Arsenal my dream team

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, apa kabar semua? Sibuk sikit 2-3 hari ini dengan urusan keluarga dan masyarakat setempat. Malam ni meluangkan masa menonton team favorite English Premier League aku yang lain tak bukan Arsenal menentang Liverpool. Teman dan saudara mara aku memang tak ada yang support Arsenal, majoriti pilih Manchester United dan Chelsea. Sebagai seorang businessmen kecil-kecilan aku suka dengan strategi perniagaan Arsenal yang diuruskan Arsene Wenger. Dalam perniagaan yang paling penting adalah keuntungan bukan sahaja Piala.

Gambar dari Arsenal.com

Barisan pemain Arsenal untuk 2010/2011 :

Penjaga Gol : Manuel Almunia, Łukasz Fabiański, Vito Mannone dan Wojciech Szczęsny.

Pertahanan : Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Gaël Clichy, Armand Traoré dan Kieran Gibbs.

Midfielders : Abou Diaby, Cesc Fàbregas (captain), Tomáš Rosický, Samir Nasri, Denílson, Aaron Ramsey, Alex Song, Jack Wilshere, Andrei Arshavin dan Emmanuel Eboué.

Strikers : Robin van Persie, Carlos Vela, Theo Walcott, Marouane Chamakh dan Nicklas Bendtner.

Cesc Fabregas sebelum ini menjadi rebutan antara Barcelona dan Arsenal. Bagi aku walaupun Fabregas dilahirkan oleh Akademi bola sepak Barcelona tetapi dia menjadi matang sebagai pemain bola sepak di Arsenal jadi lebih baik untuk dia kekal di Arsenal sekurang-kurang 2-3 tahun lagi.

Seandainya aku di beri peluang menjadi Pengurus Arsenal berikut adalah Arsenal my dream team :

Penjaga Gol : Iker Casillas, Łukasz Fabiański, Vito Mannone dan Wojciech Szczęsny.

Pertahanan : Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Gerard Piqué, Jérôme Boateng, Gaël Clichy, Sergio Ramos dan Kieran Gibbs.

Midfielders : Wesley Sneijder, Cesc Fàbregas (captain), Andrés Iniesta, Samir Nasri, Denílson, Aaron Ramsey, Kaká, Jack Wilshere, Andrei Arshavin dan Mesut Özil.

Strikers : Fernando Torres, Carlos Vela, Theo Walcott, Lionel Messi dan Alexandre Pato.

Aku tetap bersama Arsenal jatuh dan bangun.
[ad#Mangga 300]

199 Comments

  1. kenapa masih ada fabianski..??? saya lebih suka yang realistik iaitu joe hart! fabregas..terpaksa jual dia ke tempat lain sbb tak pasti hati dia ada ke tak nak main dgn arsenal..

    saya juga jatuh dan bangun tetapi arsenal~~
    Curahan rasa AzamHassan @ ..quoteMy Profile

  2. Samalah kita.. AKu pun peminat Arsenal gak.. Tapi pemain skg kureng..
    Tentang Fabregas tu .. AKu rasa elok lepaskan… Thn dpn dia pasti blah .. Kena cari penganti thn ni.. Adakah Wilshere mampu?

  3. Pingback: IMCurtain.com
      1. lari tajuk sikit bang iwan..
        teruk sgtkah perhubungan antara Malaysia ngan Indonesia seperti dlm media?? Tgk tv tadi kedutaan Malaysia teruk kena serang..

        1. Aku kadang bigung juga dengan kebencian sebilangan kecil Rakyat Indonesia terhadap Malaysia sehingga berbagai anarkis di lakukan… bukankah yang paling baik pemerintah Indonesia jangan benarkan seorang pun Rakyat Indonesia bekerja di Malaysia jadi sudah pasti tiada masalah yang akan berlaku antara 2 negara.

          1. bro kadang2 dua2 pihak saja api2kan. kalau tgk kat youtube.. pasal lagu2 pun blh jadi gaduh satu sama lain.. masing2 bertekak sana sini

          2. Prasan tak? Ramai juga pekerja filipina yang datang ke Malaysia untuk mencari kerja, tapi tiada pula sebarang isu yang timbul antara kedua negara? adakah sebab pekerja Filipina langsung tidak memilih pekerjaan dan lagi berkelayakan atau macam mana ni?
            Curahan rasa Steward John @ ..SEO Contest- Hidup Seorang BloggerMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!