Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping

Salam 1Malaysia (jangan marah Mohd Isa) aku baru terbaca entri menarik di Blog Mohd Isa bertajuk Selamatkan Entri Anda dengan Google Reader. Setelah membaca entri ini ada sesuatu yang bermain difikiran aku. Ni aku nak tanya betul-betul lah kepada pengujung yang singgah di Denaihati, teman-teman semua dah subscribe ke blog Denaihati ni. Kalau sudah alhamdulillah terima kasih tapi kalau belum jom subscribe http://feeds.feedburner.com/denaihati/NMIW jangan malu-malu klik je link ni. Kalau nak subscribe guna email pun boleh masukkan je email di kotak di sidebar kanan blog ni yang ada “Masuk EMAIL utk dapatkan upadate setiap hari” tapi jangan lupa log in email dan aktifkan. Sebagai tanda terima kasih tinggalkan link feed blog di ruang komen, insyallah aku juga akan subscribe blog-blog yang tersenarai kelak. Kepada yang belum daftar http://feeds.feedburner.com bagus lah daftar ini pun satu lagi cara nak dapat trafik dan tingkatkan kehadiran blog kita dalam search engine google.

Jangan Takut dengan logo ini

Satu lagi entri yang simple tapi memang mantap dari Blog Hidup Biar Sedap bertajuk Berfikir Di Luar Kotak Dengan Deria Ke 6 yang memberi tips untuk meningkatkan trafik dari sumber luar biasa. Kak jie maaf saya copy paste senarai blog-ping aggregator untuk rujukkan peribadi semuga Allah swt bagi pahala kepada Kak Jie yang kongsi ILMU.

* myebuzz.net
* jombuzz.com
* petalingstreet.org
* imcurtain.com
* pingoat.net
* pingomatic.com
* pingmyblog.com
* pingler.com
* ipings.com
* autopinger.com

Entri ini adalah koleksi untuk diri aku sendiri yang sedang belajar dan terus belajar ILMU blogging.

@Kepada yang belum menyumbang untuk Tabung Musim Kemboja sila klik Tabung Muslim Kemboja.

@Kepada yang nak dapat Acer Aspire One percuma sila klik Hidup Untuk Memberi.
[ad#advertlets336]

Comments

  • Affan says

   Kalau ada yang dofollow, dapatlah backlink.
   Lagi banyak backlink yang berkualiti lagi bagus untuk SEO

Trackbacks

 1. Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping | Denaihati…

  […]Satu lagi entri yang simple tapi memang mantap dari Blog Hidup Biar Sedap bertajuk Berfikir Di Luar Kotak … * myebuzz.net * jombuzz.com … tgk senarai tempat yg di ping …[…]…