AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia Boleh tewaskan Indonesia

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, Malaysia Boleh bergema lagi diseluruh dunia setelah hilang dari bibir rakyat Malaysia setelah Tun Mahathir mengundur diri sebagai PM. Pengalaman aku mengembara kebeberapa negara, apabila mereka tahu aku dari Malaysia pasti perkataan pertama yang akan keluar dari mulut mereka “Malaysia Boleh”. Dengan semangat Malaysia Boleh aku yakin Pasukan Bola Sepak Kebangsaan yang lebih dikenali dengan Harimau Malaysia akan dapat mempertahankan kelebihan 3-0 yang dibawa untuk menentang Timnas Indonesia di Gelora Bong Karno.

Ramai twitter Indonesia menyalahkan pancaran laser penyebab Timnas Indonesia tewas kepada Malaysia tanpa mereka sedar bahawa ketika Malaysia tewas 5-1 kepada Indonesia di Gelora Bong Karno terdapat juga penonton Indonesia yang menggunakan laser dan melaser penjaga gol Malaysia. Kenapa tak percaya ke??? Boleh baca detail di blog kisah beruang atau tengok lansung di video ni.

Pasukan Malaysia dan Rakyat Malaysia tidak pernah menyalahkan pancaran laser sebagai sebab tewasnya Malaysia 5-1. Ketika itu Timnas Indonesia ternyata lebih baik daripada pasukan Malaysia.

Semuga final ke dua Malaysia vs Indonesia di Gelora Bong Karno berlansung dengan semangat kesukanan yang tinggi. Pasukan mana yang menang tidak bermakna pasukan yang tewas itu lemah. Kedua-dua pasukan ternyata hebat kerana telah berjaya masuk final.

Seluruh Rakayat Malaysia mendoakan kejayaan Harimau Malaysia …. Malaysia Boleh!!!!!

216 Comments

  1. aduh!!!kan telah d wartakan (1)dunia malaysia boleh…malaysia boleh…. malaysia bole…so jangan d pertikai kan lagi dong sudah tentu ……… malaysia boleh huhuhuhuhuhu69x…malaysia boleh …..

  2. semalam, saya pergi makan di satu restoran indonesia di sekitar aziziah, bernama restoran surabaya. teman saya yg jaga kaunter di situ mengajak saya utk datang menonton beramai-ramai esok siaran langsung perlawanan di cafeteria temannya.

    “layarnya besar mas! yok! esok ya!”

    terima kasih ucap saya. maunya tidak, takkan nak pergi saya sorang jer malaysian? hehehehe.

          1. Nak buat macam mana lagi kan kalau dah orang macam tu.. kena la kita menerima jer.. Orang buat dekat kita, kita terima, kita buat dekat orang lain, tak boleh pulak… macam mana tu?

  3. that’s the thing. coach mereka sendiri dah bagitau kat media Malaysia dan juga Indonesia yg mereka kalah bukan sebab laser. pastu penyokong yg tak sedar diri masih tak sedar yg mereka yg memulakan main laser nih… hopefully esok kita akan score goal lagi with or without laser πŸ™‚

    p/s:
    terimakasih dah mentioned my post kat sini πŸ™‚
    Curahan rasa papabear @ ..AFF Suzuki Cup 2010- Lasers in AFFMy Profile

Comments are closed.

OTHER POSTS

Subscribe to Denaihati

Dapatkan artikel terkini terus dalam email anda!