AFF Suzuki Cup Tahniah Malaysia dan Indonesia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, tahniah kepada Harimau Malaya yang berjaya menjulang AFF Suzuki Cup buat pertama kali dengan permainan yang sungguh menarik (macam tak percaya pulak ni team Malaysia). Semuga pasukan ini akan terus berjaya di peringkat dunia terutama Piala Dunia. Malaysia memang BOLEH.

Tahniah juga kepada Timnas Indonesia yang menunjukkan semangat juang yang tidak ada hentinya sehingga berjaya mengalahkan Malaysia 2-1 di final ke dua. Harimau Malaya dan Garuda telah bermain dengan kualiti yang sangat baik yang sangat jarang dilihat diperingkat Asia Tenggara. Semuga AFF Suzuki Cup 2010 menjadi satu permulaan meningkatan kualiti bola sepak Asia Tenggara seperti yang ditunjukkan oleh Korea Selatan dan Jepun. Semuga Asia Tenggara akan menjadi mengeksport pemain-pemain bola sepak profesional keseluruh dunia seperti Afrika dan Amerika Selatan.

Semangat kesukanan yang ditunjukkan oleh Harimau Malaya dan Garuda juga sangat menakjubkan. Tahniah Malaysia dan Indonesia anda semua memang HEBAT!!!!

[ad#nuffnang336]

226 Comments

  1. tahniah pasukan harimau malaya yang bertempur hebat tadi..walaupun kalah Malaysia main dengan berdisiplin..tak emosional, bertahan dengan baik..serangan bagus..tapi penyudah xde..indonesia pulak serangan bertali arus tapi kekentalan khairul fahmi memang tak dapat nak dibolosi dgn banyak gol lagi..Malaysia terbaik!!!kita lakarkan satu lagi sejarah baru dalam arena bola sepak tanah air!!we proud to be malaysian!!!
    Curahan rasa zuarxpdc @ ..Final Piala AFF Suzuki- Antara Sinaran Laser- Ultraman dan TwitterMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!