Blog Contest Kebaikannya

Spread the love

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, blog Denaihati memang dah terkenal dengan blog Contest. Ada Rakan Blogger yang dah dapat gadget seperi laptop dan iPad 2 serta ada yang dah dapat wang tunai. Nak kongsikan sedikit bagaimana cara perancangan untuk menganjurkan blog contest tak kiralah kecil atau besar.

Bila merancang untuk menganjurkan blog contest tidak boleh hanya memikir faedah blog sendiri. Setiap contest yang dianjurkan mesti memberi faedah kepada penganjur, sponsor dan paling utama peserta.

Untuk penganjur biasanya mengharapkan peningkatan trafik tetapi sebenarnya yang lebih penting adalah penjenamaan. Biasa berlaku semasa contest berjalan trafik naik mendadak tetapi balik menuruh setelah tamat contest. Penganjur perlu pandai menambat hati peserta contest dan pengujung baru untuk terus bersama melekat setelah tamat contest.

Untuk peserta contest buka sahaja hadiah yang disediakan tapi yang lebih penting peluang mendapat backlinks dan promosi jenama blog kepada semua pengunjung yang lain. Contohnya backlinks dofollow blog di Rakan Paling mesra bulan ini.

Kongsikan pengalaman Rakan Blogger apa faedah yang dapat setelah ikut serta contest di blog Denaihati. Mesti adakan.


Spread the love

147 Comments

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!