satu social networking di dalam dunia cyber yang sangat ngeTOP sekarang. Alhamdulillah aku dah ada lebih 2700 follower dari seluruh dunia. Antara kebaikan Twitter adalah memudahkan komunikasi antara rakan-rakan twitter secara online atau mobile, mendapat trafik untuk blog dan branding untuk jenama produk atau blog.

Obama ketika berkempen untuk Pemilihan Presiden U.S menggunakan Twitter secara maksimum. Ketika itu Obama mempunyai follower paling ramai tapi sekarang telah diambil alih oleh pelakon Asthon Kutcher.

Tapi tahukah ANDA bahawa lebih dari 80% ahli Twitter tidak menggunakan Twitter setelah mendaftar. Sebenarnya banyak tool yang boleh digunakan supaya kita boleh menggunakan Twitter secara automatik seperti menggunakan TwitterFeed yang boleh tweet kan setiap posting di blog kita secara automatik di Twitter. Dengan satu akaun TwitterFeed kita boleh daftar seberapa banyak pun blog yang ada dan TwitterFeed akan secara automatik postkan setiap posting kita di Twitter.

Selain TwitterFeed, kita juga boleh gunakan Magpie untuk promosi blog kita secara automatik. Apa yang perlu join Magpie dan kemudian klik promote untuk masukkan promosi ANDA. Promosi itu akan di tweet di Twitter setiap 3 atau 8 jam mengikut pilihan kita.

Cara join Twitter di Twitter dan gunakan TwitterFeed dan Magpie untuk tweet secara automatik jadi kita tidak akan termasuk 80% ahli Twitter yang tak menggunakan Twitter.

Kepada yang nak buat duit online menggunakan Twitter pun boleh di Buat Duit dengan Twitter.

[ad#Mangga 300]

23 Comments

    1. pergerakan timeline/gariswaktu begitu cepatnya, kadang kita bisa berada dalam lingkaran percakapan/arus informasi yang begitu update, isu-isu politik, gosip, opini, sejarah via kultwit aka kuliah twitter, atau bahkan ketinggalan berita hangat ketika kita nggak sempet ngecek timeline.

  1. oo iye ke….?kalau camtu dya nk maksimakn penggunaan twitter la, i definitely dont want to end up in the 80% of people yg xmenggunakan twitter…hehe
    .-= Dya´s last blog ..Sami Yusuf =-.

  2. Satu lagi tips yang berguna dari DH. Memang penggunan Twitter tapi seperti DH katakan, saya nih dah nak tergolong dalam golongan 80% yang tidak aktif dalam twitter
    .-= Steward John´s last blog ..Rumah Kedua? =-.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!