Semak Saman Trafik Online

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, sekarang sana sini sibuk bercerita tentang Kamera AES. Secara peribadi aku memang sokong dengan Projek Kamera AES cuma perlu dibuat pembaikan mana-mana yang lemah. Sebab utama aku sokong Projek Kamera AES kerana ramai sangat samseng jalanraya yang suka-suka bawa kenderaan macam jalan mak bapak diaorang.

Aku memang tah faham puak-puak yang menyokong samseng jalanraya ni. Dah berani nak bawa laju jangan malas nak bayar saman. Nyawa pengguna jalanraya lain lebih bernilai daripada nyawa samseng jalanraya ini.

Joom periksa kawasan Lokasi Kamera AES @ JPJ.

Kemudahan internet memudahkan pemandu di Malaysia untuk semak saman trafik secara online atau SMS. Yang lebih menarik pemandu akan dimaklumkan setiap kali mendapat saman trafik melalui SMS dan email jika berdaftar dengan MyEG. Dengan semua kemudahan semakan saman online menyebabkan pemandu Malaysia semakin berani kerana tak perlu berjumpa Polis atau JPJ untuk menyemak saman trafik. Patutlah jumlah kemalangan kian meningkat.

Saman Trafik Online

Semak Saman Trafik Polis online

Semak saman trafik JPJ melalui Online :

Hanya perlu memasukan no kad pengenalan atau masukan no kad pengenalan dan no plat kereta @ JPJ Online

Semak saman Polis melalui SMS :

  • Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada 32728
  • contoh :  POLIS SAMAN 701010011010 hantar kepada 32728

atau untuk dapatkan maklumat lebih detail , taip sms :

  • POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] SEMUA , hantar kepada 32728
  • contoh :  POLIS SAMAN BHN786 hantar kepada 32728

Kalau mahu detail saman dihantar ke alamak email, taip

  • POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar kepada 32728
  • Contoh : POLIS SAMAN BHN786 denaihati@yahoo.com dan hantar ke 32728

Kepada yang dah tersenarai ada saman trafik boleh buat pembayaran saman  secara online di MyEG tapi mesti daftar jadi ahli.

Selain semak saman trafik secara online dan SMS pemandu juga boleh memperbaharui cukai jalan kenderaan secara online dan membeli insuran secara online. Kalau nak tahu boleh lansung ke “Renew Road Tax secara Online“.

Untuk melihat gambar sikap buruk pemandu Malaysia boleh terus ke “Gambar Sikap Buruk Pemandu Malaysia“. Untuk melihat kereta-kerta terbaru boleh terjah “Autoworld“.

---

  1. yapz,, tentunya dengan online semuanya jadi serba cepat….
    Entri terbaru xamthone plus – Agen Xamthone Plus TarakanMy Profile

  2. Firdaus Latib says:

    Fakta ini tidak pasti benar atau tidak. Ada yang mengatakan jangan semak, nanti mesti ada saman. Tiada niat provokosi, cuma mohon pendapat rakan semua.

  3. dah lama x semak saman..dulu guna sms tapi no sms tu selalu bertukar ..thanks dgn info
    Entri terbaru ozzy – NASI LEMAK BOLEH BUAT BADAN MAKIN BANYAK LEMAKMy Profile

  4. hehehe..nak check hubby punyer lah…

  5. Terbaik pubya service

  6. terima kasih untuk informasi ini…
    Entri terbaru arena84 – Gambar Perodua Myvi Modified Pink MyLove Warna Merah JambuMy Profile

  7. last bayar saman tahun lepas 3 saman…mujur ada 50% diskaun masa tu…
    Entri terbaru lin azlina – Mood Mencantikkan Blog. Mood Mengupdate storiMy Profile

  8. Untuk melihat kereta-kerta terbaru boleh terjah blog http://malaysiascore.blogspot.com
    Entri terbaru hafizal – " Saya nak join Bloglist Panggil Aku Han "My Profile

  9. bagus lah..nak cuba nie
    Entri terbaru hafizal – " Saya nak join Bloglist Panggil Aku Han "My Profile

  10. tq for share
    Entri terbaru manmala – Nokia N9My Profile

  11. Obat Kanker Getah bening says:

    informas yang sangat menarik nih sukses selalu ya soob

  12. Informasi yang penting untuk disimak
    sukses selalu unuk denaihati…
    Entri terbaru Rina As – Submit Url di Berbagai Search Engine | Add UrlMy Profile

  13. so far alhamdulillah masih blom ada. sentiasa berjaga2 di kawasan fav speedtrap. huhu
    Entri terbaru ekspresiruang – Ibu Pejabat ADIDAS Di Herzogenaurach Rekaan KINZOMy Profile

  14. info yg menarik:)
    tp klu cek saman jpj melalui online, juga boleh bayar secara online..
    Entri terbaru ayung – Wordless Wednesday | Ragam anak buahMy Profile

  15. huhu.. ada 1 saman had laju.. kena masa ops sikap plak tu.. tak ada potongan.. :(
    melayang rm300
    Entri terbaru CMRatu – Nikon 1 J1 dah sampai MalaysiaMy Profile

Trackbacks

  1. […] setiap trafik ke blog denaihati (3,340)Dua Kopitiam yang ada sijil halal daripada JAKIM (46,400)Semak Saman Trafik Online (63,200) Terjah blog Denaihati.com untuk plebagai info berkaitan blog, SEO dan pelbagai […]

  2. […] (Cara lengkap boleh terus @ Semak Saman Online) […]

  3. […] Semak Saman Trafik Online dan Sms […]

  4. […] melakukan sebarang urusan yang menggunakan internet. Selain perbankan online, perniagaan online, semak saman online dan sebagainya. Kini anda jangan khuatir jika telefon bimbit mengalami masalah kekurangan nilai […]

  5. […] Credit to:  Puan Bee (Cek Saman Trafik ( SMS dan Email ) dan Denaihati (Semak saman trafik online) […]

Artikel pilihan...close