Denaihati PR6 dan kuasa Twitter

Assalamualaikum dan salam 1Dunia, google dah update pagerank ke?? Gempakkan denaihati dah dapat PR6 tapi jangan marah ya bukan blog Denaihati yang berstatus PR6 tetapi page twitter denaihati @ http://twitter.com/denaihati yang berstatus PR6. Terima kasih kepada Zulesffort yang berkongsi entri tentang Pagerank page twitter ni kalau tidak entah bilalah baru aku perasaan status PR6 ni. Apalagi jom lah join twitter denaihati kepada yang belum memang banyak faedahnya. Kepada yang nak berkongsi PR6 apa lagi kongsi-kongsikanlah link twitter denaihati kat blog kalian. Blog Denaihati masih kekal pada PR4.

Aku memang suka sangat twitter ni terutama blog yang ada RETWEET button jadi kalau aku malas nak komen aku just klik je button retweet untuk dikongsikan dengan semua teman-teman twitter aku.. kenapa tak percaya tanyalah @ariffshah @yanmie @mohdisa @kujie @azmanishak @Yuliawan dan ramai lagi. Ramai ke follower aku?? Tengok je kat bawah ni jumlah follower dan following denaihati. Biasanya blogger hanya klik button retweet kita bila kita retweet entri mereka. Aku tak kisah pun kalau blogger lain tak klik button retweet aku.

Status Twitter Denaihati

Twitter ni memang banyak jasa sepanjang aku berkecimpung dalam dunia blogging ni. Kes yang terbaru berlaku minggu lepas bila blog denaihati bermasalah dan diselesaikan masalah juga menggunakan twitter. Berikut komunikasi kami melalui twitter :

Masalah blog denaihati yang dimaklumkan oleh @kujie dan @neyrashazeyra melalui twitter.

1. @kujie @denaihati knp byk sgt broken link ke denaihati.com?

2. @neyrashazeyra hari ni bukak blog @denaihati ada mcm kebengongan sikit. apesal tak keluar apa2 ni.; tskkk..—> “Internal Server Error”

Terus bertidak dengan menghubungi webhosting blog terbaik @Serverfreak melalui twitter.

3. @Denaihati @ServerFreak visitor komplen denaihati.com tak boleh access kata internal server error. Please help.

4. @ServerFreak @denaihati this happen when your site got too high traffic and hit the maximum allocated server resources.

5. @Denaihati @ServerFreak so apa patut I buat

6. @ServerFreak @denaihati please contact our helpdesk. Josh will assis you.

7. @Denaihati @ServerFreak sir I’m outstation tak ada laptop access. I’m really glad if you can help me please.

8. @ServerFreak @denaihati josh will help you.

9. @Denaihati @ServerFreak tqvm I cadangkan serverfreak follow back member twitter yg jadi customer so kita boleh direct msg not public msg.

10. @Denaihati @ServerFreak pls inform josh feedback dari @kujie denaihati banyak broken link. Any bill pls email to me when the problem solve. Tqvm

11. @ServerFreak @Denaihati I’ve increased the server limit. When you back and still saw that error, please contact our support.

12. @kujie @denaihati site is using too much server resources. I will add a little more, at the same time you need to reduce a little your script >hiks

13. @Denaihati @kujie @serverfreak last sekali pasang plugin linkwith n getclicky adakah itu sebabnya

14. @ariffshah @denaihati nampak macam kena pakai vps/dedicated kalau resource xcukup.. tapi kena check gak mungkin ada yg boleh dioptimize.

15. @mx510 @denaihati Hehehe beli dedicated server bro

Ini lah sebahagian daripada komunikasi kami dan masalah selesai. Twitter ni memang power sehingga menjadi bukti penafian Aksi Seks Pemimpin Politik yang sedang panas diperkatakan sekarang.

Kongsikan PR page twitter teman-teman di ruangan komen ni ya!!!

[ad#nuffnang336]

---

  1. Mrs Beauty says:

    2 la gunanya kawan2 sekiranya ada masalah cepat je tahu..

  2. Ye lah, kadang2, masaalah ni tanpa bantuan kepala boleh pusing dan buntu nak d selesaikan.
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  3. PR tinggi, maka byk yg ikuti kita ye? tapi nak bagu ruang masa mana ni, google + ?, FB, Twitter dll, nampak gaya berkekang matalah nampaknya.
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  4. Duk tengah membiasakan diri berretweet ni, berhubung dgn sesiapa saja. Kata org Indonesia ” Bisa Di Atur Dong “.
    Entri terbaru sensasi2020 – “PRU KE 13 RAMALAN MUNGKIN MENJADI KENYATAAN”My Profile

  5. wah say baru tau, kalo twitt ada PR ..
    Entri terbaru waloetz – SITUS BLOG GRATIS PR TINGGI | BLOG SITUSMy Profile

Artikel pilihan...close