Blog Google Page Speed

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, saja nak kongsi gosip teman-teman twitter yang mungkin boleh dijadikan panduan teman-teman blogger yang lain.

1. “@einztrigger: Pernah check google page speed report? Aku punya blog 85/100 je @ariffshah @denaihati @affanruslan”

2. “@amanfirdaus: @einztrigger aku 86/100. haha~ @ariffshah @denaihati @affanruslan”

3. “@einztrigger: http://j.mp/l9s3dI RT @denaihati: @einztrigger apa link tu nak check speed”

4. “@affanruslan: kt sini ke? http://pagespeed.googlelabs.com/ aku dpt 80 je, nmpknya kt pakai plugin w3tc la @amanfirdaus @einztrigger @ariffshah @denaihati”

5. “@einztrigger: @affanruslan @amanfirdaus @ariffshah @denaihati aah dalam wp dashboard boleh check guna w3 total cache

6. “@affanruslan: owh pas aku pki plugin tu aku nak kena cek balik lah heheh @einztrigger @amanfirdaus @ariffshah @denaihati”

7. “@einztrigger: @denaihati denaihati.com 89/100 google page speed test”

Apa agaknya kelebihan bila Google Page Speed ni nilainya tinggi atau rendah? Google Page Speed juga adalah satu indikator untuk melihat prestasi blog yang sedang kita uruskan selain Pagerank, Alexa Ranking, Loading Speed dan sebagainya.

84 Comments

      1. Selalu kita letak widget yg tiada keperluan dgn prestasi blog hanya sekadar nak bagi tahu kita masuk macam2 so lebih baik pejam mata buang je. Tengok je kebanyakan blog blogger yg profeaional sangat sedikit widget yg dipasang.

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!