Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping

Salam 1Malaysia (jangan marah Mohd Isa) aku baru terbaca entri menarik di Blog Mohd Isa bertajuk Selamatkan Entri Anda dengan Google Reader. Setelah membaca entri ini ada sesuatu yang bermain difikiran aku. Ni aku nak tanya betul-betul lah kepada pengujung yang singgah di Denaihati, teman-teman semua dah subscribe ke blog Denaihati ni. Kalau sudah alhamdulillah terima kasih tapi kalau belum jom subscribe http://feeds.feedburner.com/denaihati/NMIW jangan malu-malu klik je link ni. Kalau nak subscribe guna email pun boleh masukkan je email di kotak di sidebar kanan blog ni yang ada “Masuk EMAIL utk dapatkan upadate setiap hari” tapi jangan lupa log in email dan aktifkan. Sebagai tanda terima kasih tinggalkan link feed blog di ruang komen, insyallah aku juga akan subscribe blog-blog yang tersenarai kelak. Kepada yang belum daftar http://feeds.feedburner.com bagus lah daftar ini pun satu lagi cara nak dapat trafik dan tingkatkan kehadiran blog kita dalam search engine google.

Jangan Takut dengan logo ini

Satu lagi entri yang simple tapi memang mantap dari Blog Hidup Biar Sedap bertajuk Berfikir Di Luar Kotak Dengan Deria Ke 6 yang memberi tips untuk meningkatkan trafik dari sumber luar biasa. Kak jie maaf saya copy paste senarai blog-ping aggregator untuk rujukkan peribadi semuga Allah swt bagi pahala kepada Kak Jie yang kongsi ILMU.

* myebuzz.net
* jombuzz.com
* petalingstreet.org
* imcurtain.com
* pingoat.net
* pingomatic.com
* pingmyblog.com
* pingler.com
* ipings.com
* autopinger.com

Entri ini adalah koleksi untuk diri aku sendiri yang sedang belajar dan terus belajar ILMU blogging.

@Kepada yang belum menyumbang untuk Tabung Musim Kemboja sila klik Tabung Muslim Kemboja.

@Kepada yang nak dapat Acer Aspire One percuma sila klik Hidup Untuk Memberi.
[ad#advertlets336]

---

  1. resepi masakan saji recipes says:

    ini baru postingan berkualitas namanya :)

  2. cuma nak bertanya, dgn ping kan entry dan blog kita ke smo tmpt2 yg disebut, adakah akan meningkat SEO utk blog kita gak? saya mmg dok amalkan pingkan entry yang baru :)
    Entri terbaru ekspresiruang – Pengorbanan Isteri Lebih Hebat Berbanding SembelitMy Profile

    • Kalau ada yang dofollow, dapatlah backlink.
      Lagi banyak backlink yang berkualiti lagi bagus untuk SEO

  3. thanks bro. saya nak try gak ping kat senarai ping tu.

    nak tanya sikit, camna nak pasang subscribe feed kat blogspot?tak tau la
    Entri terbaru slimdiet2 – Senarai terkini orang terkaya di Malaysia 2011My Profile

  4. saya pasang beberapa ping diatas di blog saya lumayanlah untuk mendapatkan visitor dari Malaysia
    Entri terbaru munir ardi – Ayo cegah StressMy Profile

  5. Dengan trafik yang tinggi, kita boleh jadikan blog sebagai sumber income.
    Entri terbaru Bang Iwan – Kasih Sayang Tanpa Batas Selamat Hari IbuMy Profile

  6. Memberi lebih bisa berupa memberikan konten blog yang benar-benar bermanfaat. Sesuatu yang tidak bisa ditemukan di blog yang lain.
    Entri terbaru Bang Iwan – Memaknai Hari Raya Idul AdhaMy Profile

  7. Sadar atau tidak, kita seringkali memandang “traffic” blog kita semata-mata sebagai kata benda. Sekedar angka-angka. Tanpa nyawa. Tanpa perasaan. Padahal sejatinya traffic blog kita adalah manusia.
    Entri terbaru Bang Iwan – Memaknai Hari Raya Idul AdhaMy Profile

  8. nak cuba gunakan ilmu diatas semoga mendatangkan traffic

  9. Dwi Wahyudi says:

    Terima kasih banyak buat artikelnya ya, sangat membantu…

  10. Terima kasih sebab share..selama ni mencari-cari ping site dan blog komuniti.. :mrgreen:
    Entri terbaru zharmin – Indahnya Masa Bercinta- SesudahnyaMy Profile

  11. Nicolas says:

    Greatings, Super post, tienen que marcarlo en Digg
    Gracias

    http://www.freepornmpk.com/ Nicolas

Trackbacks

  1. Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping | Denaihati says:

    Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping | Denaihati…

    [...]Satu lagi entri yang simple tapi memang mantap dari Blog Hidup Biar Sedap bertajuk Berfikir Di Luar Kotak … * myebuzz.net * jombuzz.com … tgk senarai tempat yg di ping …[...]…

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by hasrol nizam. hasrol nizam said: RT @denaihati: Tingkatkan Trafik blog dengan Subscribe dan Ping http://gengblogger.com/read/123772 [...]